Tilmeld nyhedsbrev

Risalamande cheesecake – Opskrift på julecheesecake

risalamande cheesecake

Risalamande cheesecake – Opskrift på julecheesecake

Opskrift til 6 personer (Ø20 cm springform)

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

5 timer

Beskrivelse

En lækker og nem opskrift på en julecheesecake med sprød bund, vaniljemousse i midten og kirsebærsauce på toppen. Den er super nem at lave og det er den perfekte julekage. Det er også en af de kager, der kan laves i god tid, hvilket jo er helt perfekt i juledagene, hvor man oftest har meget travlt.

Ingrediensliste

Bund

  • 140 g. digestive
  • 70 g. smør

Fyld

  • 60 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 150 g. naturel flødeost
  • 3 dl. piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • 5 husblas
  • 250 g. kold risengrød

Kirsebærgele

  • 500 g. kirsebærsauce
  • 3,5 husblas

Pynt

  • 50 g. brændte mandler

Fremgangsmåde

Bund

  1. Start med at knuse dine kiks. Tip: put dine kiks i en plastikpose og slå med noget hårdt: kødhammer, kagerulle etc.
  2. Bland dine knuste kiks med den smeltede smør, så det bliver helt blandet.
  3. Gør din springform klar. Find en springform (vi brugte en i størrelsen Ø20). For den med bagepapir i bunden.
  4. Hæld din blanding med kiks og smør ned i springformen og pres det godt ned og ud i siderne. Sæt på køl, imens du laver det hvide fyld.

Midte

  1. Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
  2. Rør risengrød sammen med flormelis, vaniljesukker og flødeost.
  3. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
  4. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
  5. Tag 2-3 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Du kan godt bruge et piskeris. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  6. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
  7. Sæt kagen på køl i minimum 4 timer eller gerne natten over.
  8. Når kagen har sat sig i køleskabet, så er det tid til sidste lag, som er kirsebærgele.

Kirsebærgele

  1. Læg din husblas i blød i koldt vand.
  2. Hæld kirsebærsauce igennem en si, så du ikke har nogle klumper.
  3. Hæld kirsebærsauce over i en lille gryde og varm det op ved lav-middel varme.
  4. Når husblas er klar, så kommes den over i den varme kirsebærsauce. Husblas røres godt ud, så der ingen klumper er.
  5. Tag kirsebærsauce af varmen og sæt det til side til afkøling. Det er vigtigt, at den får lov til at køle af, inden den hældes på din cheesecake. Lad den gerne stå og blive kold i 20-30 minutter.
  6. Herefter hældes den forsigtig ud på din cheesecake. Brug evt. en ske til at fordele, så undgår du at ødelægge det hvide lag og du får en flot skarp kant.
  7. Sæt kagen tilbage på køl i minimum 1-2 time, så kirsebærgeleen kan sætte sig.
  8. Når du skal have din kage ud af springformen, så er det en god idé at køre en tynd kniv hele vejen rundt i kanten, så kagen slipper springformen uden at gå i stykker.
  9. Pynt evt. med brændte mandler på toppen.

Bedøm denne ret

Risalamande cheesecake – Opskrift på julecheesecake

En lækker og nem opskrift på risalamande cheesecake med sprød bund, vaniljefyld med risengrød i midten og kirsebærgele på toppen. Denne julecheesecake er vi blevet yderst glade for. Det er nemlig et super godt alternativ til risalamanden, især hvis man skal til flere julefrokoster. 

Vi serverede den for familie til vores årlige julefrokost og alle var helt pjattede med den. Det er en rigtig god julekage, som er anderledes end alle de andre juledesserter, som man normalt får op til jul.

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med kirsebærmousse

risalamande cheesecake

Nem opskrift på risalamandecheesecake

Den her opskrift er super nem og kræver få ingredienser. Den skal ikke bages, men skal derimod blot stå og stivne i køleskabet. Det er derfor også en kage, som sagtens kan laves i god tid og så blot pyntes inden servering. Vi valgte at pynte den med brændte mandler, som komplimenterer kagen godt og som også er julet.

Til bunden kan du bruge almindelige digestivekiks, vaniljekranse, bastognekiks eller peberkager. Du kan bruge lige præcis de kiks du har lyst til. Vi har lavet den både med digestivekiks og kanelkiks – og det må vi sige er en smagssag, hvad man er til! Men hvis du vil være sikker på, at de fleste kan lide den, så ville vi bruge digestivekiks eller vaniljekranse.

risalamande cheesecake

Vi fik den godt nok stadig sammen med almindelig risalamande, men folk syntes, at det var dejligt, at der var et alternativ. Med alle de julefrokoster og alt den risalamande, så kan man godt blive lidt træt af det til sidst. Så juleostekagen er et fint bud, hvis man gerne vil lave en anderledes julekage.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej piger er vild med jeres mad og kager❤️💐Har i lavet en bog med jeres opskrifter? Jeg er en af dem som er rigtig dårlig til at lave mad😳villet være dejligt hvis i lavede en mad skole🙈bare for mig👍Tak og dejlig dag til jer knus Kirsten Rønberg

    1. Hej Kirsten
      Tak for din søde besked 🙂 <3
      Vi har netop nu ikke en fysisk kogebog, men vi har to e-bøger som vi sælger på vores hjemmeside. Vi vil ikke afvise, at det kan blive en mulighed i fremtiden med madskole - det kunne være super hyggeligt!
      Knus og rigtig god weekend til dig.

  2. Hej med jer! Jeg har et par spørgsmål jeg håber i kan svare på 😀
    Hvor meget ville i opveje opskriften med, hvis man har en springform på 25-26 cm? Jeg vil nemlig rigtig gerne lave denne som dessert til en julefrokost hvor vi bliver omkring 18-20 og så derfor lave to i den størrelse. Dertil vil jeg også høre, om det er muligt at lave den et par dage før og så evt. have den stående på frost? Og så vil jeg bare lige sige, at jeg elsker jeres opskrifter og de skaber altid så dejlig inspiration i hverdagen! 🙂

    1. Hej,

      Vi ville gange den med 1,5 hvis du skal bruge en springform på 25-26 cm 🙂

      Du kan sagtens lave den 1-2 dage før. Vi har ikke prøvet at fryse den, så det tør vi desværre ikke sige noget om. Og tak for de søde ord! Det betyder rigtig meget 😀

  3. Hej med jer.
    Jeg ville lige lave en prøveudgave i starten af ugen, fordi vi skal have gæster i morgen 30.11., og jeg ville se, om jeg kunne finde ud af den; må sige prøveudgaven vakte lykke herhjemme😊
    Jeg har her til aften været igang med at lave den Risalamande cheesecake, vi skal have i morgen aften, hvor vi får gæster, og den blev lige så fantastisk som prøveudgaven – I har virkelig beskrevet det, så det er lige til at gå til 😃👏🏻
    Ikke sidste gang jeg skal lave denne dessert😍
    Elsker iøvrigt jeres opskrifter!

  4. Hej med jer
    Jeg elsker jeres meget inspirerende opskrifter.
    Jeg har et spørgsmål ang risalamande cheesecake, kan man evt bruge en rest færdig risalamande? Til fyld og så blande med flødeost?
    På forhånd tak Og tak for en dejlig side
    Hilsen Marlene

    1. Hej Marlene,

      Skønt at høre! Og ja, det burde godt kunne lade sig gøre. Så ville jeg blot bruge 550 g. færdiglavet risalamande og så blande flødeost i. 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven