Tilmeld nyhedsbrev

Proteinboller

proteinboller

Proteinboller

Opskrift til 9-10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre, sunde proteinboller lavet på kun 5 ingredienser. De er super svampede og er perfekte med et stykke pålæg eller smør på.

Ingrediensliste

  • 250 g. havregryn
  • 350 g. hytteost
  • 4 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Alle ingredienserne hældes op i en skål. Herefter bruges en stavblender indtil du har en ensartet dej. Hvis dejen virker for tynd, tilsæt da lidt mere havregryn. Lad dejen trække 5-10 min.
  2. En bageplade gøres klar med bagepapir.
  3. Brug to skeer, som dyppes i vand, og læg klatter af dejen på bagepladen.
  4. Der bliver ca. 9-10 stk ud af en portion.
  5. Bag dem i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil de er gyldne.
  6. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af, inden du skærer dem over. Hvis de skæres over for tidligt kan de godt virke klæge inden i.
  7. Opbevar dem i en tætlukket pose i køleskabet eller på køkkenbordet. De kan også sagtens fryses.

Bedøm denne ret

Opskrift på sunde og mættende proteinboller

Nem opskrift på lækre, sunde proteinboller lavet på kun 5 ingredienser. De er super lette at lave og hvis du gerne vil have dem glutenfri, så kan du blot bruge glutenfri havregryn. De er super lækre som sunde morgenboller eller som madpakkeboller.

Det er virkelig gode, grove og sunde boller. Og så er det jo bare et plus, at de hverken kræver hævning eller gær. De kan laves på 30 minutter, hvilket er perfekt i en travl hverdag.

LÆS OGSÅ: Proteinpølsehorn

proteinboller

Mine proteinboller bliver ikke som på billedet

Der kan være stor forskel på hvilken hytteost man bruger. Vi bruger den blå fra Arla med 3,5% fedt. Hvis du bruger en med mindre fedt, så kan hytteosten godt være mere vandet, hvilket kommer til at påvirke din dej. Så skal du nok tilsætte lidt mere havregryn.

Desuden er det også vigtigt, at du ikke bruger æg, som er str. L/XL. De er meget større end æg, der er str. S. Vi bruger almindelige størrelse æg, det vil sige nogle der er M.

Følg også med på de sociale medier

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Øv, mine boller blev udsplattede klatter der er så flade at de ikke kan skæres over.. Gad vide hvad jeg gjorde galt 😩

    1. Hej Mathilde,

      Der kan være flere ting. Hvis du har brugt æg som er str. L/XL, så bliver dejen meget vådere.
      Desuden kan der også være forskel på hytteost. Vi har gode erfaringer med den høje, blå fra Arla med 3,5% fedt.

      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven