Vegansk risengrød
Forberedelsestid
5 minutterTilberedelsestid
40 minutterSamlet tid
45 minutterBeskrivelse
Nem og lækker opskrift på en omgang vegansk risengrød lavet uden mælk. Den laves derfor i stedet på plantemælk som sojamælk, havremælk eller mandelmælk.
Ingrediensliste
- 190 g. grødris
- 1 dl. vand
- 1 liter plantemælk
- 1 dl. sojafløde
- salt
Fremgangsmåde
- Kog vand op i en gryde.
- Tilsæt grødris og lad det koge i 2 minutter.
- Tilsæt plantemælk.
- Lad det simre ved lav varme i ca. 35-40 minutter, hvor der bliver rørt jævnligt i gryden, så det ikke brænder på.
- Til sidst tilsættes sojafløde og der smages til med salt.
- Server med kanelsukker og smør.
Opskrift på vegansk risengrød
En super nem opskrift på vegansk risengrød, som er lavet uden nogen former for komælk. Risengrøden er i stedet lavet på vand, plantebaseret mælk og lidt havrefløde. Det giver en cremet og lækker grød, som selvfølgelig skal toppes med kanelsukker og en klat smør (også vegansk). Vi oplever, at interessen for vegansk mad og mælk uden mælkeprodukter stiger. Det vil vi gerne imødekomme og derfor får du her opskriften på en omgang risengrød, som smager præcis som en opskrift lavet på mælk.
Risengrød uden mælk
Man kan sagtens lave en super lækker og cremet risengrød uden mælk. Du kan bruge sojadrik, havredrik, mandelmælk eller et andet plantebaseret alternativ. Vi har haft gode erfaringer med havremælk i baristaudgaven (altså den udgave, som nok er tilegnet til kaffe), men den gør virkelig grøden super cremet. Top med kanelsukker og en vegansk smør (her kan vi godt lide Naturli smørbar).
Man kan efterhånden få så mange veganske og mælkefri alternativer, så man sagtens kan lave lækker julemad uden mælk. Det er denne risengrød et bevis på. Hvis du vil tage den skridtet videre, så kan du bruge denne risengrød til at lave vegansk risalamande med sojafløde, mandler og selvfølgelig servere med kirsebær sauce.
Veganer jul
Så hvis du gerne vil have en veganer jul eller blot prøver at skære ned på mælkeprodukterne, så er det altså en mulighed. Det behøves slet ikke at være kompliceret og du får som sagt stadig en super lækker risengrød, som er cremet. Præcis som én lavet på mælk. Nemmere bliver det ikke!
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.