Tilmeld nyhedsbrev

Verdens bedste pølsehorn – Tangzhongmetoden

Verdens bedste pølsehorn – Tangzhong metoden

Pølsehorn bagt ud fra Tangzhong metoden

Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på vores lækre pølsehorn lavet ud fra Tangzhong metoden. Du får lækkert bagværk, som holder sig frisk et par dage længere end normalt bagværk. Pølsehorn, der ikke bliver tørre og som er gode til madpakken, både til voksne og børn.

Ingrediensliste

Jævning

  • 37,5 g. hvedemel
  • 187 g. vand

Dej

  • 275 g. vand
  • 1 dl. naturel yoghurt
  • 30 g. gær
  • 2 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 æg
  • 100 g. smør
  • 712 g. hvedemel
  • 20 pølser
  • 1 æg til pensling
  • 30 g. sesamfrø

Fremgangsmåde

1. Lav først jævningen af 37,5 g. hvedemel og 187 ml. vand. Put det op i en lille gryde og pisk det sammen inden du tænder for varmen. Tænd for varmen og pisk jævnligt i gryden, indtil det begynder at tykne. Den skal varmes op til kogepunktet, så du får en konsistens, som minder om budding. Tag den herefter af varmen og lad den køle ned til stuetemperatur.
2. I din røreskål vejes alle de resterende ingredienser op. Først tilsættes de resterende 275 ml. vand, som skal være fingervarmt, hvor gær røres ud i. Herefter tilsættes natural yoghurt, salt, sukker, æg og de resterende 712 g. hvedemel. Tilsæt din jævning og begynd at ælte dejen med din dejkrog. Lad den ælte ved lav hastighed i ca. 3-4 minutter.
3. Vej smør af og skær i mindre stykker. Smørret tilsættes.
4. Lad nu din dej ælte ved medium hastighed, indtil den begynder at slippe kanterne. Det kan tage alt mellem 10-20 min. alt efter hvor god din røremaskine er. Når du kan lave glutentesten på den og den er godkendt, så er dejen færdig. Glutentesten laves ved at tage en lille klump dej, hvorefter du hiver dejen ud, så den danner et “vindue”. Hvis du kan hive dejen ud, uden at den går i stykker, så er din dej klar. Hvis den går i stykker, så skal den æltes lidt længere.
5. Sæt dejen til hævning overdækket med et viskestykke i ca. en time eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse.
7. Del dejen i to. Put mel på bordet.
8. Rul begge klumper dej ud i to STORE cirkler og skær dem ud i 10 lige store dele. Herefter putter du pølserne på og ruller dejen stramt rundt om pølserne.
9. Gør 3 bageplader klar med bagepapir. Hvis du ikke vil have, at de vokser sammen, så kan du have 8 på hver bageplade.
10. Tildæk pølsehornene med viskestykker og lad dem efterhæve i 30 min.
11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
12. Slå et æg sammen og pensl dine pølsehorn og drys evt. med sesamfrø.
13. Bag dem i 12-15 min.
14. Lad dem efterkøle på en bagerist.

Bedøm denne ret

Opskrift på verdens bedste pølsehorn – Tangzhong metoden. Måske du allerede har prøvet opskriften på vores populære pølsehornDe er i sig selv allerede rigtig gode og man tænker nærmest om det er muligt at lave nogle pølsehorn, som er bedre end dem.

Hvis du derimod har prøvet Tangzhong metoden før, så ved du, at det giver dig bagværk, som holder sig frisk længe. Hvis du ikke har læst om metoden, så kan du læse om den lige her.

LÆS OGSÅ: Almindelige pølsehorn

Så når man kombinerer den bedste opskrift på pølsehorn og Tangzhong metoden, så får man altså verdens aller bedste pølsehorn. Som oven i købet også holder sig friske 3-4 dage.

Det er pølsehorn, der ikke bliver tørre og som er svampede og luftige. Perfekte til madpakken eller som en let frokost.

Tjek også vores Instagramside ud. Her kan du finde en masse madinspiration og ideer til opskrifter. Vi lægger dagligt nye billeder ud, så mon ikke du kan finde noget til din smag.

Kommentarer

  1. Hej
    Vil hører om I har forsøgt at fryse de her pølsehorn og ved om de stadig er lækre og luftige efter en tur i fryseren?

    1. Hej Christina

      Det kan du sagtens. Bare lige lun dem kort, når de er tøet op, så bliver de super lækre 🙂

      Knus

  2. Vi elsker disse pølsehorn. Har lavet dem flere gange allerede. De er så bløde og lækre. Jeg laver en stor portion og fryser halvdelen til madpakker eller lange ture i bilen. Så gode! Mange tak for opskriften!

  3. super lækker pølsehorn, synes ikke det passe med for meget mel det skulle i, jeg har måtte plut en del mere mel i,

    1. Hej Camilla

      Dejen er mere våd end en normal pølsehornsdej. Den skal æltes godt, helst på maskine.
      Vi har dog erfaret, at der kan være forskel på hvilken mel man bruger, da proteinindholdet kan variere. Mængden kan derfor godt variere med +/- 50 g. Men det er ikke meningen, at der skal tilsættes en masse ekstra mel.

      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven