Tilmeld nyhedsbrev

Vodka penne med parmaskinke – pastaret i cremet sauce

Vodka penne med parmaskinke - pastaret i cremet sauce

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

En lækker opskrift på den italienske pastaret, Vodka Penne. Det er en cremet pastaret, som er vendt i en tomatsauce lavet på fløde. Vi har valgt at toppe den med serranoskinke, som er sprødstegt i ovnen. Man kan også lige toppe med frisk parmesanost, så har du altså en helt fantastisk aftensmad, som også vil være ideel at servere til gæster.

Ingrediensliste

  • 200 g. pasta penne
  • 90 g. serranoskinke
  • 1 løg
  • 1 spsk. smør
  • 5 spsk. vodka
  • 20 g. tomatpure
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 1/4 bundt persille
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader. Læg skinke ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl skiverne med lidt olie.
2. Sæt skinken ind i ovnen og lad det blive sprødt. Det tager cirka 10-13 min. alt afhængig af hvor god din ovn er.
3. Sæt vand over til pasta og salt det godt. Kog pasta efter pakkens anvisning.
4. Hak løg fint.
5. På en pande smeltes 1 spsk. smør. Herefter tilsættes løg, som svitses i 4-5 min.
6. Tilsæt nu vodka og lad det simre 1 min, inden tomatpure og madlavningsfløde tilsættes. Lad det simre 5 min. Efter de 5 min, tilsæt friskhakket persille og smag til med salt og peber.
7. Tilsæt til sidst din kogte pasta og vend pastaen godt rundt i saucen.
8. Server din pasta sammen med stykker af serranoskinke. Drys evt. friskhakket persille på toppen og også parmesanost, hvis den skal sidde lige i skabet.

Bedøm denne ret

Vodka penne med parmaskinke – pastaret i cremet sauce

Vodka Penne er en italiensk pastaretter, som i sig selv er meget simpel. Vi har valgt at servere den med sprød parmaskinke, da det lige løfter retten, men man kan også sagtens udelade det, så man får en pastaret uden kød og en vegetarisk ret.

Vi elsker italienske pastaretter og italiensk mad generelt. De italienere kan altså bare noget med pasta. Og den her pasta i en cremet tomatsovs er ingen undtagelse.

Måske du synes det lyder mærkeligt, at der skal vodka i, men vodkaen gør et eller andet helt fantastisk ved tomatsmagen i retten. Den kan selvfølgelig også udelades, men det synes vi bestemt er en skam.

Vi får i hvert fald pastaretter et par gange om ugen, da de er nemme at lave. Faktisk laver vi det ofte både til frokost og aftensmad, da vi elsker at få varm mad til frokost, hvis vi ikke skal på universitetet.

LÆS OGSÅ: Pastaret med laks og asparges

Vodka penne med parmaskinke - pastaret i cremet sauce Vodka penne med parmaskinke - pastaret i cremet sauce

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven