Tilmeld nyhedsbrev

Risalamande cheesecake – Opskrift på julecheesecake

Risalamande cheesecake – Opskrift på julecheesecake

Risalamande cheesecake – Opskrift på julecheesecake

Opskrift til 6 personer (Ø18 cm springform)

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

5 timer

En lækker og nem opskrift på en julecheesecake med sprød bund, vaniljemousse i midten og kirsebærsauce på toppen. Den er super nem at lave og det er den perfekte julekage. Det er også en af de kager, der kan laves i god tid, hvilket jo er helt perfekt i juledagene, hvor man oftest har meget travlt.

Ingrediensliste

Bund

  • 120 g. digestive
  • 60 g. smør

Fyld

  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 3 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. naturel flødeost
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 husblas

Kirsebærgele

  • 250 g. kirsebærsauce
  • 3 husblas

Pynt

  • 15 g. mandelflager

Fremgangsmåde

1. Start med at knuse dine digestive kiks. Tip: put dine kiks i en plastikpose og slå med noget hårdt: kødhammer, kagerulle etc.
2. Bland dine smuldrede kiks med den smeltede smør.
3. Gør din form klar. Find en springform (vi brugte en i størrelsen Ø18). Du skal kun bruge selve “siderne” fra springformen og ikke bunden. Placer den på en tallerken (på den måde fungerer tallerkenen som bund i din springform).
4. Hæld din blanding med kiks og smør ned i springformen og pres det godt ned og ud i siderne.
5. Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
6. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt.
7. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
8. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
9. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
10. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
11. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over.
12. Når kagen har sat sig i køleskabet, så er det tid til sidste lag, som er kirsebærgele. Læg din husblas i blød i koldt vand.
13. OBS, hvis du ikke vil have klumper i det øverste lag i form af kirsebær, så foreslår vi at blende kirsebærsaucen inden. Varm kirsebærsauce op i en lille gryde.
14. Når husblas er klar, så kommes den over i den varme kirsebærsauce. Husblas røres godt ud, så der ingen klumper er.
15. Tag kirsebærsauce af varmen og sæt det til side til afkøling. Det er vigtigt, at den får lov til at blive lidt koldere inden den hældes på din cheesecake. Lad den stå i cirka 20 min.
16. Når din kirsebærsauce er blevet koldere, så hældes den forsigtigt på din cheesecake.
17. Sæt kagen tilbage på køl i minimum 1-2 time, så kirsebærgeleen kan sætte sig.
18. Når du skal have din kage ud af springformen, så er det en god idé at køre en tynd kniv hele vejen rundt i kanten, så kagen slipper springformen uden at gå i stykker.
19. Pynt evt. med mandelflager på toppen.

Bedøm denne ret

En lækker opskrift på en julecheesecake med sprød bund, vaniljecheesecake i midten og kirsebærgele på toppen. Vi har set flere opskrifter, hvor der er blandet risengrød i det midterste lag, men det har vi valgt at undlade. Måske vi udvikler sådan en kage til julen 2019.

Men for nu, så har vi valgt at udelade det, da vi synes, at den er helt fantastisk sådan her. Vi serverede den for familie til vores årlige julefrokost og alle var helt pjattede med den. Det er en rigtig god julekage, som er anderledes end alle de andre juledesserter, som man normalt får op til jul.

Vi fik den godt nok stadig sammen med almindelig risalamande, men folk syntes, at det var dejligt, at der var et alternativ. Med alle de julefrokoster og alt den risalamande, så kan man godt blive lidt træt af det til sidst.

Så juleostekagen er et fint bud, hvis man gerne vil lave en anderledes julekage.

Skriv en kommentar