Squashboller

Squash boller
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

Lækre og nemme squashboller, som er svampede og luftige. De er med revet squash og solsikkekerner, så de mætter godt og er den perfekte sandwichbolle.

Ingrediensliste

  • 50 g. gær
  • 5 dl. vand
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 0,5 dl. naturel yoghurt
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 950 g. hvedemel
  • Andet

  • 2 stk. æg
  • 220 g. squash
  • 150 g. solsikkekerner

Fremgangsmåde

  1. Gæren opløses i lunkent vand.
  2. Herefter tilsættes olie, surmælksprodukt, salt, sukker og til sidst hvedemel.
  3. Dejen æltes smidig, og sættes til hævning tildækket et lunt sted i 40 minutter.
  4. Squash rives, og solsikkekerner måles op. Pres noget af alt væsken ud af squashen, så den er ikke er alt for våd.
  5. Ovnen tændes på 220 grader, og en bradepande med bagepapir gøres klar.
  6. Når dejen er færdig med at hæve hældes den ud på bordet. Lav et lille hul i midten af dejen. Her hælder du æg, squash og solsikkerkerner ned. Ælt det hele godt ind i hele dejen med hænderne.
  7. Brug hænderne eller en dejdeler til at lave 18-20 boller og læg dem på bagepladen.
  8. Bollerne efterhæver i 30 minutter, og bages ved 220 grader varmluft i ca. 13 minutter.
  9. Lad dem afkøle på en bagerist.
Bedøm denne ret

Opskrift på squashboller

Opskrift på lækre, svampede og luftige squashboller. Det er de absolut bedste boller med squash og solsikkekerner. Det er en god madpakkebolle, brunchbolle og de kan også bruges som madbrød.

LÆS OGSÅ: Squash frikadeller

Squashboller - Lækre boller med squash

Lækre og nemme boller med squash

Vi er vilde med squash og at squashsæsonen for alvor er i gang. Så er der nemlig god anledning til at lave en masse opskrifter med den skønne grønne grøntsag. I dag er det blevet til disse herlige boller, som holder sig gode et par dage.

Er der forskel på squash og courgette?

Vi har lagt mærke til, at squash bliver kaldt forskellige ting. Både af os danskere, men også i butikkerne. Så vi kan sagtens forstå, at der kan være forvirring omkring denne grøntsag. For er squash og courget / courgette det samme? Og svaret er ja. Det er den præcis samme grøntsag, blot med flere navne. Du ved, kært barn har mange navne. Så det må være derfor, at denne grøntsag har fået flere.

Squashboller - Lækre boller med squash

Retter med squash og opskrifter med squash

Du kan lave uendelig mange retter og opskrifter med squash. Det er en alsidig grøntsag, som er meget smagsneutral. Det er også derfor, at den både kan bruges i aftensmadsretter og i søde retter. Du kan blandt andet prøve vores opskrift på en mega lækker squashkage med ostecreme. Eller vores opskrift på hurtige, svampede squashmuffins.

Kan de laves som koldhævede boller?

Ja, du kan sagtens lave disse squashboller som koldhævet. Du bruger bare 10 g. gær og i stedet for at sætte dejen til hævning ved stuetemperatur, så sætter du den til hævning natten over i en stor skål dækket til med husholdningsfilm.

Dagen efter følger du fremgangsmåden og tilsætter squash, æg og solsikkekerner og bager dem på samme måde som fremgangsmåden siger. Koldhævet boller er altid et hit og det gør sådan, at man kan få friske, nybagte morgenboller.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

Kommentarer

  1. Hej
    Savner at se om de forskellige ting er frysebare ?? squashbollerne eksempelvis
    Dejlig hjemmeside
    Hilsen Betina

  2. Hello Hello
    Nu er jeg ikke fan af solsikkekerner, så har I et forslag til hvad der ellers kunne bruges? Hørfrø, Quinoa?
    Hilsen Helle ?

  3. Hej?.
    Kan man bruge gul squash og i stedet for neutral yoghurt – creme fraiche?? ?.
    Har lidt for mange zucchinier.

  4. Hej piger – Hvor længe kan bollerne holde sig udenfor køl? Jeg overvejer at bage dem til festival 🙂

    1. Hej Sille,

      Et par dage, da squashen gør dem svampede. Frys dem evt. ned og tag dem op inden du tager på festival 🙂

      Kh

    1. Hej Maiken,

      Er dine æg mon meget store? Og sørg for at dejen ikke er for tynd inden. Måske der skal lidt mere mel i 🙂

      Kh

Skriv en kommentar