Tilmeld nyhedsbrev

Thai linseret – Vegetar gryderet

Thai linseret – Vegetar gryderet

Thai linseret – Vegetar gryderet

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 10 minutter

En nem opskrift på en lækker vegetarisk gryderet, som har fået inspiration fra asiatisk mad. Det er en thai linseret, som er toppet med sød kartoffel. Den tager under 30 minutter at lave. Nem og sund aftensmad, som mætter godt og hvor man på ingen måde savner kød.

Ingrediensliste

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • Salt/peber
  • 2 dl. røde linser
  • 8 dl. vand
  • 400 ml. kokosmælk
  • 1 tsk. kokossukker
  • 1 sød kartoffel

Fremgangsmåde

1. Skræl din sød kartoffel. Skær den i små tern. Vend ternene i lidt olie, salt og peber. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og placer ternene på en bradepande med bagepapir eller i et ovnfast fad. Bag kartoflerne i cirka 25-30 min.
2. Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødder og skær dem i små tern. En pande eller gryde varmes op med lidt fedtstof (olie eller smør), herefter tilsættes løg, hvidløg og gulerødder. Lad det stege et par min.
3. Tilsæt krydderier (karry, spidskommen og gurkemeje). Svits det kort.
4. Tilsæt 2 dl. linser og 8 dl. vand. Lad det hele simre i 8-10 min, indtil linserne har suget alt væsken.
5. Tilsæt til sidst 1 dåse kokosmælk. Smag hele retten til med kokossukker, salt og peber.
6. Tag dine tern af søde kartofler ud af ovnen, når de er møre.
7. Server din linseret toppet med lidt søde kartofler. Du kan også toppe med kokosflager eller friskhakket persille eller koriander.

Bedøm denne ret

En super god opskrift på en vegetarisk gryderet. En thai inspireret linseret, som er toppet med bagte søde kartofler. For nylig er vi blevet glade for at introducere flere vegetar retter i hverdagen. Det er både godt for miljøet og for pengepungen.

De er nemlig billige at lave og på trods af, at de hovedsageligt består af grøntsager, så går man på ingen måde på kompromis med smag. Vegetarisk mad kan gøres ganske lækker, hvis man forstår at bruge gode krydderier. Hvis alle blot kunne tage én dag om ugen med vegetarmad, så ville vi alle gøre miljøet en kæmpe tjeneste.

Det er derfor også en god udfordring for os at finde på lækre og nemme hverdagsretter uden kød, hvor man heller ikke savner eller mangler kødet. Denne linseret som har fået inspiration fra thai mad er sund og nem aftensmad. Den kan spises som den er eller man kan servere den med lidt kogte ris ved siden af.

Skriv en kommentar