Roulade med hindbær og hvid chokolade

Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på vaniljeroulade med hindbærmousse og hvid chokolade. En af vores yndlings kombinationer, når det gælder kage. Det er den perfekte skærekage, dessert eller sommerkage. Pynt den evt. af med flødeskum på toppen og friske bær. Helt sikkert en af årets sommerkager.

Ingrediensliste

  • Roulade

  • 3 stk. æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 130 g. sukker
  • 130 g. hvedemel
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Fyld

  • 120 g. frosne hindbær
  • 2 spsk. sukker
  • 3 dl. piskefløde
  • 125 g. hindbær
  • 100 g. hvid chokolade

Fremgangsmåde

Rouladebund

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Æg, vaniljesukker og sukker piskes til en lys og luftig æggesnaps med en elpisker.
  3. Hvedemel, kartoffelmel og bagepulver vejes af.
  4. Sigt de tørre ingredienser igennem en fin trådsi over i den våde blanding.
  5. Vend det hele godt sammen, så der ingen klumper er.
  6. En bageplade med bagepapir gøres klar. Dejen spredes ud med en størrelse på cirka 30 x 40 cm.
  7. Bunden bages i den forvarmet ovn i ca. 8-10 min.
  8. Imens kagen bager, så gøres en anden bageplade klar med bagepapir. Herpå drysses der med sukker.
  9. Når bunden er bagt færdigt, så tages den ud af ovnen og vendes ud på bagepapiret med sukker på.
  10. Læg et fugtigt viskestykke over bunden og lad den køle af.
  11. Når den er kølet af, så fjernes viskestykket og bagepapiret.

Fyld og samling

  1. I en gryde tilsættes frosne hindbær og sukker. Kog det op, indtil hindbærrene er helt kogt ud. Tag gryden af varmen og lad det køle helt af.
  2. Pisk fløde stivt (lidt mere end normalt) og vend den afkølede hindbærkompot i.
  3. Hak hvid chokolade groft.
  4. Fjern bagepapiret fra bunden af rouladen. Fordel hindbærfløden (gem evt. lidt til toppen) over det hele. Drys med lidt friske hindbær og hvid chokolade. Gem evt. lidt til pynt. Rul den stramt sammen.
  5. Skær evt. enderne af rouladen og anret den herefter på et fad.
  6. Pynt med resten af hindbærfløden, bær og hakket chokolade på toppen.
  7. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på roulade med hindbær og hvid chokolade

Opskrift på en nem og lækker roulade med hindbær og hvid chokolade. Roulade er én af de nemmeste kager, da den kan laves og bages hurtigt. Det er derfor den perfekte kage, hvis du får uventede gæster eller blot vil lave en nem kage eller dessert.

Den her version med hindbærskum er en virkelig frisk udgave af den ellers klassiske roulade. I stedet for syltetøj, så fyldes den med hindbærskum lavet på frosne hindbær, fløde og sukker. Derudover tilsætter vi også lidt hvid chokolade og friske hindbær til fyldet. Det giver en helt fantastisk roulade, som også er super frisk.

LÆS OGSÅ: Chokoladeroulade med fløde og banan

Sommerkage med hindbær

Det her er uden tvivl én af de nemmeste sommerkager med hindbær. Roulade er som sagt så hurtig og nem en kage, da den for det første kræver få ingredienser og er hurtig at bage. Vi har lavet den med hindbær, men du kan også sagtens lave den med jordbær, blåbær eller brombær i stedet. Du kan også lave et mix af flere forskellige slags bær.

roulade med hindbær

Kan jeg lave den på forhånd?
Jep, du kan sagtens lave rouladen flere timer i forvejen. Sæt den blot på køl indtil servering. Så har du en nem dessert til gæster og gerne vil undgå stress.

Kan jeg lave lave den med en chokoladebund?
Jep, det kan du også sagtens. Brug evt. denne opskrift på chokoladebunden og følg så opskriften på hindbærfyldet. Det smager også super lækkert, når man kombinerer chokolade og den friske smag fra hindbær. Det er den perfekte balance mellem det søde og tunge fra chokoladen og det friske fra hindbær.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

    1. Hej Anja,

      Det kan den godt, men det bliver bedst med, da den bliver meget mere luftig og svampet. Husk desuden også at piske æg og sukker godt inden 🙂

      Kh

    1. Hej Lone,

      Det har vi ikke prøvet. Men I og med at der er fløde i, så tror vi ikke, at den vil være god at fryse ned 🙂

      Kh

    1. Hej Aya,

      Der er bare brugt en bradepande, som passer til ovnen. Mener det bare er standardmål 🙂

      Kh

  1. Tak for de mange fantastiske opskrifter.
    Der står bages ved 220 g varmluft, for mig virker det lidt voldsomt med så høje grader, kan det mon passe? Kan se i kommentaren står der 175 grader, måske I skal rette i opskriften.
    Mvh Lotte

Skriv en kommentar