Spinatroulade med laks og dildcreme

Spinatroulade med laks og dildcreme
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på den bedste spinatroulade med dildcreme og røget laks. Perfekt til forret, hvis du skal servere noget med fisk. Den kan sagtens fryses ned, så den kan laves i god tid.

Ingrediensliste

  • Spinatroulade

  • 400 g. frossen spinat
  • 4 stk. æg
  • salt/peber
  • Fyld

  • 300 g. naturel flødeost
  • 1 bundt frisk dild
  • 0,25 bundt forårsløg
  • salt/peber
  • 0,5 tsk. citronsaft
  • 400 g. røget laks

Fremgangsmåde

  1. Tø spinat op.
  2. I to skåle deles de 4 æg i hvider og blommer. I skålen med blommer blandes den drænede spinat i. Herefter krydres med salt og peber.
  3. Æggehviderne piskes stive og vendes i blandingen med spinat og æggeblommer.
  4. En bageplade gøres klar med bagepapir. Herefter smøres bagepapiret med lidt olie eller smør. Det gør, at det er lettere at rulle rouladen til sidst.
  5. Blandingen fordeles på hele bradepanden, så du har en firkant.
  6. Herefter bages den ved 200 grader varmluft i 10-15 min.
  7. Når bunden er bagt, så sættes den til afkøling.
  8. Imens røres philadelphia med hakket forårsløg, dild, citronsaft, salt og peber.
  9. Dildcreme smøres på den afkølede spinatbund. Herefter lægges laks på, så det dækker hele overfladen.
  10. Rouladen rulles. Gem eventuelt bagepapiret så det kan holde den sammen.
  11. Læg den på frost i 1-2 timer (eller mere), og skær den når du skal bruge den.
Bedøm denne ret

Opskrift på spinatroulade med laks og dildcreme

Opskrift på den bedste spinatroulade med laks og en lækker dildcreme. Spinatroulade er perfekt til forret eller som del af en tapasbuffet. Den er super nem at lave og kan sagtens fryses ned. Så den kan sagtens laves i god tid.

Vi elsker også denne spinatroulade med tun, som er et godt alternativ, hvis man ikke er så vild med laks. Server med skaldyrsdressing, hjemmebagt flutes og smør. Så har du en sikker vinder, når du skal servere forret med fisk.

LÆS OGSÅ: Luftige durumflútes 

Spinatroulade med laks og dildcreme

Spinatroulade til forret

Den her spinatroulade med laks er så god til forret. Du skal blot anrette den på en tallerken, skåret i skiver, og evt. sammen med lidt rejer, frisk citron og evt. frisk dild. Den er også perfekt at servere til påskefrokost, studentergilde eller måske konfirmation. Det er sådan en ret, som går til alle årstider. 

Hvis man skal gøre den ekstra god, så kan man også servere den med krebsehaler eller en hvidløgsstegt tigerreje. Den vil uden tvivl falde i god jord ved alle fiskeelskere.

Kan den laves på forhånd?
Ja, du kan sagtens lave spinatrouladen på forhånd. Selve spinatbunden kan faktisk laves et par dage før. Men vi samler den altid først med dildcreme og røget laks dagen inden. Så kan den også lige få lov til at sætte og samle sig, inden den bliver skåret i fine skiver til servering.

Vi anbefaler, at du bruger frossen spinat til rouladen. Det har vi erfaret er nemmest og der er ikke nogen smagsforskel alligevel. Så hvorfor ikke bare vælge den nemme løsning. Det er også billigere at købe frossen spinat end frisk.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej,
    Spinatroladen, kan den laves nu, altså både spinat bunden, laks og dild og så rulles og så fryses? Den skal bruges 17 august?

    Mvh Katrine

    1. Hej Katrine

      Det kan du sagtens 🙂 En god idé, når den tøer op er at skære den imens den er halvfrossen.
      Tag den op 3-4 timer inden den skal bruges.

      Knus

  2. Hej
    Jeg kan ikke se at røget laks er med i jeres fremgangsmåde. Skal laksen på spinatbunden først eller er det ostmassen der skal først på?

  3. Jeg har lige lavet den nu, og skal bruge den i morgen. Skal den i fryseren eller bare være i køleskabet?

Skriv en kommentar