Sunde chokoladeboller

Nemme chokoladeboller uden gær
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på sunde chokoladeboller med højt proteinindhold. De mætter godt og er perfekte som en sund morgenmad, en sund frokost eller sund snack.

Ingrediensliste

  • 250 g. havregryn
  • 350 g. hytteost
  • 4 stk. æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. salt
  • 100 g. 70% mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Alle ingredienserne hældes op i en skål. Vi kan anbefale at bruge den blå hytteost fra Arla med 4% fedt. Herefter bruges en stavblender indtil du har en ensartet dej. Hvis dejen virker for tynd, tilsæt da lidt mere havregryn. Lad dejen trække 5-10 min. Du kan også ælte dejen godt sammen med hænderne eller bruge en røremaskine.
  3. Hak chokolade groft og vend det i dejen.
  4. En bageplade gøres klar med bagepapir.
  5. Brug to skeer, som dyppes i vand, og læg klatter af dejen på bagepladen. Dyp evt. fingrene i vand og glat bollerne ud, så de får en pæn overflade.
  6. Der bliver ca. 9-10 stk ud af en portion.
  7. Bag dem i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil de er gyldne.
  8. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af, inden du skærer dem over. Hvis de skæres over for tidligt kan de godt virke klæge inden i.
  9. Opbevar dem i en tætlukket pose i køleskabet. De kan også sagtens fryses.
Bedøm denne ret

Nem opskrift på sunde chokoladeboller

En super nem og lækker opskrift på sunde chokoladeboller. Det er faktisk vores populære opskrift på proteinboller, som blot er lavet med chokolade. Du får en sund og mættende bolle, som er god i madpakken, som en sund frokost eller en sund snack.

LÆS OGSÅ: Sunde proteinboller

Nem opskrift på sunde chokoladeboller

Hvordan skal dejen se ud?

Sådan her skal dejen se ud. Den skal være rimelig fast. Der kan dog være stor forskel på mærket af hytteost. Blandt andet har vi erfaret, at den fra Arla Cheasy er tyndere end mange andre varianter, så hvis du bruger den, så skal du tilsætte lidt ekstra havregryn.

Hvis du bruger æg, som er store, eksempelvis str. L, så kan dejen også blive tyndere. Tilsæt havregryn, indtil du har en meget fast dej.

Nem opskrift på sunde chokoladeboller

Nemme chokoladeboller uden gær

Det er lækre og sunde boller uden gær. Derfor er de også super hurtige at lave, da man blot skal blende dejen godt sammen og så bage dem med det samme. Der er ingen hævetid, så derfor kan de laves på under 30 minutter. Det er altså perfekt i en travl hverdag.

Nemme chokoladeboller uden gær

Glat dem ud inden de bages

Da dejen er rimelig fast, så kan den godt “stikke ud”, især hvis man sætter dejen på bageplade med to skeer. Vi dypper derfor hænderne i en skål med vand og glatter bollerne ud inden de bages. Så får du en pæn jævn overflade.

Nemme chokoladeboller uden gær

Nemme chokoladeboller uden gær

De bedste sunde chokoladeboller

Det er de absolut bedste sunde chokoladeboller du kan lave. De er fyldt med protein fra hytteost og æg og gode kulhydrater fra havregrynene. Vi bruger en god 70% mørk chokolade, som hakkes fint og vendes i dejen.

Sunde chokoladeboller

Sunde proteinboller med chokolade

Så hvis du er til sunde og mættende proteinboller med mørk chokolade, så er det disse du skal bage. De mætter godt og er perfekte som en sund morgenmad, frokost eller lille snack. Du kan også sagtens fryse dem ned og så tage op efter behov. Efter en tur på brødristeren, så er de super lækre igen.

Glutenfri brød

Vi har fået så meget ros for vores opskrift på proteinboller og folk som siger, at det er de bedste glutenfrie boller de har bagt. Glutenfri brød er lidt af en kunst og i mange opskrifter skal man bruge mange forskellige slags mel, som kun kan fåes i specielle supermarkeder. Havregryn er naturligt glutenfri, men der kan være spor af gluten, da det er fremstillet samme sted som hvedemel osv. Så hvis de skal være helt glutenfri, så vælg en glutenfri havregryn. Man kan slet ikke smage forskel.

Glutenfrie boller

Det er de bedste glutenfrie boller, som du kan nyde med en skive ost eller smør på. Bag en stor portion og frys dem ned. Så er de nemme at tage op, når du får lyst til en bolle. Giv dem en tur på brødristeren og så er de som nybagte!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hvordan finder man ud af næringsindholdet i bollerne.
    Og tusind tak for den dejlige opskrift , de smager perfekt.

  2. Mener der er cirka 180 kalorier i en bolle. Alt afhængigt af chokoladen ☺️
    Men jeg vil altså bare rose jer, for de her boller smager SÅ godt! Jeg kan normalt ikke lide chokoladeboller men de her mums! 🤩

  3. Hej,
    Ville bare lige skrive tak for en glutenfri opskrift! Jeg er netop begyndt på mit glutenfrie liv og nyder min nye mave, men har givet op på at bage selv, fordi de fleste opskrifter har været meget indviklede og krævede mange ingredienser… men disse boller kunne jeg lige overskue at lave og så smager de også godt! Mange tak!

    1. Hej Marie,

      Hvor dejligt at høre! Vi elsker også bare nemme opskrifter uden alt for mange ingredienser, så dejligt, at den faldt i god jord <3

      Kh

  4. Jeg tilslutter mig, de smager fantastisk! Nemme at bage og virkelig gode til den lille sult om formiddagen, så tak for opskriften. 🙂 jeres hjemmeside er så god at samle inspiration fra!

  5. Hejsa.

    Kan man evt bruge Cremefraiche fx 6 %?? Har aldrig hytteost hjemme men ville gerne prøve med Cremefraiche da de giver god saftighed i boller/brød😊

    Hej fra Tanja

Skriv en kommentar