Spaghetti i svampesauce med kødboller

Spaghetti i svampesauce med kødboller
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

40 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på en lækker og cremet pastaret med kødboller, vendt i en sauce lavet på champignoner og fløde. Du kan sagtens udelade champignonerne eller erstatte med eksempelvis peberfrugt eller asparges. Det er en super nem hverdagsret, som bare er så god til aftensmad.

Ingrediensliste

  • Kødboller

  • 500 g. hakket oksekød
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 stk. æg
  • 1 dl. havregryn
  • 1 dl. vand
  • salt/peber
  • Fyld

  • 1 stk. rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g. champignon
  • 1,5 dl. hvidvin
  • 1,5 dl. vand
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 400 g. spaghetti

Fremgangsmåde

  1. Start med kødbollerne.
  2. Hak hvidløg fint.
  3. Farsen røres sammen ved at tilsætte alle ingredienserne og ælte dejen indtil alle ingredienser er fordelt ordentligt ud. Herefter gøres en bageplade med bagepapir klar. Farsen formes til små kugler på størrelse med en bordtennisbold. Kødbollerne bages ved 200 grader varmluft i cirka 12-13 min.
  4. Imens kødbollerne er i ovnen, så gøres spaghetti og sauce klar.
  5. Hak rødløg og hvidløg i små stykker og skær champignon i skiver.
  6. Sæt vand til spaghetti over og kog det efter pakkens anvisning.
  7. En pande varmes op med olie.
  8. Tilsæt rødløg og hvidløg og lad det sautere.
  9. Champignon tilsættes og svitses yderligere.
  10. Herefter tilsættes vin. Lad det simre et par minutter, så alkohol får lov til at fordampe.
  11. Tilsæt vand og en smuldret bouillonterning.
  12. Herefter simrer hele blandingen i 5-10 min.
  13. Til sidst tilsættes madlavningsfløde og evt. hakket frisk persille.
  14. Når spaghetti er kogt drænes den for vand. Vend spaghetti i svampesaucen og lad spaghettien suge lidt af saucen til sig.
  15. Serveres sammen med kødboller (du kan evt. vende kødbollerne i pastaretten til sidst).
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars pande

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på spaghetti i svampesauce med kødboller

En anderledes opskrift på spaghetti i svampesauce med kødboller. Det er super nem og god aftensmad med få ingredienser. Den opstod egentlig, da vi gerne ville lave et alternativ til den klassiske kødboller i tomatsauce. Så vi ville gerne kombinere det lækre element med kødboller sammen med pasta, da pastaretter er så nemme at lave. Så det blev til denne herlige pastaret i en lækker sovs lavet på fløde. Det er en yderst børnevenlig ret, især hvis man udelader champignoner, da vi ved, at det ikke er alle børn, som er fan af dem.

LÆS OGSÅ: Spaghetti Carbonara

Spaghetti med kødboller

Det er en anderledes udgave af spaghetti med kødboller end man måske er vant til. Det gør den ikke mindre lækker. Vi elsker kombinationen af de lækre kødboller og den smagfulde svampesauce. Det er en utrolig lækker kombination.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Tenna

      Desværre ikke på nuværende tidspunkt, da vi ikke har tiden til det. Det kan være, at det kommer på et senere tidspunkt 🙂

      Knus

Skriv en kommentar