Tilmeld nyhedsbrev

Scones med chokolade – De bedste

Scones med chokolade – De bedste

Scones med chokolade

Opskrift til 9 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på verdens bedste scones med chokolade, som smelter på tungen. Scones er jo egentlig bare chokoladeboller, som er lavet med bagepulver i stedet for gær. De har en mere kompakt konsistens end chokoladeboller, hvilket på ingen måde er skidt. Vi elsker at nyde lune scones om eftermiddagen, når vi er helt færdige efter en lang dag i skole.

Ingrediensliste

  • 250 g. hvedemel
  • 85 g. smør
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. sukker
  • 1,5 dl. mælk
  • 1 knivspids salt
  • 70 g. mørk chokolade
  • 1 æg

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker, sukker og salt i en skål.
  3. Skær smørret i tern (brug rigtig smør og ikke smørbar) og bland ælt det i melblandingen med hænderne. Dejen skal blot lige samles.
  4. Tilsæt derefter det grofthakkede chokolade.
  5. Rør koldt mælk i, så du får en fin og glat dej.
  6. Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud i ca. 2-3 cm højde i et kvadrat.
  7. Del dejen i 3×3 og læg dine scones på en bradepande beklædt med bagepapir. Pensel dem med æg.
  8. Bag dine scones i 10-12 minutter ved 200 grader eller indtil de har fået en fin gylden farve.

Bedøm denne ret

Scones med chokolade – De bedste

Verdens bedste opskrift på hjemmelavet scones med chokolade. Intet mindre. Scones stammer jo oprindeligt fra Skotland, så det er en skotsk bolle, som minder om chokoladeboller. Der er dog den forskel, at scones er lavet uden gær og med bagepulver i stedet for. Den her opskrift er uden æg, men den er derimod fyldt med en masse chokolade. 

LÆS MERE: De bedste chokoladeboller

Boller uden gær

Vi kan slet ikke sætte tal på hvor mange gange vi har stået en sen aften og haft lysten til at bage. Men vi havde ingen gær. Der er scones altså genialt. For det er boller uden gær og der er faktisk ikke mange opskrifter på brød uden gær. Men ud af de opskrifter på brød og boller, der er, med bagepulver i stedet for gær, så må chokoladescones være vores yndlings.

Og nu hvor vi  snakker om ting der kan udelades, så kan de selvfølgelig også laves uden chokolade, så det bare er almindelige scones. De kan også laves uden mælk og i stedet laves med kærnemælk. Skal de være veganske eller vegetariske, så kan man bruge havremælk og i stedet for smør, så kan man bruge plantesmør.

LÆS OGSÅ: Sunde gulerodsmuffins (glutenfri og uden sukker)

Gode til brunch eller eftermiddagssnack

Vi serverer også ofte scones med chokolade, når vi holder brunch. Det er en af de brunch retter, som kan laves på forhånd og så fryses ned. Man kan også fryse dem ned ubagte og så bage dem på selve dagen. Så hvis du er én af dem, som ofte er løbet tør for brunch ideer, så vil disse være ideelle og lidt anderledes at servere.

De er også gode som en lækker eftermiddagssnack. Især fordi de kan laves på under 30 minutter. Hold op, hvor har vi lavet dem mange gange, efter vi er kommet hjem fra universitetet og har manglet en eftermiddagssnack.

Kommentarer

  1. Hej 🙂
    Jeg har lige lavet jeres scones, men mine er desværre ikke hævet lige så flot op som jeres… har i brugt en rørermaskine til at blande dejen sammen? Jeg brugte bare en elpisker, men måske for kort tid?
    Har i desuden også penslet dem med noget, inden de kom i ovnen?
    Mvh.

  2. Mine blev desværre både tørre og smagte ikke så godt som de kunne. Skal dejen hæve i noget tid, og skal det pensles med noget æg inden det kommer i ovnen? Jeg brugte Kærgaarden smør, kan det måske være derfor?

    1. Hej Saleha

      Vi anbefaler at bruge rigtig smør fremfor smørbar-produkter. Dejen skal ikke hæve og nej vores opskrift skal ikke pensles med noget, men du kan pensle med sammenpisket æg. Vær dog også opmærksom på ikke at overbage dem, så de bliver tørre. Kan være, at din ovn bager kraftigere end vores, så måske de skal have et par minutter mindre.

      Knus

  3. Hejsa

    Det er ganske enkelt de lækreste hjemmebagte scones, jeg har smagt – og jeg har smagt mange. Både i Danmark og i England. Hvor er de bare skønne. Har ledt efter en opskrift i årevis. De er både lette og dejligt luftige, og de er et sikkert hit herhjemme. Tusind tak for at dele din opskrift. Mange venlige hilsner

      1. Hej

        Jeg overvejer at bage de her scones som ser ud til at være super lækre. Kan jeg udskifte det almindelige mel med glutenfri mel 1:1 eller skal der mere/mindre mel i?

        Kh

  4. Jeg har lige bagt dem, og mums de ser lækre ud.. dog er de ikke hævet så flot som jeres, og overfladen er meget glat! Jeg havde kun Lurpak smørbar, kan det være en synder? Jeg synes også at dejen var meget tynd, så jeg gav den lidt ekstra mel!?

    1. Hej Lotte,

      Hvis du bruger en røremaskine, så skal det kun lige røres sammen med en flad krog og ikke dejkrogen. Dejen skal ikke æltes på samme måde som en bolle dej 🙂

      Kh

  5. Hej. Har prøvet at lave disse lækre scones. De smagte skønt!! Men undrede mig over dejens konsistens, som på ingen måde kunne rulles ud på bordet. Det var nærmere som en tyk grød. Jeg brugte rigtig Lurpak, som anbefalet. Jeg satte høje klatter af dej på bagepladen istedet for. Som sagt smagte de godt…. men hvad kan jeg ha gjort forkert???

    1. Hej igen Marianne,
      Da din dej blev som grød, så tror vi, at der er noget der er målt forkert. Enten væske eller mel. Dejen bliver ret hård og hårdere end normal bolledej gør 🙂
      Ellers kan vi ikke lige gennemskue, hvad der skulle være gået galt.
      Kh

  6. Eller det vil sige at jeg brugte hænderne til at smuldre smøret ned i melblandingen. Allerede dér kunne det ikke som sådan samles, det var bare noget smulder der ikke hængte sammen 🥴

    1. Hej igen 🙂
      Det er fordi det kræver tid før smør bliver blødt fra hændernes varme. Det tager 5-10 minutter at ælte det sammen. Så skulle det gerne hænge godt sammen.
      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven