Vodka penne med parmaskinke

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

En lækker opskrift på den italienske pastaret, Vodka Penne. Det er en cremet pastaret, som er vendt i en tomatsauce lavet på fløde. Vi har valgt at toppe den med parmaskinke, som er sprødstegt i ovnen. Man kan også lige toppe med frisk parmesanost, så har du altså en helt fantastisk aftensmad, som også vil være ideel at servere til gæster.

Ingrediensliste

  • 200 g. pasta penne
  • 90 g. parmaskinke
  • 1 stk. løg
  • 1 spsk. smør
  • 5 spsk. vodka
  • 20 g. tomatpure
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 0,25 bundt frisk persille
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Læg skinke ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl skiverne med lidt olie.
  2. Sæt skinken ind i ovnen og lad det blive sprødt. Det tager cirka 10-13 min. alt afhængig af hvor god din ovn er.
  3. Sæt vand over til pasta og salt det godt. Kog pasta efter pakkens anvisning.
  4. Hak løg fint.
  5. På en pande smeltes 1 spsk. smør. Herefter tilsættes løg, som svitses i 4-5 min.
  6. Tilsæt nu vodka og lad det simre 1 min, inden tomatpure og madlavningsfløde tilsættes. Lad det simre 5 min. Efter de 5 min, tilsættes friskhakket persille. Smag til med salt og peber.
  7. Dræn pastaen (gem noget af pastavandet).
  8. Tilsæt til sidst din kogte pasta og vend pastaen godt rundt i saucen. Tilsæt evt. noget af pastavandet for en mere cremet sauce.
  9. Server din pasta sammen med stykker af serranoskinke. Drys evt. friskhakket persille på toppen og også parmesanost, hvis den skal sidde lige i skabet.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars pande

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på vodka penne med parmaskinke

Vodka Penne er en italiensk pastaret, som i sig selv er meget simpel. Vi har valgt at servere den med sprød parmaskinke, da det lige løfter retten, men man kan også sagtens udelade det, så man får en pastaret uden kød og en vegetarisk ret. Måske du synes det lyder mærkeligt, at der skal vodka i, men vodkaen gør et eller andet helt fantastisk ved tomatsmagen i retten. Den kan selvfølgelig også udelades, men det synes vi bestemt er en skam. Vodka pasta er en velkendt ret, som du altså bare må prøve. 

Måske du alligevel har en rest vodka til at stå i skabet, som trænger til at blive brugt. Så er det altså helt ideelt at lave denne nemme og simple hverdagsret. Du skal ikke være bange for, at der er vodka i. Alkoholen fordamper, når den får varme. Men som sagt, så kan du også godt udelade det. Det gør bare noget virkelig godt for smagen.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på pastaretter

Vodka penne med parmaskinke - pastaret i cremet sauce

Vodka pasta opskrift

Vi synes helt bestemt, at du skal prøve vores opskrift på vodka pasta. Det giver dig en virkelig simpel, men smagfuld pastaret. Top den også gerne med parmesanost, hvis den lige skal løftes til det sidste niveau. Men ellers er den altså også bare rigtig god uden. I stedet for parmaskinke, så kan du også bruge almindelig bacon eller serranoskinke. Du kan også bruge en anden type pasta, eksempelvis skruer eller spaghetti.

Vodka penne med parmaskinke - pastaret i cremet sauce

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar