Tilmeld nyhedsbrev

Vikingegryde med kylling og pølser – Med kartoffelmos

Vikingegryde med kylling og pølser – Med kartoffelmos

Vikingegryde med kylling og pølser – Med kartoffelmos

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Nem opskrift på den klassiske vikingegryde med kyllingefilet og pølser. Det er nem og billig aftensmad og det er en af de opskrifter, som vi vender tilbage til igen og igen. Selvom vi ofte kun er 2 til aftensmad, så laver vi ofte dobbelt portion, da vi så fryser resterne ned. Så kan de tages op og bruges som madpakke eller til en aften, hvor man kun er 1 til aftensmad.

Ingrediensliste

Kartoffelmos

  • 750 g. kartofler
  • 1,5 dl. mælk
  • 3 spsk. smør
  • Salt/peber

Vikingegryde

  • 450 g. kyllingebryst
  • 100 g. cocktailpølser
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 g. champignon
  • 3 fed hvidløg
  • 125 g. bacon i skiver
  • 3 spsk. smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 5 dl. vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • 2 tsk. paprika
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1 spsk. ketchup
  • 1,25 dl. madlavningsfløde

Fremgangsmåde

Kartoffelmos

1. Kog kartofler i godt saltet vand.
2. Når de er møre, så hældes vandet fra.
3. Tilsæt smør og mælk.
4. Mos kartoflerne godt, evt. med en kartoffelmoser.
5. Smag til med salt og peber.

Vikingegryde

1. Skær løg, peberfrugt og champignon i grove stykker.
2. Hak hvidløg fint.
3. Rens kylling og skær i tern eller strimler. Skær pølser i mindre stykker.
4. I en gryde tilsættes lidt fedtstof. Herefter tilsættes løg, peberfrugt, champignon og hvidløg. Steg det godt.
5. Herefter hældes det over på en tallerken/i en skål.
6. Sæt gryden tilbage på blusset. Tilsæt en smule fedtstof. Steg kylling og pølser, indtil det har fået farve. Hæld også det over i skålen med dine stegte grøntsager.
7. Smelt 3 spsk. smør i gryden. Tag gryden af blusset. Pisk 3 spsk. hvedemel i smørret, så du får en “smørbolle”.
8. Tilsæt 1 dl. vand og rør det godt ud. Sæt herefter gryden tilbage på blusset.
9. Tilsæt 1 dl. vand af gangen og rør det godt ud.
10. Når alt vand er tilsat, så tilsættes 1 hønsebouillonterning, som røres godt ud.
11. Tilsæt også paprika, tomatpure, ketchup og madlavningsfløde.
12. Smag til med salt og peber.
13. Til sidst hældes de stegte grøntsager og kød over i sovsen og det hele varmes godt op.
14. Server sammen med kartoffelmos og evt. stegt bacon (Bacon kan også steges sammen med kødet og tilsættes i sovsen).

Bedøm denne ret

Vikingegryden er en sjov ret, for hvor er den egentlig opstået fra? Den må være opstået en dag man har stået og lavet en gryderet og puttet lidt forskellige ting der i, som mindede en om, at vi engang for lang tid siden har været vikinger. Men om ikke andet, så er vikingegryde altså en normal spise til aftensmad i dag og vi har da også lavet den mange gange efterhånden.

Det er en opskrift, hvor der er plads til at man kan eksperimentere og putte de ting i, som man har lyst til. I stedet for pølser, så kan man putte bacon i og i stedet for kylling, så kan man bruge oksekødsstrimler eller mørbrad.

Gryderetter er vi generelt fan af, især om vinteren og gerne med en stor omgang kartoffelmos til. Det ligger dejlig tungt i maven og indlægger en ufrivilligt til en tur på sofaen efter. Men det er jo det, der er så skønt ved en gryderet. Man spiser og spiser, selvom man egentlig er mæt, men det smager så godt, at man altid lige er nødt til at skal have den sidste portion.

 

Skriv en kommentar