Lækre hverdagsopskrifter

Vegetarisk græsk gyros

Opskrift på vegetarisk græsk gyros
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

1 time og 20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en omgang vegetarisk græsk gyros med hjemmelavede græske fladbrød. De er fyldt med “kylling”, dressing, syltede rødløg og salat.

Ingrediensliste

  • Græske fladbrød

  • 1 dl. vand
  • 1 dl. mælk
  • 20 g. gær
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dl. naturel yoghurt
  • 450 g. hvedemel
  • Dressing

  • 200 g. creme fraiche
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 1 tsk. citronsaft
  • salt/peber
  • Fyld

  • 1 stk. agurk
  • 100 g. cherrytomater
  • 50 g. syltede rødløg
  • 1 pakke Chickened Out Chunks
  • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 2 tsk. paprika
  • 0,5 tsk. stødt koriander
  • 0,5 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 fed hvidløg
  • salt/peber

Fremgangsmåde

Græske fladbrød

  1. Gær opløses i vand
  2. Tilsæt mælk, salt, olie og naturel yoghurt.
  3. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt. Det kan godt være, at du ikke skal bruge alt melet alt efter om du rører dejen på røremaskine eller i hånden. Hvis den er for våd, så tilsæt lidt mere hvedemel.
  4. Sæt dejen til hævning i en skål, hvor den har mulighed for at hæve til dobbelt størrelse. Læg et fugtigt viskestykke over skålen og sæt den til hævning i 1 time.

Efter hævning

  1. Dejen hældes ud på et bord drysset med mel. Vej dejen af til 90 g. stykket og form dem først som boller.
  2. Rul dem herefter ud i hvedemel, så du får flade cirkler. De skal være ca. 0,4-0,5 cm. i højden (de hæver nemlig meget ved bagning). Form alle brødene.
  3. Varm en pande op. Kom lidt olie på og bag dine brød på panden. De skal have cirka 1 minut på hver side. Pas på panden ikke bliver for varm, da dine brød bliver brændte og ikke bagt indeni.
  4. Sådan fortsætter du med alle brødene.
  5. Lad dem køle af på en bagerist.
  6. Inden servering kan de lunes igen i ovnen.

Dressing

  1. Hak persille fint.
  2. Rør creme fraiche sammen med persille, citronsaft og smag til med salt og peber.
  3. Sæt dressingen på køl indtil brug.

Fyld

  1. Rør marinaden sammen i en pose. Hak hvidløg fint eller pres det i en hvidløgspresser. Bland olie, hvidløg og alle krydderierne i posen. Put Chickened Out Chunks i posen og vend det hele godt rundt. Sæt til side, imens du forbereder resten.
  2. Hak agurk og tomat i mindre stykker og put i mindre skåle. Put også syltede rødløg i en skål.
  3. Varm en pande op med olie.
  4. Tilføj Chickened Out Chunks til panden og vend det godt rundt. Steg det i ca. 4-5 minutter, så det får lidt farve og bliver varmet godt igennem.
  5. Server din “kylling” med de græske fladbrød (dem kan du lige lune kort i ovnen igen inden servering), dressing, agurk, tomat og syltede rødløg.

Bedøm denne ret

REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med The Vegetarian Butcher 

Opskrift på vegetarisk græsk gyros

En omgang vegetarisk græsk gyros er hvad du får den bedste opskrift på her! Vi har igen, i samarbejde med The Vegetarian Butcher, udviklet en super lækker opskrift. Den her vegetariske græske gyros kommer så tæt på originalen, at det er helt skræmmende. Det er det absolut bedste alternativ til kylling vi har smagt. Både i tekstur og konsistens minder det så meget om “rigtig” kylling.

Derudover har vi lavet hjemmelavede græske fladbrød, en hjemmelavet dressing samt fyldt dem med agurk, tomat og syltede rødløg. Det er så snasket og virkelig lækkert!

LÆS OGSÅ: Vegetar kyllingeburger

Opskrift på vegetarisk græsk gyros

Vegetar gyros

Selvom den her omgang gyros er vegetarisk, så kan det som sagt, på ingen måde smages! Vi marinerer “kyllingen” i en lækker blanding af lækre krydderier, som giver masser af smag til retten. Sammen med den milde dressing, de syltede rødløg samt agurk og tomat, så er det virkelig den lækreste kombination.

Vegetar gyros

Brug andet end fladbrød

Du behøves selvfølgelig ikke at lave hjemmelavede fladbrød. Du kan også sagtens købe nogle færdiglavede eller bruge tortillaspandekager eller pitabrød i stedet for. Men hvis du har tiden, så anbefaler vi helt klart, at du bruger tiden på at lave disse græske fladbrød. De er super luftige, saftige og på ingen måde tørre.

Vegetar gyros

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag