Walesstang med vaniljecreme, syltetøj og flødeskum

Walesstang med vaniljecreme, syltetøj og flødeskumg flødeskum
Opskrift til personer Opskrift til 12 personer

Forberedelsestid

30 min

Tilberedelsestid

35 min

Samlet tid

1 time og 5 min

Beskrivelse

En nem opskrift på den Walesstang lavet på vandbakkelse med fyld af vaniljecreme og frisk frugt. Walesstangen er en gammeldags kage, som smager ualmindeligt godt, da kagen ikke bliver for sød eller tung. Selve vandbakkelsen kan godt laves dagen før og fryses ned inden brug. Men den skal samles på selve dagen den skal spises.

Ingrediensliste

  • Vandbakkelse

  • 3 dl. vand
  • 100 g. smør
  • 0,5 tsk. salt
  • 150 g. hvedemel
  • 4 stk. æg
  • Vaniljecreme

  • 1 brev pulver til kagecreme
  • 3,5 dl. mælk
  • 1 dl. piskefløde
  • Andet

  • 1,5 dl. piskefløde
  • 6 spsk. jordbærmarmelade
  • 30 g. mørk chokolade
  • 50 g. vindruer

Fremgangsmåde

Vandbakkelse

  1. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn. Tag æggene ud af køleskabet, så de kan få stuetemperatur.
  2. I en gryde tilsættes vand, smør og salt. Bring det i kog.
  3. Når det koger og smør er smeltet, tag gryden af blusset og tilsæt hvedemel og rør det godt sammen med en træske, så det danner en kugle.
  4. Hæld dejen over i en alm. skål og lad den afkøle i 15 min. Tjek om dejen er kold nok ved at stikke en finger ned i den. Den må på ingen måde være brændende varm.
  5. Pisk æggene sammen i en skål. Tilsæt lidt af æggemassen af gangen og rør det godt ud, inden du tilsætter mere. Tilsæt det resterende af æggemassen. Rør det hele godt sammen.
  6. Put din dej op i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt ud til 2 lange stænger. Se evt. billede længere nede i opskriften.
  7. Placer bagepladen i midten af ovnen og bag i ca. 35 min. Du må på ingen måde åbne ovnen de første 25 min. da de kan risikere at falde sammen. De skal have en flot gylden farve. Hvis de stadig er meget lyse, så giv dem lidt længere tid i ovnen.
  8. Tag din bageplade ud af ovnen og lad dine vandbakkelsesstænger afkøle på en bagerist.

Vaniljecreme

  1. Pisk brevet med kagecremespulver sammen med mælk.
  2. Pisk piskefløde til en fast flødeskum. Vend fløden sammen med kagecremen.

Servering

  1. Pisk piskefløde til en let flødeskum. Put flødeskum op i en sprøjtepose med stjernetyl.
  2. Hak chokolade groft
  3. Halver vindruer.
  4. Fordel først syltetøj ned langs dine stænger i midten. Fordel herefter vaniljecreme ovenpå.
  5. Sprøjt flødeskum på toppen og pynt med hakket chokolade og vindruer.
Bedøm denne ret

Opskrift på walesstang med vaniljecreme

En nem opskrift på den klassiske Walesstang med vaniljecreme, syltetøj og flødeskum. Hoveddelen af Walesstangen består jo egentlig af en vandbakkelsesdej, som nogen har svært ved at mestre. Det er dog slet ikke så svært og når man først har styr på teknikken, så kan du bage Waleskrans, Waleskringle og Walesboller.

Nogen ser vandbakkelser som noget af en udfordring, men det behøves det slet ikke at være, da det faktisk er super nemt, når man først har lært det. Vi guider dig igennem det længere nede.

LÆS OGSÅ: Banankage med chokoladestykker

Walesstang med vaniljecreme, syltetøj og flødeskum

Walesstang med vaniljecreme, syltetøj og flødeskum

At mestre vandbakkelse og walesstang

Der er nogle få ting, som man skal huske, når man bager vandbakkelse. Det er blandt andet, at man ikke må åbne ovnen, så længe den bager og at æggene skal være stuetemperatur. Hvis du har fået dine æg for sent ud af køleskabet, så kan du hurtigt lægge dem i en skål med varmt vand. På den måde får de hurtigt en varmere temperatur.

Når man rører selve dejen sammen, så er det også vigtigt, at man har sin egen fornemmelse med. Det er nemlig ikke sikkert, at man skal bruge alle æggene, der står i opskriften. Derfor skal man selv mærke efter. Dejen må nemlig ikke blive for tynd, men den skal heller ikke være for tyk. Det er en hårfin balance, som man lærer hen af vejen. Vi har brugt mange forsøg på at lære at bage vandbakkelse. Men når man først har lært det, så sidder det på rygraden. Og det er jo en simpel kage at bage.

Walesstang med vaniljecreme, syltetøj og flødeskum

Den her walesstang med vaniljecreme, syltetøj og flødeskum er super lækker som en kage til eftermiddagskaffen. Det er i hvert fald her vi oftest har fået den. Det er sådan en rigtig mormor-kage med masser af fløde. Den smager bare helt fantastisk og kan virkelig anbefales.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej, er jeres walesstang skåret over og syltetøj og creme i mellem eller er det hele lagt på toppen???
    Hilsen Bitten

    1. Hej Bitten

      Nej den er ikke skåret over, men det kan man sagtens, hvis man hellere vil det 🙂

      Knus

  2. Hej,
    Kan opskriften ganges op uden problemer, eller er det bedst at lave en portion af gangen?

    Tak for skønne opskrifter!
    Mvh. Katrine

  3. Hej

    Når man har bagt Walesstangen kan man så fryse den ?

    Tak for en rigtig god hjemmeside med opskrifter

  4. Hvorfor falder min vandbakkelse sammen når tid og temperaturen er ok og de ser fine, bagte med 200 grader i 25 min, men falder sammen en min efter jeg har lukket op for ovnen, er det fordi jeg bruger en varmluft ovn,, jeg har også prøvet at Laden dem køle af i ovnen, men de falder sammen,, hvorfor?.

  5. Hej.

    Jeg er ikke helt med skal der sprøjtes både en vaniljecreme med flødeskum og en alm. flødeskum på?

  6. Hvis man bager stængerne dagen før brug, hvordan opbevar man dem så ?

    Og hvor længe kan de stå med fyld inden de skal servers ?

    1. Hej Pernille,

      Vi anbefaler, at de bages på dagen, da de godt kan blive lidt mere bløde dagen efter. Hvis du dog stadig gerne vil bage dem dagen inden, så skal de helst stå ved stuetemperatur pakket godt ned i husholdningsfilm (vent til de er HELT kolde).
      Med fyld kan de stå et par timer.

      Kh

  7. Hej,
    Hvornår skal jeg sprøjte vanilje?
    Skal kagecremen være ovenpå vandbakkelsen? Og derefter sprøjter man flødeskum på vaniljecremen

  8. Hej Mummum,
    I hvilken rækkefølge skal vaniljecreme, marmelade og piskefløden sprøjtes på vandbakkelsen?

    Hvor placeres marmeladen, vaniljecremen og piskefløden?

  9. Som barn fik jeg den hos vores søde nabo – kun pyntet med flødeskum og jordbærsyltetøj
    ( aldrig med creme )
    Elsker den som en skøn barndoms minde

  10. Hej
    Min kage er faldet sammen,
    den har været i oven i 35 min uden at der har være åbnet for lågen
    Surt show

Skriv en kommentar