Tilmeld nyhedsbrev

Sunde gulerodsboller

sunde gulerodsboller

Sunde gulerodsboller

Opskrift til 9-10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på sunde gulerodsboller, der er perfekte i madpakken eller til en god omgang morgenmad. Hovedingrediensen er havregryn, så de er mættende og næringsrige.

Ingrediensliste

  • 250 g. havregryn
  • 350 g. hytteost
  • 4 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 150 g. gulerødder
  • 50 g. solsikkekerner

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Alle ingredienserne undtagen gulerødder og solsikkekerner hældes op i en skål. Herefter bruges en stavblender indtil du har en ensartet dej. Hvis dejen virker for tynd, tilsæt da lidt mere havregryn. Lad dejen trække 5-10 min.
  2. Riv nu gulerødder og tilsæt det sammen med solsikkekerner i dejen.
  3. En bageplade gøres klar med bagepapir.
  4. Brug to skeer, som dyppes i vand, og læg klatter af dejen på bagepladen.
  5. Der bliver ca. 9-10 stk ud af en portion.
  6. Bag dem i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil de er gyldne.
  7. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af, inden du skærer dem over. Hvis de skæres over for tidligt kan de godt virke klæge inden i.
  8. Opbevar dem i en tætlukket pose i køleskabet. De kan også sagtens fryses.

Bedøm denne ret

Opskrift på sunde gulerodsboller

Vi er blevet helt tosset med vores opskrift på proteinboller, og det samme er i. Så vi har lavet endnu en opskrift med en ny måde at lave proteinbollerne. Vi har nemlig lavet dem til sunde gulerodsboller, hvor vi bare har tilsat revet gulerødder og solsikkekerner.

De er super gode at fryse ned og tage op efter behov. Vi skærer ofte lige en frossen bolle over og rister dem på begge sider. Så bliver de sprøde udenpå og svampede indeni. De er også super gode i en madpakke, da de mætter helt vildt meget. I realiteten er det jo som at spise en ordentlig omgang havregryn.

Der er mange muligheder med den lette proteindej, du kan blandt andet lave:

Sund pizzabund til din pizza

Sunde proteinpølsehorn

Proteinboller

Sunde burgerboller

sunde gulerodsboller

Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige  her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

Kommentarer

  1. Hej Mummum

    Smager de meget af Hytteost ?
    Bryder mig ikke så meget af hytteost, har I et andet alternativ ?

    Med venlig hilsen
    Maria

  2. Hej Mummum
    Kan man bruge kærnemælk eller Culture Naturel som jeg lige har i køleskabet🍀

    Bedste hilsner
    Helle

    1. Hej Charlotte,

      Vi udregner desværre ikke næringsindhold, men du kan indtaste alle ingredienserne i Myfitnesspal eller en anden kalorieudregner og få det udregnet 🙂

      Kh

    1. Hej Amalie,

      Det kan du godt. Vær dog opmærksom på, at chiafrø suger en del væske, så ikke sikkert du skal bruge lige så meget havregryn 🙂

      KH

  3. Jeg har lige bag disse, og de bliver på ingen måder bagt indeni? De er helt klistrede, som om de ikke er færdige… Hvad gør jeg forkert?

    1. Hej Rikke,

      Lader du dem køle af, inden du skærer dem over? HVis de er for varme, når de skæres over, så kan de godt virke ubagte og klæge inden i 🙂

      KH

    1. Hej Lisa,

      Kan det måske skyldes, at du har brugt Cheasy hytteost? Vi anbefaler f.eks. Arla Hytteost i sådan en høj blå bøtte.
      Men ellers, tilsæt lidt ekstra havregryn en anden gang – det kan også skyldes, at der har været meget væske i gulerødderne.

      Kh

      1. Det kan være alle de ting, I nævner 😊 Jeg må prøve mig frem igen, for de ser lækre ud. Og smagen fejler intet.
        Tak for det hurtige svar.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven