Bananbrød uden sukker

Sund bananbrød opskrift
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Her får du opskriften på et sundt bananbrød uden hvid sukker. I stedet for sukker, så er det sødet med dadler og modne bananer.

Ingrediensliste

  • 4 stk. banan
  • 2 stk. æg
  • 6 stk. dadler
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 190 g. hvedemel
  • 0,5 tsk. natron
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids stødt kanel
  • 30 g. mandler

Fremgangsmåde

  1. Hak nødder groft.
  2. Blend bananer, æg, olie og dadler med en stavblender.
  3. Vend hvedemel, salt, kanel, natron, bagepulver og vaniljepulver i dejen.
  4. Kom dejen i en smurt rugbrødsform (1 liters størrelse). Drys med hakkede nødder på toppen.
  5. Bag brødet i cirka 40 minutter ved 170 grader varmluft i en forvarmet ovn.
  6. Tag det ud og lad det køle næsten helt af, inden du skærer i det.
Bedøm denne ret

Opskrift på bananbrød uden sukker

En super nem og lækker opskrift på et svampet og sundt bananbrød uden sukker. Det er den perfekte løsning, hvis du har et par overmodne bananer, som trænger til at blive brugt. Jo mere modne de er, jo bedre og sødere et bananbrød får du. Vi anbefaler ikke, at bruge grønne bananer, da de på ingen måde giver den samme sødme og faktisk kan det give en bitter smag i stedet.

Hvor længe kan bananbrødet holde sig? Og hvordan opbevarer jeg det?

Bananbrødet holde sig i op til 3-4 dage i en frysepose. Du kan opbevare det enten i køleskabet eller på køkkenbordet, så længe det er en lukket pose eller lufttæt beholder. Du kan også fryse det ned, hvis du ved, at du ikke får spist det hele.

Bananbrød uden sukker er en god og sund løsning, hvis du, ligesom os, har en sukkertrang der melder sig om eftermiddagen eller aftenen. Så er der intet bedre end at smutte en tur i køleskabet og hapse en skive.

LÆS OGSÅ: Sund banankage på kun 6 ingredienser

Opskrift på bananbrød uden sukker 

Sundt bananbrød uden sukker og mælk

Den her opskrift er lavet uden sukker og er i stedet sødet med sødmen fra bananerne og dadler. Det er derfor vigtigt, at dine bananer er godt modne og de må rigtig gerne have brune pletter. Jo mere modne de er, jo sødere et bananbrød får du. Det er et sundt og lækkert alternativ til en almindelig banankage, som normalvis er fyldt med sukker.

Bananbrød med dadler

I stedet for sukker, så har vi brugt dadler til at søde brødet med. Det er perfekt til at tage sukkertrangen, hvis man har brug for noget sødt, men stadig gerne vil have noget, som mætter og som ikke har en masse sukker i sig.

Sund bananbrød opskrift

Hvad skal jeg bruge mine overmodne bananer til?

Overmodne bananer er, hvis du spørger os, guld værd! Vi lader dem ofte ligge indtil de bliver mørke udenpå. Desto mere modne bananerne er, desto mere naturlig sødme bringer de til dit bagværk. Du kan bruge dine overmodne bananer til banankager, bananbrød som disse, muffins eller fryse dem ned i små stykker til smoothies.

Sund bananbrød opskrift

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej. Hvis jeg vil lave dem i muffinsforme, hvor længe skal de så have?
    På forhånd tak for hjælpen og masser af gode opskrifter.

    1. Hej Pernille

      Vi har ikke den store erfaring med glutenfrit havremel eller rismel, men du kan i hvert fald godt erstatte med mandelmel. Ellers så prøv dig frem 🙂

      Knus

  2. Hej, kan denne opskrift bages i alm kageform? Hvis ja, hvor stor? Og kan man fordoble potionen og bage den i større kageform og evt tilføje lidt hakket chokolade? 🙂

    1. Hej Camille,

      Det kan du godt. En form der cirka er 18 x 18 cm 🙂 Og ja, du kan sagtens lave dobbeltportion og lave i en stor kageform og tilføje hakket chokolade.

      Kh

    1. Hej,

      Så vil vi bruge en anden opskrift, da denne er lavet ud fra dadlerne, som gør brødet saftigt og svampet 🙂

      Kh

Skriv en kommentar