Tilmeld nyhedsbrev

Pavlova med citroncreme – nem opskrift på marengs

Pavlova med citroncreme – nem opskrift på marengs

Pavlova med citroncreme – nem opskrift på marengs

Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

45 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 45 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på sprød og saftig pavlova med en lækker citroncreme, pyntet med små påskeæg. I stedet for citroncreme, så kan de også pyntes med flødeskum og friske bær, så har en sommer-pavlova. Pavlova er den perfekte påskedessert eller sommerdessert.

Ingrediensliste

Pavlova

  • 2 æggehvider
  • 1 knivspids salt
  • 130 g. sukker
  • 1/2 tsk. majsstivelse
  • 1/2 tsk. eddike

Citroncreme

  • 1 stk. husblas
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 80 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1,5 dl. fløde
  • 1 usprøjtet økologisk citron

Topping

  • Påskeæg
  • Friske bær
  • Revet citronskal

Fremgangsmåde

1. Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne med salt til det skummer.
2. Blend nu sukkeret til mel, og tilsæt det lidt ad gangen.
3. Når passen er pisket til en fin marengs vendes forsigtet majsstivelse og eddike i.
4. Kom marengsen i en sprøjtepose og lav små reder på cirka 7-9 cm. i diameter på et bagepapir. Sørg for at have lidt mellemrum mellem dem, da de hæver lidt i ovnen.
5. Bag dem i 45 minutter ved 100 grader varmluft.
6. Imens laves citroncremen. Først lægges husblas i koldt vand. Herefter piskes æggeblommer i en skål med sukker og vaniljesukker. I en anden skål piskes fløde.
7. Vend nu æggemassen over i fløden ved forsigtig omrøring.
8. Pres saften ud af citronen og kom det i en skål. Tag husblassen op fra det kolde vand og varm det sammen med citronsaften til husblassen smelter. Vi brugte en mikroovn, men du kan også bruge en lille gryde (det må ikke bringes i kog).
9. Når husblassen er smeltet i citronsaften, så tilsættes en spsk. af cremen for at nedkøle saften. Rør godt rundt. Tilsæt en spsk. mere og bliv ved til at temperaturen er sænket.
10. Hæld nu de to blandinger sammen og rør godt rundt. Riv nu skal af citronen og tilsæt halvdelen i cremen. Resten gemmes til pynt på toppen. Stil cremen på køl i mindst 4 timer eller til den sætter sig.
11. Anret nu rederne med en klat creme i midten pyntet med små påskeæg.

Bedøm denne ret

Pavlova med citroncreme – nem opskrift på marengs

En nem og lækker opskrift på sprød pavlova med en god citroncreme, som er den perfekte dessert til påskefrokosten. Eller som en let sommerdessert. Man kan vælge at lave pavlovaen som en stor pavlovakage eller lave den som små reder, som vi har gjort her.

Pavlova består jo egentlig af en marengsbund, som fyldes med en lækker creme, som enten kan være citronfløde, som vi har gjort, men det kan også være med flødeskum eller vaniljecreme. Man kan også vælge at toppe den med friske bær og frugter, da det også komplimenterer kagen rigtig godt.

LÆS OGSÅ: Fuglereder af marengs

Pavlova med citroncreme – nem opskrift på marengs

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven