Tilmeld nyhedsbrev

Sprøde og luftige manitoba boller

Sprøde og luftige manitoba boller

Sprøde og luftige manitoba boller

Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre morgenboller lavet på manitobamel, hvilket giver sprødt og lækkert brød med en god skorpe. De perfekte brunchboller eller boller til weekenden, hvor man har lidt ekstra tid. De kan også sagtens fryses ned.

Ingrediensliste

  • 5 dl. vand
  • 20 g. gær
  • 2 tsk. salt
  • 250 g. manitoba mel
  • 250 g. fuldkornsspeltmel

Fremgangsmåde

1. Gæren røres ud i det kolde vand og salt tilsættes.
Det mest optimale vil være, hvis du har mulighed for at ælte dejen i en røremaskine.
2. Du skal bruge to forskellige kroge. Dejkrogen og den man rører fars med (den flade med hul igennem).
3. Først skal du bruge den ”flade” krog. Melet tilsættes og der køres på fuld hastighed i 3-4 min.
4. Herefter slukker du og lader dejen hvile i 10 min.
Efter 10 min, så æltes der igen med samme krog i cirka 3-4 min (dejen skal begynde at kravle op af dejkrogen).
5. Herefter skifter du til den almindelige dejkrog. Der æltes på fuld styrke i 10 min.
Dejen er færdig, når hele dejen har sluppet skålen og ikke hænger fast på siderne.
6. Dejen sættes til hævning et lunt sted i min. 3 timer.
Efter 2 ½ time, så tændes ovnen på det varmeste den kan. Gerne varmluft. Bagepladen skal også opvarmes i ovnen.
7. Når dejen er færdig med at hæve, så drysses et bord med rigeligt mel, hvorefter dejen hældes ud på bordet.
8. Dejen virker meget flydende, men bare rolig, det skal den være. Dejen drysses med mel og skæres herefter ud i passende stykker og lægges på et stykke bagepapir.
9. Når ovnen er klar, så tages den varme bageplade ud af ovnen og bollerne på bagepapiret rykkes forsigtigt hen på pladen.
10. Bages i cirka 10-12 min ved 220 grader varmluft.

Bedøm denne ret

Sprøde og luftige manitoba boller

Nem opskrift på lækre Manitoba boller, som er de perfekte morgenboller. Når man bager med manitobamel, får man helt fantastisk og sprødt brød.

Det giver en god skorpe, samtidig med at de er luftige og svampede indvendigt. Det gør dem ideelle til brunchbordet som brunchboller. Men som sagt, så er de også gode morgenboller.

Den her opskrift kræver dog, at man har en røremaskine, da dejen skal æltes længe for at få den rigtige glutenstruktur. Men vi lover dig, at det er hele arbejdet værd og hvis du ikke har en køkkenmaskine, så anbefaler vi på det kraftigste at anskaffe dig en, hvis du elsker at bage.

LÆS OGSÅ: Bamseboller

Sprøde og luftige manitoba boller

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven