Rawcake med peanutbutter og chokolade

Opskrift til personer (Ø22 cm springform) Opskrift til 8 personer (Ø22 cm springform)

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker og sund rawcake med peanutbutter og chokolade. Uden tilsat sukker og så er den i stedet sødet med dadler. En sund kage, som lige tager den værste lækkersult.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 18 stk. dadler
  • 60 g. mandler
  • 2 spsk. bagekakao
  • Fyld

  • 200 g. cashewnødder
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 20 g. 70% mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Læg cashewnødder i blød i vand i 2 timer. Start med at udstene dine dadler.
  2. Kom dem herefter i din foodprocessor eller minihakker sammen med mandler og kakao. Lad det pulse indtil du får en ensartet masse.
  3. Beklæd en form eller springform med bagepapir eller husholdningsfilm. Det hjælper, når du skal have kagen ud. Pres det første lag godt ned og lav gerne en “kant” langs siderne, så fyldet du laver i næste trin er inden for kanten.
  4. Lav fyldet. Kom drænede cashewnødder, peanutbutter, kokosolie og honning i din foodprocessor. Lad det hele pulse til du får en ensartet masse. Dette tager omkring 5 min. Den skulle gerne blive helt glat, så man ikke kan se nødderne.
  5. Kom fyldet ovenpå din bund og pres den godt ned langs siderne. Sæt din kage i fryseren i 1 time. Skær ud i ønskede stykker. Pynt evt. med lidt smeltet chokolade.
  6. Opbevares på køl efterfølgende. Kan holde sig i køleskabet i 1 uge.
Bedøm denne ret

Opskrift på en lækker rawcake med peanutbutter og chokolade. Den er uden tilsat sukker og er i stedet søde med dadler blandt andet.

Selve konsistensen på kagen minder lidt om en konfektkage, så det er ikke en kage, som man kan spise helt vildt meget af. Det er sådan én, hvor et lille stykke er fint til at tage den værste lækkersult.

Vi lavede denne rawcake i anledning af en venindeaften, hvor en af vores veninder gerne vil spise sundere.  Så for at hun ikke skulle føle, at hun ikke kunne spise dessert, så lavede vi denne. Og det endte med at alle var helt pjattede med den.  

Hvis du ikke får spist hele kagen, så kan vi anbefale at fryse den ned. Vi havde den i fryseren skåret i stykker, og så tog vi bare lige et stykke op, når den søde tand meldte sig.

LÆS OGSÅ: Sundere snickers snitter

Rawcake med peanutbutter og chokolade

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar