Sund boller i karry

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på boller i karry, hvor saucen er lavet på grøntsager. Der er ikke gået på kompromis med hverken smag eller konsistens. Vi lover dig, at du aldrig har fået så god en boller i karry som den her. Perfekt til aftensmad, om man er 1, 2 eller skal lave mad til mange personer.

Ingrediensliste

  • Kødboller

  • 500 g. hakket svinekød
  • 1 stk. æg
  • 1 dl. havregryn
  • 1 stk. løg
  • salt/peber
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 dl. vand
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • Sauce

  • 300 g. kartoffel
  • 350 g. gulerod
  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 tsk. karry
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 400 ml. kokosmælk
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • salt/peber
  • Tilbehør

  • 360 g. ris

Fremgangsmåde

  1. Kødboller laves. Løg, hvidløg og persille hakkes fint. Alle ingredienser (undtagen bouillonterning) blandes sammen til en ensartet fars. Hvis farsen er for tynd, så tilsættes lidt ekstra havregryn. Hvis den er for tør, så tilsættes lidt ekstra vand.
  2. En gryde med vand og en hønseboullionterning bringes i kog.
  3. Der formes små kødboller af farsen. Der koges 8-10 stk. af gangen (alt afhængig af størrelsen på din gryde) ved at sænke kødbollerne ned i vandet. Kødbollerne flyder op til overfladen når de er ved at være færdige, men tjek lige en enkelt ved at skære den over, inden du tager dem op.
  4. De færdige kødboller placeres i en skål eller på en tallerken og overdækkes evt. med et viskestykke, film etc. indtil de skal bruges igen.
  5. Saucen laves. I en gryde tilsættes lidt olie, hvorefter karry tilsættes, da det skal “brændes” en smule af.
  6. Herefter tilsættes hakkede løg, hvidløg, kartofler og gulerødder og det hele vendes rundt.
  7. Herefter hældes der vand i gryden, indtil det lige nøjagtig dækker grøntsagerne og én bouillionterning.
  8. Det hele koger, indtil grøntsagerne er møre.
  9. Når grøntsagerne er møre, så tages gryden af komfuret. Det hele blendes sammen (det er nemmest med en stavblender, men har du kun en alm. blender, så kan det også sagtens gå – det sviner bare lidt mere).
  10. Når grøntsagerne er blendet sammen skulle det gerne ligne en tyk grøntsagsmos. Herefter tilsættes kokosmælk.
  11. Gryden placeres tilbage på komfuret og det hele koges op. Synes du konsistensen på din sauce er for tyk, så tilsæt blot lidt mere vand. Synes du den er for tynd, så lad den koge 5-10 min, så fordamper noget af væsken. Det hele smages til med salt og peber og evt. lidt mere karry, hvis du synes den mangler det.
  12. Herefter tilsættes dine kødboller til saucen og det hele står og simrer ved lav varme.
  13. Server med kogte ris og eventuelt hjemmelavede naanbrød.
Bedøm denne ret

Opskrift på sund boller i karry

Her får du opskriften på en omgang sund boller i karry, som samtidig er super lækker og fyldt med smag! Det er en af vores absolut yndlings hverdagsretter og så er den fyldt med grøntsager. Det er den absolut bedste boller i karry med grøntsager og kokosmælk, hvis du spørger os. 

Vi har fået så meget positiv feedback på den her opskrift på sund boller i karry. Mange har skrevet, at de altid laver den her version, da de synes den er bedre end den originale. Og vi kan kun være enige! Den er så smagfuld og uden tvivl den bedste. Derudover er der mange børnefamilier der har skrevet til os, at de mindre i familien har været helt vilde med retten. Det er er en super god måde at børnene til at spise en masse grøntsager – endda uden de skænker det en tanke.

Læs også vores opskrift på Sundere kylling i karry.

Sund boller i karry

Boller i karry med grøntsager

Boller i karry har vi fået siden vi var små og det har været en fast hverdagsret lige siden. Det er bare god og nem aftensmad og resterne kan altid bruges til madpakken. Vi plejer faktisk at lave dobbelt portion af opskriften, når vi laver den, så vi er sikre på, at der er rester tilbage. Saucen bliver nemlig endnu bedre af at stå og trække mere smag. 

Den her udgave, hvor saucen er lavet på grøntsager, er blevet en hverdagsfavorit hos os. Det er en super måde at tilføje lidt ekstra grønt på og så kan man bruge mange forskellige slags grøntsager. I den her opskrift har vi blot brugt gulerødder og kartofler, men du kan også sagtens bruge pastinak og blomkål. For at give den lidt mere sødme, så kan du tilsætte lidt æble til også.

Karrysauce på kokosmælk

Det er helt korrekt, at vi bruger kokosmælk. Vi har valgt at bruge kokosmælk i stedet for fløde eller en opbagt sauce. Det bidrager med god smag til saucen. Så hvis du endnu ikke har prøvet boller i karry med kokosmælk, så er det på tide. Det smager SÅ lækkert. Den indeholder heller ikke hvedemel, som en almindelig opskrift på retten gør. Som sagt, så er den lavet uden hvedemel og uden den opbagning, man normalt bruger. Selve tykkelsen på sovsen kommer fra grøntsagerne. Når de bliver blendet, så giver det en tyk masse, en form for mos. Når den grøntsagsmos så bliver blandet med kokosmælken, så giver det en dejlig tyk sauce.

Hvis du ikke er så meget til kokosmælk, så kan du dog sagtens bruge almindelig madlavningsfløde. Skal det være lidt mere fedtfattigt, så brug en fedtfattig fløde. Kokosmælken giver nemlig lige en lille snert af kokos til smagen også, så hvis man slet ikke er til det, så brug fløde i stedet.

boller i karry sundere udgave

Hvilken karry kan I anbefale?

Det er et spørgsmål vi har fået rigtig mange gange. Og desværre er vi jo ikke ens. Nogle kan lide en karry med lidt spark og kraft, hvorimod andre foretrækker en mild udgave. Vi plejer personligt selv at bruge en madras karry. Den der billige én, som man kan få i de fleste supermarkeder til nærmest ingen penge.

Nogle gange vælger vi dog også en variant fra en rigtig asiatisk butik. Det er dog ikke så ofte, at vi får handlet der, så det sker kun nogle gange. Men vi kan virkelig anbefale at købe sine asiatiske krydderier i en rigtig asiatisk butik. Vi har flere af disse butikker her i Aalborg og de findes i stort set alle storbyer. Eksempelvis køber vi også vores panang-krydderier der, når vi skal lave vores favorit Panang-karry.

Så hvis du er sådan lidt en “karry-snob” og gerne vil have en med masser af smag, så anbefaler vi klart at gå på udkig i de asiatiske butikker. Det koster også lidt mere, men det er uden tvivl det hele værd.

Kan jeg fryse boller i karry?
Ja, det kan den i hvert fald. Vi vil dog anbefale at fryse bollerne ned for sig i en pose og saucen for sig. Så er det nemt at styre hvor mange kødboller der skal i din mængde sauce, og dermed kan du bedre bedømme hvor mange personer du har lavet til.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Jeg syntes den kommer til at smage MEGET at kokosmælk – hvis man kan lide det, så er det vildt lækkert. Men karryen bliver gemt meget væk pga det. selvom jeg puttede flere te-skeer i… Men lækkker konsistens 🙂

    1. Hej Julie,
      Husker du at brænde karry af? Det er meget vigtigt i forhold til smagen! Men ellers kan du sagtens erstatte kokosmælk med madlavningsfløde 🙂

      Knus

      1. Hej
        Vi er til den stærke version, og bruger en ekstra stærk karry. Men så kom jeg til at tænke på om man kan bruge panang karry i stedet for??

  2. Fantastisk og virkelig lækker opskrift. Har lavet den 2 gange nu, og er mere vild med denne udgave af boller i karry end den traditionelle. Min søn på 10 kan ikke smage forskel, og han er ellers meget sensitiv med smage af al slags.

  3. Jeg springer dog kokosmælk over og tilføjer i stedet lidt glæde, creme fraiche eller hvad jeg lige har stående i køleskabet:-)

    1. Hej Anja,

      Skønt at høre, at opskriften falder i god jord derhjemme! Vi synes også, at den er bedre end den traditionelle boller i karry 🙂

      Kh

    1. Hej Pia,

      Du kan udskifte nogle af kartofler, men ikke alle. Kartoflerne bidrager med stivelse til saucen, som gør, at den bliver cremet og lækker. 🙂

      Kh

  4. Den er så lækker! Selv jeg, der ikke er så vild med boller i karry, er vild med den? og drengene på 27, 4 og 1 år elsker den ?

      1. Er der kalorieberegner på Jeres opskrifter..??
        Er i gang med kostomlægning og tæller kalorier og det synes jeg, at jeg mangler på Jeres opskrifter
        Har lavet flere af Jeres retter og de er fantastiske

        1. Hej Britt,

          Der er ikke kalorieudregning på vores opskrifter på nuværende tidspunkt. Vi er begge studerende og har desværre ikke tiden til det. Vi håber, at det kommer på i fremtiden 🙂

          Kh

  5. Når grønsagerne er kogte tager jeg noget af vandet fra inde jeg blander, og så hælder jeg det tilbage igen lidt af gangen til konsistensen er rigtig. Hele familien elsker denne opskrift 🙂

  6. Giver det ikke mening at bruge send suppe bollerne er kogt i som væske i karrysovsen? Det gør jeg når jeg laver den traditionelle boller i karry.
    Synes det er lidt spild at smide vandet der i forvejen har en masse smag ud for at tilsætte noget af det samme.
    Jeg vil dog snart prøve denne opskrift hvor jeg dog nok vil skifte svinekødet ud med kyllingefars da jeg synes det også er bedre i den klassiske.

    1. Hej Cecilie,

      Det kan du sagtens. Grunden til, at vi gør det på den her måde er fordi vi har grøntsagerne til saucen til at koge samtidig med kødbollerne 🙂

      Kh

  7. Lile udfordring med opskrift
    Du skriver at
    Når grøntsagerne er blendet sammen skulle det gerne ligne en tyk grøntsagsmos. Herefter tilsættes kokosmælk og cremefine.
    Men det er ikke noget cremefine /cremfrech ?? I ingredienser .

    1. Hej Ari,

      Åh det er fordi vi har ændret lidt i opskriften og ikke bruger Cremefine længere. Der skulle bare stå kokosmælk i fremgangsmåden. Det er ændret 🙂

      Kh

Skriv en kommentar