Peanutbutter cookies Peanutbutter cookies Opskrift til 1224364860 stk. Opskrift til 12 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 55 minutter Del Pin Print Beskrivelse Her får du en nem opskrift på sprøde peanutbutter cookies. De bedste småkager med peanutbutter og chokolade, som er sprøde og lækre. Ingrediensliste 180 g. smør 125 g. sukker 100 g. brun farin 2 tsk. vaniljesukker 1 æg 75 g. peanutbutter 1 tsk. bagepulver 200 g. hvedemel 100 g. mørk chokolade 40 g. saltede peanuts Fremgangsmåde Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt. Pisk blødt smør, sukker, brun farin og vaniljesukker i 3-4 minutter. Tilsæt æg og peanutbutter og pisk godt igen. Vej hvedemel og bagepulver af i en skål. Tilsæt melblandingen til den våde blanding. Rør det hele godt sammen. Hak chokolade groft og vend det i dejen (gem evt. lidt af chokoladen til at komme ovenpå inden de bages). Vej dejen af til ca. 40 g. pr. stk. Pres hver kugle let sammen med hænderne. Placer dem i en bøtte eller tallerken. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Gør to bageplader klar med bagepapir. Placer 6 klumper dej på hver plade med god afstand. Tryk peanuts (og evt. chokolade) ned oven i. Bag én plade af gangen. Bag først i 6 minutter. Tag herefter pladen ud og vend den. Bag igen i yderligere 6-7 minutter (alt efter hvor kraftig din ovn er). Vi vender pladen undervejs, da vores ovn bager lidt ujævnt. Hvis din ikke gør det, så behøves du ikke at vende dem. Når de begynder at blive gyldne i kanterne og på overfladen, så tages de ud. Når de bliver taget ud, så er de stadig bløde. Når de får lov til at køle af, så bliver de hårde. Bag de resterende cookies. Lad alle dine cookies køle af på en bagerist. Når de er afkølet pakkes de i en småkagedåse eller lufttæt beholder. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på peanutbutter cookies Her får du vores bedste opskrift på sprøde peanutbutter cookies. Sprøde og store cookies med peanutbutter, mørk chokolade og saltede peanuts. Det er sådan nogle ægte amerikanske småkager, da peanutbutter jo virkelig også er en amerikansk ting. Ikke desto mindre, så får du altså nogle sprøde småkager med dejlig smag af peanutbutter. Samtidig er de super nemme at lave og dejen kan også sagtens fryses ned, så man altid hurtigt og nemt kan lave friskbagte cookies. Sådan en cookie er altid god som en lille snack. Det kan være en snack i madpakken eller som noget sødt til eftermiddagskaffen eller aftenskaffen. Opbevar dem i en lufttæt beholder eller i en småkagedåse, så holder de sig gode og sprøde længe. LÆS OGSÅ: Cookies med hvid chokolade Cookies med peanutbutter At tilføje peanutbutter til cookies er også en virkelig god idé. Hvis du, ligesom os, elsker peanutbutter, så er de her lige noget for dig. Selve peanutbutteren bliver rørt ud i dejen, så hele småkagen får en dejlig smag af det. Samtidig tilføjer vi også lidt mørk chokolade og saltede peanuts til dem, som lige er prikken over i’et og som spiller perfekt sammen med peanutbuttersmagen. Småkager med peanutbutter Hvis du gerne vil bytte peanutbutter ud med noget andet, så skal det være en anden form for nøddesmør. Det kunne være hasselnøddesmør eller mandelsmør. Samtidig kan du også sagtens bruge lys eller hvid chokolade i stedet for den mørke, hvis du er mere til det. Du kan også lave en kombination af flere forskellige slags chokolader. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hejsa. Er i gang med at lave opskriften. Der står i fremgangsmåden at mel, salt og bagepulver skal blandes og tilsættes den våden blanding. Men der står ikke salt i opskriften. Er det peanut der menes? De står ikke under fremgangsmåden så er lidt i tvivl. Bedste hilsner Ulla Svar
Hej Ulla, Det er en fejl der står salt. Peanutsene er nemlig saltede, så derfor skal der ikke salt i selve dejen 🙂 Kh Svar