Broccolisalat med bacon

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Her får du opskriften på en sprød og frisk broccolisalat, der er toppet med ristede græskarkerner og sprødstegt bacon.

Ingrediensliste

  • Fyld

  • 450 g. broccoli
  • 1 stk. rødløg
  • 50 g. solsikkekerner
  • 70 g. græskarkerner
  • 200 g. bacon i tern
  • Dressing

  • 50 g. mayonnaise
  • 200 g. creme fraiche
  • 2 tsk. sød sennep
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. flormelis
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at røre dressingen sammen.
  2. Pisk alle ingredienserne sammen og smag til med salt/peber. Du kan evt. også tilføje lidt mere sød sennep. Smag til, så den passer til din smag.
  3. Skær broccoli i mindre buketter.
  4. Sæt en stor gryde over med vand og bring i kog. Når vandet koger, smides broccoli ned i vandet. Tag herefter hele gryden af varmen. Lad broccoli ligge i det varme vand i 2-3 minutter. Hæld herefter vandet fra og lad broccolien afkøle helt.
  5. Hak rødløg fint.
  6. Varm en pande op uden fedtstof. Tilsæt bacon til panden og lad det stege til det har fået godt med farve over det hele.
  7. Gør en tallerken klar med køkkenrulle på. Hæld bacon over på tallerkenen og lad papiret suge noget af det overskydende fedt.
  8. Sæt panden tilbage på blusset.
  9. Tilsæt græskarkerner til panden og lad dem stege i det resterende baconfedt. Når de begynder at “poppe” og få lidt farve, så er de færdige. Tag dem af panden og lad dem køle af.
  10. Bland afkølet broccoli med rødløg, solsikkekerner, ristede græskarkerner (gem evt. lidt til pynt) og sprød bacon (gem evt. lidt til pynt).
  11. Bland dressingen i og vend det hele godt rundt, så alt er dækket.
  12. Anret broccolisalaten i en skål eller et dybt fad. Pynt med det resterende bacon og resten af græskarkernerne.
  13. Server med det samme eller lad det stå og trække i køleskabet indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på broccolisalat med bacon

Her får du opskriften på vores bedste broccolisalat med bacon. Det er hvad vi betegner som verdens bedste broccolisalat, da den er fyldt med broccoli, sprød bacon og så er det hele vendt i den lækreste dressing. Sådan en salat med broccoli skal man på ingen måde undervurdere. Den er på sin vis en klassiker og vi laver den ofte til sommermaden.

Vil du lave broccolisalaten en tand sundere, så kan du udskifte creme fraiche ud med skyr eller græsk yoghurt. Derudover kan du købe en light version af miracle whip som erstatning af den fede originale mayonnaise. Herved bliver det en lidt lettere dressing til broccolisalaten.

LÆS OGSÅ: Tomatsalat med mozzarella

Broccolisalat med bacon

Salat med broccoli og bacon

Kombinationen af broccoli og bacon er bare så god. Det er virkelig en kombination, som man aldrig går galt i byen med. Hvis du dog gerne vil have en lidt lettere version, som vi også beskrev tidligere, så kan du dog også sagtens bytte bacon ud med stykker af sprød serranoskinke. Så får du stadig det her saltede, sprøde element, men bare i en knap så fed udgave.

Kan jeg lave den på forhånd?
Jep, det kan du sagtens. Så kan den også få lov til at trække smag.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej,

      Ja, men vi ville forberede elementerne hver for sig og først blande sammen på dagen, da dressingen ellers godt kan blive tynd, hvis broccolien har lidt vand i sig.

      Kh

Skriv en kommentar