Scones med chokolade

Opskrift til stk. Opskrift til 9 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på verdens bedste scones med chokolade, som smelter på tungen. Scones er jo egentlig bare chokoladeboller, som er lavet med bagepulver i stedet for gær. De har en mere kompakt konsistens end chokoladeboller, hvilket på ingen måde er skidt. Vi elsker at nyde lune scones om eftermiddagen, når vi er helt færdige efter en lang dag i skole.

Ingrediensliste

  • 250 g. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. sukker
  • 1 knivspids salt
  • 85 g. smør
  • 1,5 dl. mælk
  • 70 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker, sukker og salt i en skål.
  3. Skær smørret i tern (brug rigtig smør og ikke smørbar) og ælt det i melblandingen med hænderne. Dejen skal blot lige samles.
  4. Tilsæt derefter koldt mælk og det grofthakkede chokolade. Ælt igen med fingrene til du har en sammenhængende dej.
  5. Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud i ca. 15 x 15 cm. Se evt. billeder længere nede.
  6. Del dejen i 3×3 og læg dine scones på en bradepande beklædt med bagepapir. Pensel dem med æg.
  7. Bag dine scones i 10-12 minutter ved 200 grader eller indtil de har fået en fin gylden farve.
Bedøm denne ret

Opskrift på scones med chokolade

Her får du den bedste opskrift på nemme scones med chokolade. Den her scones opskrift er den absolut lækreste, hvis du spørger os! De er super nemme at lave og så er de fyldt med masser af chokolade. Scones stammer jo oprindeligt fra Skotland, så det er en skotsk bolle, som minder om chokoladeboller. Der er dog den forskel, at scones er lavet uden gær og med bagepulver i stedet for. Den her opskrift er uden æg, men den er derimod fyldt med en masse chokolade. 

LÆS MERE: De bedste chokoladeboller

Opskrift på scones med chokolade 

Chokolade scones

Der er ikke noget som nybagte chokoladescones! De er perfekte til morgenbordet i weekenden eller som en lækker og nem eftermiddagssnack. De er også hurtige at lave, da dejen ikke skal hæve som ved almindeligt bagværk.

Vi bruger en lækker mørk chokolade i vores scones, men du kan også bruge lys chokolade, hvis du er mere til det. Du kan også lave en blanding. Hvis du slet ikke er til chokolade, så kan du selvfølgelig også lave dem helt uden chokolade.

Opskrift på scones med chokolade 

Boller uden gær

Vi kan slet ikke sætte tal på hvor mange gange vi har stået en sen aften og haft lysten til at bage. Men vi havde ingen gær. Der er scones altså genialt. For det er boller uden gær og der er faktisk ikke mange opskrifter på brød uden gær. Men ud af de opskrifter på brød og boller, der er, med bagepulver i stedet for gær, så må chokoladescones være vores yndlings.

Og nu hvor vi  snakker om ting der kan udelades, så kan de selvfølgelig også laves uden chokolade, så det bare er almindelige scones. De kan også laves uden mælk og i stedet laves med kærnemælk. Skal de være veganske eller vegetariske, så kan man bruge havremælk og i stedet for smør, så kan man bruge plantesmør.

LÆS OGSÅ: Sunde gulerodsmuffins (glutenfri og uden sukker)

scones med chokolade opskrift

Gode til brunch eller eftermiddagssnack

Vi serverer også ofte scones med chokolade, når vi holder brunch. Det er en af de brunch retter, som kan laves på forhånd og så fryses ned. Man kan også fryse dem ned ubagte og så bage dem på selve dagen. Så hvis du er én af dem, som ofte er løbet tør for brunch ideer, så vil disse være ideelle og lidt anderledes at servere.

De er også gode som en lækker eftermiddagssnack. Især fordi de kan laves på under 30 minutter. Hold op, hvor har vi lavet dem mange gange, efter vi er kommet hjem fra universitetet og har manglet en eftermiddagssnack.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej 🙂
    Jeg har lige lavet jeres scones, men mine er desværre ikke hævet lige så flot op som jeres… har i brugt en rørermaskine til at blande dejen sammen? Jeg brugte bare en elpisker, men måske for kort tid?
    Har i desuden også penslet dem med noget, inden de kom i ovnen?
    Mvh.

  2. Mine blev desværre både tørre og smagte ikke så godt som de kunne. Skal dejen hæve i noget tid, og skal det pensles med noget æg inden det kommer i ovnen? Jeg brugte Kærgaarden smør, kan det måske være derfor?

    1. Hej Saleha

      Vi anbefaler at bruge rigtig smør fremfor smørbar-produkter. Dejen skal ikke hæve og nej vores opskrift skal ikke pensles med noget, men du kan pensle med sammenpisket æg. Vær dog også opmærksom på ikke at overbage dem, så de bliver tørre. Kan være, at din ovn bager kraftigere end vores, så måske de skal have et par minutter mindre.

      Knus

      1. Hej. De ser vildt lækre ud! Jeg skal igang med at bage dem nu, men jeg er i tvivl om, hvor mange stykker, jeg skal dele dejen i. I opskriften står der, at dejen skal rulles ud til 15x15cm, og at de så skæres i 3×3 cm. Det må give 25 stk, men øverst står der, at det er en opskrift til 9 stk. Hvor mange plejer du at få ud af opskriften?

        Bedste hilsner, Stine

  3. Hejsa

    Det er ganske enkelt de lækreste hjemmebagte scones, jeg har smagt – og jeg har smagt mange. Både i Danmark og i England. Hvor er de bare skønne. Har ledt efter en opskrift i årevis. De er både lette og dejligt luftige, og de er et sikkert hit herhjemme. Tusind tak for at dele din opskrift. Mange venlige hilsner

      1. Hej

        Jeg overvejer at bage de her scones som ser ud til at være super lækre. Kan jeg udskifte det almindelige mel med glutenfri mel 1:1 eller skal der mere/mindre mel i?

        Kh

  4. Jeg har lige bagt dem, og mums de ser lækre ud.. dog er de ikke hævet så flot som jeres, og overfladen er meget glat! Jeg havde kun Lurpak smørbar, kan det være en synder? Jeg synes også at dejen var meget tynd, så jeg gav den lidt ekstra mel!?

    1. Hej Lotte,

      Hvis du bruger en røremaskine, så skal det kun lige røres sammen med en flad krog og ikke dejkrogen. Dejen skal ikke æltes på samme måde som en bolle dej 🙂

      Kh

  5. Hej. Har prøvet at lave disse lækre scones. De smagte skønt!! Men undrede mig over dejens konsistens, som på ingen måde kunne rulles ud på bordet. Det var nærmere som en tyk grød. Jeg brugte rigtig Lurpak, som anbefalet. Jeg satte høje klatter af dej på bagepladen istedet for. Som sagt smagte de godt…. men hvad kan jeg ha gjort forkert???

    1. Hej Marianne,

      Brugte du røremaskine? Dejen skal blot samles og ikke æltes, som en almindelig bolledej 🙂

      Kh

    1. Hej igen Marianne,
      Da din dej blev som grød, så tror vi, at der er noget der er målt forkert. Enten væske eller mel. Dejen bliver ret hård og hårdere end normal bolledej gør 🙂
      Ellers kan vi ikke lige gennemskue, hvad der skulle være gået galt.
      Kh

      1. Hejsa

        Jeg har nu lavet opskriften tre gange og hver gang oplever jeg også at dejen er mere grød end noget andet. Jeg har fulgt opskriften meget nøje, brugt almindelig smør og ingen røremaskine, kun hænder. De smager virkelig godt, men ville ønske jeg kunne regne ud, hvad der går galt.

        Mvh Louise

        1. Hej Louise,
          Vi har ikke hørt om andre, der har det problem. Vi tror bare, at du skal tilsætte mere mel, så det ligner den konsistens vi har på billedet 🙂
          Kh

          1. Her er det samme problem, bruger rigtig smør og er altså en garvet bager, så det virkede som meget mælk med 1,5 dl. Nu venter jeg på de er færdige, så må vi se ?

  6. Eller det vil sige at jeg brugte hænderne til at smuldre smøret ned i melblandingen. Allerede dér kunne det ikke som sådan samles, det var bare noget smulder der ikke hængte sammen ?

    1. Hej igen 🙂
      Det er fordi det kræver tid før smør bliver blødt fra hændernes varme. Det tager 5-10 minutter at ælte det sammen. Så skulle det gerne hænge godt sammen.
      Kh

  7. Hej Mummum

    Jeg er i gang med at lave jeres scones og jeg syntes dejen bliver meget sjov og jeg har fuldt opskriften til punkt og prikke. Men jeg syntes ike rigtig at det er en dej som samler sig og den bliver meget smaddet og klisteret, er det meningen ? ( jeg ville hvatifald ikke kunne rulde den ud fordi den var for snasket)
    Kh

    1. Hej Frida,

      Brugte du rigtig smør eller smørbar? Og lavede du dejen på maskine eller i hånden?

      KH

  8. Jeg har lige bagt dem og de blev rigtig gode. I listen over ingredienser står der 1 æg, som jeg brugte jeg til at pensle med, jeg var i tvivl om, der også skal 1 æg i dejen?

    1. Hej Maria,

      Du har gjort det helt rigtigt. Der skal ikke æg i dejen, men kun pensles med det ovenpå 🙂

      Kh

  9. Mums har lige bagt disse og de smager for godt 🙂 Desværre fik jeg givet dem 1,5 min for meget i ovnen så de smuldrede lidt men smagen er perfekt 🙂
    Må hellere bage en portion igen i morgen med barnebarnet 🙂

    1. Hej Berit,

      Ja, det er ulempen ved, at din ovn kan varme anderledes end vores. Næste gang giver du dem 1,5 minut mindre 🙂

      Kh

  10. Hej,
    Jeg elsker de her scones, de smager bare så godt!
    Har i et råd til hvordan man skal opbevare dem efterfølgende? Synes de blev lidt tørre dagen efter, ved ikke om jeg opbevarer dem forkert ?

    Hilsen Christina

  11. Uhm….de skal helt sikkert prøves ? I skriver de kan fryses, både rå og bagte, vil derfor lige spørge, om I så varmer de bagte i ovnen og hvor meget ?

  12. Det er godt nok længe siden, at jeg har været så skuffet over en opskrift. Jeg har fuldt opskriften fuldstændig, men endte ud med en alt for våd dej – der var super klistret og slet ikke til at rulle ud (jeg kan se, at flere andre har haft det problem). Jeg prøvede at tilføje mere mel til dejen, men selv efter at have tilføjet meget mere mel (ca. 100 gram ekstra), indtil konsistensen ligner den på billedet, hæver mine scones slet ikke. De blev ved med at være rå og klæ i midten og blev slet ikke fine og luftige, selvom jeg bagte dem 5 minutter længere end opskriften. Så nu er jeg endt ud med scones, der er klæ i midten og har ikke kunne bage dem mere, fordi de nu næsten er lidt brændte på oversiden og i bunden. Øv, jeg er godt nok skuffet 🙁

    1. Hej Caroline,

      Det er vi da kede af at høre. Vi har bagt dem over 20 gange og vi har aldrig problemer.
      Bruger du rigtig smør eller smørbar? Det er super vigtigt at bruge rigtig smør til netop scones, da du ellers vil få en alt for tynd dej.
      Og bruger du øko-mel eller alm. mel? Vi har nemlig oplevet, at man nogle gange skal tilføje mere mel, hvis man bruger øko.
      Og rørte du dejen på røremaskine? Det er nemlig også super vigtigt, at man ikke ælter dejen alt for meget. Den skal blot lige samles.

      Kh

  13. Hej med jer!

    Kunne læse i de ovenstående kommentarer, at der er andre der har haft samme problem som mig; Dejen blev en gang grød, tilføjede man mere mel blev de tørre, øv!
    Jeg har prøvet opskriften flere gange, fulgt den til punkt og prikke, indtil det gik op for mig at jeg hver gang har bikset dejen sammen i røremaskinen fordi det går stærkere mente jeg…

    Jeg har i dag lavet de fineste scones i “hånden”, kun lige samlet dejen og i ovnen bagefter og Wupti de fineste lækreste scones!
    Tak for en dejlig opskrift – som nu fungerer

    1. Hej Annette,

      Åh ja, det er meget vigtigt, at dejen ikke overrøres. Den skal nemlig blot samles! Dejligt, at det endelig er lykkedes dig.
      Tak for tilbagemelding!

      Kh

  14. Halløj:)
    Er vild med jeres opskrifter og bruger dem ofte!

    Med denne opskrift har jeg bare mange spørgsmål:

    Et sted i kommentarerne skriver I ‘ Det tager 5-10 minutter at ælte det sammen.’- så først kommer man rigtig smør i og ælter i 5-10 minutter ELLER skal man ælte i 5-10 minutter efter der er kommet mælk i?

    Synes det lyder så mærkeligt at mælken skal i til sidst- efter melet og smørret…bliver det ikke noget værre klistermøjs?

    Ps er vild med jeres opskrifter😊

    1. Hej Christina,

      Du skal ælte både før og efter mælken. Det er forskelligt hvor lang tid det tager at samle dejen, da du kan ælte hurtigt eller langsomt.
      Det er sådan vores opskrift er – det klistrer lidt til du har fået samlet dejen. Derefter klistrer det ikke 🙂

      Kh

  15. Hvis man fryser dem ubagte, skal de så tøes op og pensles inden man bager dem. Eller kommer de frosne i ovnen?
    På forhånd tak

  16. Hej,
    Er det muligt at bage dem dagen før, de skal spises? Min søn skal dele dem ud i sin vuggestue, så vil lige sikre mig, at de ikke blive tørre og kedelige dagen efter?

    Mvh Sofie

    1. Hej Sofie,

      Det anbefaler vi ikke. Scones er desværre noget af det bagværk, som helst skal nydes med det samme, da de ellers godt kan blive tørre 🙂

      Kh

  17. Virkelig lækre scones ! Har bagt dem 2 gange nu og de ryger ligeså hurtigt som de er blevet bagt 🙈 jeg har brugt Lurpak smørbar begge gange og de blev ikke tørre. Kommer lidt ekstra sukker i, og pensler dem med mælk, men det er jo en smags sag ☺️ Alt i alt en dejlig opskrift!

  18. De ser bare super lækre ud, de scone! Skal de helst bages lige inden man sætter tænderne uden eller kan de holde sig lækre natten over eller bliver tørre/kedelige?

  19. Havde ingen mælk i huset, så kan informere om, at man også kan bruge iskaffe 😉 super lækre. Man skal huske, at man stort set kun skal samle dejen til sidst. Ikke ælte. Det er vist tit det, der går galt med tørre scones 🙂

  20. Halløj.
    Tror I det vil lykkedes at lave dejen om aftenen, sætte dem i køleren og så bage dem om morgenen?
    Vh. Sofie

  21. Hej Sofie
    Dine scones er et kæmpe hit herhjemme. Min datter spiser dem til morgenmad, det er det eneste der dur 🙈 så de bliver bagt flittigt 😁👍 så nemme at lave, så tak for den.
    Hilsen Anette

  22. Mega lækre scones! Min stedfar, som er englænder, giver dem to tommelfingre opad, og han er ellers ikke henrykt over hvad som helst.
    Tak for n virkelig god og nem opskrift 🙂

    1. Hej Julie,
      Hvor er vi bare glade for at høre, at de faldt i god jord – selv hos en englænder! 😉
      Kh

  23. Hej mummum, og tusind tak for jeres gode opskrifter. Lige et spørgsmål vedrørende scones, tror I det vil have negativ betydning for resultatet hvis jeg bruger minimælk? Det er nemlig den mælk vi altid har i huset, eller bruger I sødmælk i opskriften? Jeg glæder mig til at bage dem, venlig hilsen Jette.

  24. Hejsa 😊

    Jeg har bagt disse et par gange før, og de bliver super lækre hver gang!

    Mit spørgsmål går dog på om det er muligt at lave dejen aftenen inden og forme til en firkant og stille på køl natten over, og så dele dem og bage om morgenen?
    (De skal bruges meget tidligt, og vil foretrække at de er friskbagte om morgenen, hvis muligt, fremfor bagt aftenen inden)

    1. Hej Laura,
      Det kan du sagtens 🙂 Vi ville dog lige lade dem falde lidt i temperatur inden de bages i ovnen, så smørret deri ikke er iskoldt 🙂
      Kh

  25. Har prøvet denne opskrift flere gange nu og de er SÅ gode og mega nemme!

    Jeg kommer en my mere mel i så dejen ligner jeres på billedet, da den for mig ellers altid er meget klistret og ikke til at forme.
    Dog passer jeg på med melen, jeg kommer lidt i ælter det sammen, kommer lidt mere i hvis der er behov.

    Jeg anvender rigtig smør og ikke smørbart da jeg læste kommentarerne.

    Kan kun anbefales ☺️

  26. Hej 🙂

    Hvor mange grader i en alm. ovn uden varmluftfunktionen. Min ovn er meget kraftig. Normalt så siger man vel 225grader alm.ovn og 200g varmluft, men er det bedre att forlänge bagetiden og stadig holde de 200grader tror du?

    1. Hej,

      Vi ville nok bage dem ved 210 grader uden varmluft 🙂 Forlænger du bagetiden for meget, så risikerer du, at de bliver tørre.

      Kh

  27. Har lavet dem enkelt gang. Og de var et kæmpe hit!!
    Nu har jeg dog nogle spørgsmål ift. den næste omgang jeg skal lave 😅
    Hvor længe kan de holde sig?
    Jeg vil gerne bage en stor omgang, hvor en del af dem skal bruges til en fødselsdag, men resten skal spises i løbet af de næste par morgener efter.
    Bliver de tørre af at have liggende ude i nogle dage?

    Og skal jeg vente med at bage dem på fødselsdagen, eller kan jeg godt gøre det dagen før, uden at de bliver tørre? 😊

    Tak for alle jeres gode opskrifter. De ryger tit i vores madplan herhjemme og er SÅ gode

    1. Hej Tanya,

      Dejligt at høre! Og tak for de søde ord!
      Ja, det er jo sådan nogle, som er bedst på dagen de bliver bagt. Men de kan godt fryses ned og så lunes kort inden servering. Det har vi før gjort med succes 🙂

      Vi ville ikke lade dem ligge ude i flere dage, da de vil blive tørre.

      Kh

Skriv en kommentar