Pizza med kylling, soltørrede tomater og feta

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 timer

Samlet tid

15 timer og 15 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en anderledes og særdeles god pizza med kylling, soltørrede tomater og feta. En pizza der bare må prøves.

Ingrediensliste

  • Koldhævet pizzadej

  • 215 g. vand
  • 5 g. gær
  • 8 g. salt
  • 315 g. hvedemel
  • Tomatsauce

  • 3 stk. tomat
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 2 fed hvidløg
  • 0,25 dl. vand
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 40 g. tomatpure
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • Topping

  • 150 g. kyllingebryst
  • 2 pk. frisk mozzarella
  • 0,25 bundt frisk persille
  • 30 g. soltørrede tomater
  • 30 g. fetaost

Fremgangsmåde

Koldhævet pizzadej

  1. Det her er en opskrift, som kræver tålmodighed, men derimod ikke det store arbejde. Dejen skal nemlig være på køl i 15-18 timer.
  2. Start med at røre gæren ud i vandet.
  3. Tilsæt herefter 100 g. hvedemel og rør det ud. Tilsæt salt og tilsæt herefter det sidste hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke være våd, men derimod samle sig som en kugle. Rør godt rundt.
  4. Dæk din skål til med husholdningsfilm og sæt den på køl i minimum 15-18 timer. Den kan ståpå køl i op til 2 dage.

Tomatsauce

  1. Alle ingredienserne skæres i mindre stykker og det hele kommes i en gryde
  2. Det hele simrer indtil tomaterne er møre. Jo længere tomatsaucen får lov til at simre, jo mere smag udvikler den.
  3. Tomatsaucen blendes. Enten i en blender eller med en stavblender. Smag den til med salt/sukker, evt. lidt mere basilikum, hvis den har brug for det. Det er en smagssag.

Anretning

  1. Næste dag tages din dej ud af køleskabet 2 timer inden den skal bruges. Tag dejen ud af skålen og ælt den let, del den i 2 lige store dele og form dem som boller. Lad dem ligge påkøkkenbordet og hæve i 1,5 – 2 timer.
  2. Tænd ovnen på 275 grader varmluft eller såmeget din ovn kan trække. Sæt en bageplade eller pizzasten ind i ovnen, så den også bliver varmet op.
  3. Rul dine pizzadeje ud til pizzaer og placer dem på hver deres stykke bagepapir. Fordel herefter tomatsauce og mozzarella.
  4. Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk pizzaen hen på bagepladen.
  5. Bag herefter pizzaen i ca. 8-10 min. alt efter hvor kraftig din ovn er.
  6. Imens steges kyllingebryst på en pande med lidt fedtstof og salt og peber.
  7. Når pizzaen er færdig toppes med strimler af det nystegte kylling, soltørrede tomater, knust feta og friskhakket persille.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Kitchenaid Artisan, køkkenmaskine

Køb her

Pizzaovn

Køb her

Pizzahjul

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på pizza med kylling, soltørrede tomater og feta

Her får du opskriften på en anderledes pizza med kylling, soltørrede tomater og feta. En pizza der virkelig har vundet vores hjerter. Kombinationen af saltet feta, sød tomatsauce og saftigt kylling gør det bare super godt sammen.

Vi har lavet pizzaen ud fra vores koldhævede pizzadej. Den røres sammen på 5 minutter. Derefter skal den bare have tid i køleskabet. Det er altså en ret der skal forberedes dagen før, men det gør det  super let at lave aftensmaden dagen efter. Du kan sagtens lave den hjemmelavede tomatsauce dagen før også.

Hvis du ikke har tiden til at lave den koldhævede pizzadej, så kan du sagtens lave vores normale pizzadej. Ligeledes kan du sagtens købe færdiglavet tomatsauce istedet for at lave den hjemmelavede, som vi har gjort.

LÆS OGSÅ: Pizza med parmaskinke, rucola og parmesan

Pizza med kylling, soltørrede tomater og feta

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej,

      Ja, vi bruger bagepapiret til at trække pizzaen over på den varme bageplade 🙂

      KH

Skriv en kommentar