Sundere snickerskage

Sundere snickerskage opskrift
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en sund og lækker snickerskage med karamel, peanuts og chokolade. En sund kage er verdens bedste sunde snack, når lækkersulten melder sig eller man prøver at spise sundere og stadig har brug for noget sødt.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 2 stk. banan
  • 4 stk. æg
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 60 g. hvedemel
  • 60 g. dadler
  • 3 spsk. bagekakao
  • 2 tsk. bagepulver
  • 0,25 tsk. salt
  • Dadelkaramel

  • 150 g. dadler
  • 3 spsk. vand
  • Topping

  • 100 g. saltede peanuts
  • 100 g. 70% mørk chokolade
  • 2 spsk. kokosolie

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Banan, æg, vaniljepulver, hvid hvedemel (eller mandelmel), udstenede dadler, salt og rå kakaopulver blendes sammen til en ensartet masse. Det kan gøres med enten en stavblender eller i en alm. blender. Derefter tilsættes bagepulver.
  3. En form (Ø20 cm) smøres med kokosolie eller smør og dejen hældes i.
  4. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 15-20 minutter. Hold øje med den – når du kan stikke en tandstik, strikkepind eller andet tyndt ned i dejen uden, at der er dej på, så er bunden færdig.
  5. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af.
  6. Nu skal dadelkaramellen laves.
  7. Dadler udstenes og blendes sammen med vand. Mængden af vand afhænger af hvor tynd man vil have karamellen. Prøv dig frem.
  8. Når din dadelkaramel er lavet, så fordeles den ovenpå din bund i formen.
  9. Herefter drysses der med peanuts.
  10. Chokolade smeltes sammen med kokosolie enten i mikroovnen eller over et vandbad. Du kan også erstatte kokosolie med mælk (eller plantemælk).
  11. Chokoladen fordeles over bunden med dadelkaramel og peanuts.
  12. Kagen sættes på køl minimum 1-2 timer, så chokoladen kan stivne og kagen kan sætte sig.
Bedøm denne ret

Sundere snickerskage opskrift

Opskrift på en af vores mest populære sunde kager på hjemmesiden, nemlig vores sundere snickerskage. Den består af en sund chokoladekagebund, dadelkaramel, peanuts og mørk chokolade på toppen. Den er så svampet og lækker, at man nærmest ikke skulle tro, at den var uden hvid sukker og i stedet var sødet med naturlige ting som dadler.

Vi elsker at spise den som en sund dessert eller som en sød, sund snack, når lækkersulten melder sig. Det kan vi love for, at den bestemt gør, når vi er i eksamensperioder og man har travlt med skole og ens blodsukker falder hen mod eftermiddagen. Så har du nogle overmodne bananer der skal bruges, så er denne kage et rigtigt godt bud.

LÆS OGSÅ: Sunde bananmuffins 

Sundere snickerskage opskrift

Sund kage med peanuts og chokolade

Hvis du elsker snickers, peanuts og chokolade, så er denne kage helt sikkert lige noget for dig. Det er nemlig den perfekte kombination af en svampet og lækker kage, karamel, sprøde peanuts og chokolade på toppen. Samtidig er den så nem at lave, at det næsten ikke kan gå galt.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Når I skriver 4 tsk vaniljepulver, mener I så vaniljesukker, eller det rene vanilje? For det lyder af ret meget-

    1. Hej Brit,

      På nuværende tidspunkt har vi desværre ikke tid til at udregne næringsindhold på alle vores opskrifter, da vi begge studerer. Vi håber det kommer i fremtiden 🙂

      Kh

  2. Hej!

    Jeg kan se at I har lavet den i en firkantet form.

    Hvad er målene på den, og ift at gange opskriften op (når I skriver opskriften som i en springform) skal jeg så bare tage den som 12 personer, eller hvordan lyder målene på Jeres kage på billedet?

    // Bitten Karina

    1. Hej Louise,
      Vi kan ikke lige komme på et godt alternativ, da bananen både gør den utrolig svampet og tilfører en masse sødme. Men du kan evt. prøve at tilsætte et mere æg og så 150 g. dadler som erstatning. Vi har dog ikke prøvet det 🙂
      Kh

  3. Hej. Nu blev jeg forvirret af at læse kommentarerne. Det er da kokosolie og ikke mælk, som skal bruges til toppingen?

    Mvh. Thit

  4. Hej,
    Kan man lave selve bunden og dadle karamellen dagen før og evt. opbevare den i køleskabet eller er det bedst at lave den på dagen?

    Hilsen Sibel

Skriv en kommentar