Tilmeld nyhedsbrev

Varme hveder – Den bedste opskrift på hvedeknopper

Varme hveder – Den bedste opskrift på hvedeknopper

Varme hveder – Den bedste opskrift på hvedeknopper

Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 50 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på hvedeknopper, som skal spises dagen inden stor bededag d. 17. maj. Det er den lækreste opskrift, som er nem at lave. Du får store og luftige hveder, som passer perfekt sammen med et lag smør.

Ingrediensliste

  • 5 dl. sødmælk
  • 50 g. gær
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 1 stk. stødt kardemomme
  • 1,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 850 g. hvedemel
  • 1 æg

Fremgangsmåde

1. Lun sødmælk. Rør gær ud i den lune sødmælk. Tilsæt sukker og rør det godt ud.
2. Tilsæt salt, kardemomme, olie og et æg. Rør det hele godt ud.
3. Tilsæt til sidst hvedemel. Ælt dejen godt.
4. Del dejen i 20 stk á 75 g. Tril til boller.
5. Placer dem tæt på bageplade.
6. Sæt dem til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted i 1,5 time.
7. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pisk æg og pensl dine hvedeknopper med et tyndt lag æg (hvis du ikke vil have, at de skal have en blank overflade, så kan du pensle med lidt vand i stedet)
8. Bag hvedeknopperne i cirka 12-14 min.
9. Lad dem afkøle på en bagerist.

Bedøm denne ret

Stor bededag 2019 er snart forude, så derfor får du her opskriften på de bedste og lækreste hveder. Men hvorfor er det nu, at vi spiser hveder dagen før stor bededag og hvornår skal vi spise dem? At spise hveder før stor bededag har været en tradition siden 1800-tallet og det er en tradition, vi godt kan lide. For vi elsker nemlig hveder. Sådan en lun hvede godt med smør, mums det er lækkert.

I år falder stor bededag fredag d. 17. maj, så derfor skal vi spise varme hveder d. 16. maj. Vi skal derfor bage de hveder, som vi har bagt de sidste mange år. Nemlig nogle store, luftige og saftige hveder, som på ingen måde er tørre. Og så skal der masser af smør til.

Skriv en kommentar