Lækre hverdagsopskrifter

Sundt franskbrød – Lavt på kulhydrat

Sundt franskbrød – Lavt på kulhydrat
Opskrift til franskbrød Opskrift til 1 franskbrød

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på et sundt franskbrød, som er en god erstatning for det hvide brød. Vi bruger det som erstatning for franskbrød, almindeligt brød og rugbrød og det fungerer rigtig godt, hvis man gerne vil have et sundere alternativ. Det minder en smule om det populære stenalderbrød, da det også er lavt på kulhydrat, men selve konsistensen på det her er mere som et rigtigt brød.

Ingrediensliste

 • 5 æg
 • 2 stk. æggehvide
 • 50 g. fiberhusk
 • 40 g. mandler
 • 1/2 tsk. salt
 • 75 g. kerner
 • 1,5 dl. vand
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. natron
 • 3 tsk. olivenolie

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Bland våde ingredienser i en skål og tørre ingredienser i en anden skål. De hele mandler blendes til mel. Det gøres nemt i en minihakker eller foodprocessor. Det er billigere at bruge hele mandler, i stedet for at købe mandelmel.
2. Bland de våde ingredienser med de tørre ingredienser og rør rundt med et piskeris eller gaffel, indtil du har en ensartet dej.
3. Smør en brødform med lidt olivenolie, smør eller kokosolie. Fordel dejen i formen.
4. Bag i 40 min.
5. Lad afkøle.

Bedøm denne ret

Sundt franskbrød – Lavt på kulhydrat

Opskrift på et lækkert sundt franskbrød, som er lavet uden hvedemel og som er lavt på kulhydrat. Det er super saftigt og luftigt, faktisk så godt, at man ikke skulle tro, at det var lavet uden hvedemel.

Det er et sundt brød fyldt med kerner og det er super til vægttab. Vi er ikke fanatiske og er ikke på slankekur, men vi kan godt lide at eksperimentere med sundt mad, som er let at lave, da efterspørgslen på sådanne opskrifter er stor.

Brødet er også meget bedre end populære stenalderbrød, da det her minder mere om et rigtigt brød, rugbrød og franskbrød.

LÆS OGSÅ: Knækbrød med kerner

Sundt franskbrød – Lavt på kulhydrat

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej, fiberhusk er det den udgave i en gul æske? Jeg har loppefrøskaller fra urtekram herhjemme, vil jeg så skulle bruge samme mængde?

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag