Sprød karameltærte med jordbær

Sprød karameltærte med jordbær
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

5 timer og 15 minutter

Samlet tid

5 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker, sprød karameltærte med jordbær og fløde. Det er en kage, som ikke kræver bagning eller brug af ovn.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 220 g. digestivekiks
  • 100 g. smør
  • Karamel

  • 1 ds. kondenseret mælk
  • Andet

  • 2,5 dl. piskefløde
  • 250 g. jordbær

Fremgangsmåde

Bund

  1. Smelt smør. Knus digestivekiks, så det bliver helt fint. Du kan evt. putte kiksene i en plastikpose og bruge en kødhammer/kagerulle til at knuse dem.
  2. Bland smør og kiks, så det er godt blandet sammen. Fordel kiksene i en springform eller form med diameter på 21 cm. Pres kikseblandingen godt ned i bunden og ud i kanterne, så du får dannet en kant hele vejen rundt.
  3. Sæt bunden på køl, imens du venter på, at karamellen bliver færdig.

Karamel

  1. Tag en gryde og læg dåsen i gryden.
  2. Hæld vand på til det dækker dåsen.
  3. Bring vandet i kog og sæt låg på. Sikre dig at dåsen altid er helt dækket med vand.
  4. Skru ned for temperaturen og lad det blot simre i 3 timer.
  5. Lad herefter dåsen afkøle på køkkenbordet og åben den efter en times tid. Hæld den over i en skål og rør det godt rundt. Der kan godt være lidt klumper i den, men det kan du nemt røre ud med lidt håndkraft.
  6. Tag din bund ud af køleskabet. Fordel karamellen ud på bunden og sæt tilbage på køl i 1 time.
  7. Inden servering piskes fløde til en blød flødeskum, som fordeles ud på kagen.
  8. Skyl jordbær og skær i kvarte. Fordel jordbær udover kagen. Du kan evt. også pynte med hakket chokolade.
  9. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Nem opskrift på en sprød karameltærte med jordbær og fløde

En super lækker og nem opskrift på en sprød karameltærte med fløde og jordbær. Den består af en sprød bund af knust digestive, som er toppet med en cremet karamel. På toppen er der flødeskum og jordbær. Det er virkelig en nem og lækker kage! Perfekt som en sommerdessert eller som en nem eftermiddagskage.

Den er udviklet med inspiration fra vores banana cream pie, som også består af en sprød kiksebund og karamel. Det kan altså bare noget og så er det et kæmpe plus, at den er hurtig og nem at lave. Den skal hverken bages eller noget, men derimod blot stå og trække på køl.

LÆS OGSÅ: Banana cream pie

Sprød karameltærte med jordbær

Karamel og kiks

Selve bunden og basen for hele kagen er blot knuste digestivekiks, som blandes med smør. Herefter fordeles hjemmelavet karamel lavet på kondenseret karamel ovenpå. Hvis du ikke er så meget til digestivekiks, så kan du også sagtens bruge bastognekiks eller en anden simpel vaniljekiks. Vi elsker blot digestivekiks, som har en mild smag.

Sprød karameltærte med jordbær

Top med jordbær eller andre bær

Vi har valgt at lave det til en rigtig sommerkage med jordbær på. Men du kan også sagtens bruge andre bær eller frugter. Vi forestiller os, at det kunne være lækkert med brombær, hindbær, blåbær, vindruer, kiwi eller andre frugter på. Du kan bruge lige præcis dine yndlings frugter.

Sprød karameltærte med jordbær

Kage der ikke kræver ovn eller bagning

Det er en super nem kage, som ikke kræver, at man har en ovn. Det er nemlig en såkaldt “no-bake” kage, som blot skal få lov til at stå i køleskabet. Så det bliver simpelthen ikke nemmere og vi vil vove og påstå, at den nærmest er idiot-sikker! Det sværeste i opskriften er karamellen, men den skal egentlig bare passe sig selv.

Sprød karameltærte med jordbær

FØLG OGSÅ MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Følg endelig med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor du vil opleve mest aktivitet.Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

Kommentarer

  1. Kan man bruge Tørsleffs “Dulche De Leche” færdiglavet karamelliseret mælk istedet for den kondenseret mælk? ?

  2. Kan man lave bunden og karamellen om aftenen. Lade det stå til næste dag også piske fløde og derefter servere? 🙂

  3. Super god kage! Den var et KÆMPE hit herhjemme og det er ikke sidste gang jeg laver den 🙂
    Kan helt sikkert anbefales til dem med en meget sød tand 😉

    1. Hej Maria,

      Du kan sagtens lave den på forhånd, men så vil vi anbefale at tage den ud af dåsen og hælde den over i en bøtte med låg på 🙂

      Kh

  4. Rigtig skøn kage. Men enten misforstår jeg noget ellers er jeg tidsberegning forkert. 3 timer i gryden + 1 time på køkkenbordet + 1 time i køleskabet.

  5. I vores omegn kan man ikke finde kondenseret mælk, kan man bruge noget andet til den karamel? ?

    1. Hej,

      Er du sikker? Stort set alle butikker har det nemlig. Det står sammen med vaniljesukker, flormelis osv.
      Men ellers kan du lave en alm. blød flødekaramel 🙂

      Kh

  6. Kagen ser super lækker ud – tænker den skal prøves i weekenden 🙂 bare hvis I måske vil notere det, så anbefaler Nestlé faktisk, at man ikke koger hele dåsen, men bruger en kasserolle i stedet. Blev selv opmærksom på det i forbindelse med en opskrift på Banoffee Pie 😉

    1. Hej Gitte,
      Tak for tip. Vi har aldrig haft problemer med at koge dåsen, men du kan sagtens gøre som anbefalet af Nestlé 🙂 Vi gemmer kommentaren, så andre kan se den også.
      God weekend!
      Kh

  7. Jeg har ingen springform, men kun en firkantet glasform med ret høj kant. Kan den bruges eller vil bunden ikke kunne holde fast?

    1. Hej Astrid,

      Det kan du godt, men det smarte ved en springform er når kagen skal løsnes. Det kan du ikke rigtigt fra en glasform og du vil derfor ikke kunne få kagen op 🙂

      Kh

Skriv en kommentar