Spinatblinis med rejesalat

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Opskrift på lækre og nemme spinatblinis toppet med rejesalat. Pynt evt. af med en lille citronskive og frisk dild. Så har du en lækker tapas eller forret til din næste fest.

Ingrediensliste

  • Spinatblinis

  • 120 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 stk. æg
  • 0,5 dl. mælk
  • 50 g. frossen spinat
  • 25 g. smør
  • Rejesalat

  • 150 g. rejer
  • 50 g. asparges på dåse
  • 50 g. mayonnaise
  • 25 g. creme fraiche
  • salt
  • 0,5 tsk. citronsaft
  • 0,25 bundt frisk dild

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, bagepulver og salt.
  2. Pisk æg og mælk i. Dejen skal være tyktflydende. Optø spinat og blend det og bland det i. Smelt lidt smør på en pande. Kom små dejklatter på panden med en teske.
  3. Form dem straks til små runde blinis. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side ved middel varme, til de er gyldne.
  4. Dræn rejer og asparges godt. De skal ikke være våde.
  5. I en skål røres mayonaise, creme fraiche, hakket dild, salt og citronsaft.
  6. Vend nu rejer og asparges i dressingen.
  7. Når blinis er nedkølet toppes de med rejesalaten. Herefter kan du pynte med præcis det du har lyst til – vi brugte citron og dild.

    OBS: Blinis kan sagtens laves før og fryses ned.

Bedøm denne ret

Opskrift på spinatblinis med rejesalat

Spinatblinis med rejesalat, som er en nem lille appetizer, forret eller snack. Du får de skønneste små grønne blinis med rejesalat, som er så fine at servere som forret eller som en del af et større tapasbord. Blinispandekagerne er lavet med spinat og så er de toppet med en hjemmelavet rejesalat, som er lavet med creme fraiche, frisk dild, rejer og asparges. Det er en dejlig og smagfuld rejesalat. 

Vi har valgt at fyldet skulle være rejesalat, men man kan også sagtens bruge lakserilette, hønsesalat eller stenbiderrogn. Når vi laver tapas, så har vi altid en eller anden form for blinis på bordet. Det plejer nemlig altid at falde i god jord ved alle.

LÆS OGSÅ: Blinis med chiliost og sprødstegt serranoskinke

Spinatblinis med rejesalat

Kan de laves dagen før?
De er også nemme at lave og kan forberedes i god tid, da de jo serveres kolde. Blinispandekagerne kan også sagtens fryses ned og så blot tages op den dag, hvor de skal bruges. Så ja, de kan sagtens laves dagen før. 

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

  1. Tak for jeres fantastiske hjemmeside, jeg bruger ofte jeres opskrifter.
    Den ser så lækker ud. Hvor mange bliver der cirka ud af denne opskrift til fire??
    Jeg vil bruge den som forret, så den skal ikke mætte ret meget.

Skriv en kommentar