Walesstang med passionsfrugtsskum

Walesstang med passionfrugtskum, hvid chokolade og hindbær
Opskrift til personer Opskrift til 12 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Opskrift på Walesstang med et twist. Den er nemlig lavet med en syrlig passionfrugtskum, som komplimenterer den sødmen fra den hvide chokolade og hindbærrene rigtig godt. I stedet for passionfrugt, så kan den også sagtens laves med appelsin eller citron. Selve vandbakkelsesstangen kan også fryses ned og tages op og pyntes inden servering.

Ingrediensliste

  • Vandbakkelse

  • 3 dl. vand
  • 100 g. smør
  • 0,5 tsk. salt
  • 150 g. hvedemel
  • 4 stk. æg
  • Passionfrugtskum

  • 2,5 dl. piskefløde
  • 3 stk. passionsfrugt
  • 2 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Andet

  • 6 spsk. hindbærmarmelade
  • 50 g. hvid chokolade
  • 100 g. hindbær
  • 40 g. Daim

Fremgangsmåde

Vandbakkelse

  1. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn. Tag æggene ud af køleskabet, så de kan få stuetemperatur.
  2. I en gryde tilsættes vand, smør og salt. Bring det i kog.
  3. Når det koger og smør er smeltet, tag gryden af blusset og tilsæt hvedemel og rør det godt sammen med en træske, så det danner en kugle.
  4. Hæld dejen over i en alm. skål og lad den afkøle i 15 min. Tjek om dejen er kold nok ved at stikke en finger ned i den. Den må på ingen måde være brændende varm.
  5. Pisk æggene sammen i en skål. Tilsæt lidt af æggemassen af gangen og rør det godt ud, inden du tilsætter mere. Tilsæt det resterende af æggemassen. Rør det hele godt sammen.
  6. Put din dej op i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt ud til 2 lange stænger. Se evt. billede længere nede i opskriften.
  7. Placer bagepladen i midten af ovnen og bag i ca. 35 min. Du må på ingen måde åbne ovnen de første 25 min. da de kan risikere at falde sammen.
    De skal have en flot gylden farve.
  8. Tag din bageplade ud af ovnen og lad dine vandbakkelsesstænger afkøle på en bagerist.

 

Passionfrugtskum

1. Skær passionfrugterne over. Skrab alt indholdet ud i en skål.
2. Sigt kernerne og pres saften ud.
3. Pisk fløde, vaniljesukker og flormelis til en fast skum. Vend forsigtigt saften fra passionsfrugterne i.
4. Stil på køl indtil brug.

Servering

1. Fordel først hindbærsyltetøj på midten af stangen.
2. Put din passionfrugtskum op i en sprøjtepose med stjernetyl.
3. Sprøjt fløden ud ned langs din walesstang.
4. Hak chokolade og daim.
5. Fordel friske hindbær, hvid chokolade og daim på toppen.
6. Server med det samme eller opbevar på køl indtil servering.

Bedøm denne ret

Opskrift på walesstang med passionfrugtskum

En lækker og nem opskrift Walesstang med passionfrugtskum, hvid chokolade og hindbær. Walesstang består jo egentlig af en vandbakkelsesdej og så er der altid fyld af syltetøj, flødeskum og chokolade. Den originale version er lidt anderledes, men denne variant er et super frisk alternativ, som er god som kage til kaffen, dessert til påskefrokost eller blot som en lækker sommerdessert.

LÆS OGSÅ: Luksus citronmåne

Walesstang med passionfrugtskum, hvid chokolade og hindbær

Walesstang som hos bageren

Nogen ser vandbakkelser som noget af en udfordring, men det behøves det slet ikke at være, da det faktisk er super nemt, når man først har lært det. Der er nogle få ting, som man skal huske. Det er blandt andet, at man ikke må åbne ovnen, så længe den bager og at æggene skal være stuetemperatur.

Når først man har læst at bage vandbakkelse, så er mulighederne jo uendelige! Man kan lave vandbakkeseskagemand, waleskringle, waleskrans, vandbakkelser med fyld og meget mere.

Walesstang med passionfrugtskum, hvid chokolade og hindbær

Kan jeg bage den dagen før?
Vi anbefaler, at du bager den på selve dagen, da den helt klart er bedst der. En god walesstang skal nemlig helst være sprød og ikke blive for blød.

Hvordan opbevarer jeg den?
Efter du har puttet fyld på, så skal den opbevares i køleskabet, da der er fløde osv. på. Inden fyldet kommer på, så skal den opbevares ude ved stuetemperatur. Pas endelig på med ikke at pakke den ned imens den er for varm, da kondensen fra varmen kan gøre stangen blød.

Walesstang med passionfrugtskum, hvid chokolade og hindbær

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej 🙂
    Hvor mange citroner eller hvor meget citronsaft vil I anbefale, hvis man vil lave den med citron i stedet for passionsfrugt?
    Og i opskriften er der jo til to walesstange, men er fyldet også til to, eller kun til en?

    1. Hej Lene,

      Vil sige, at du skal prøve at smage dig frem. Og der er fyld til 2 stænger 🙂

      Kh

  2. Kan man fryse den udsprøjtede dej ned for at at tage den op senere og bage den? Jeg kan blive lidt presset på tid.

      1. Hej,

        Tak for en masse lækre opskrifter.

        Hvis jeg bager dem og fryser en ned er det så bedst at varme den i ovnen når den tages op igen, eller skal den bare tø ved stuetemperatur?

Skriv en kommentar