Wienerstang med creme

Wienerstang med creme
Opskrift til personer Opskrift til 12 personer

Forberedelsestid

3 timer

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

3 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på hjemmelavet wienerstang med remonce og glasur. Den perfekte eftermiddagskage til kaffen lavet på wienerdej og som smager forrygende.

Ingrediensliste

  • 2,5 dl. vand
  • 25 g. gær
  • 1 stk. æg
  • 80 g. sukker
  • 500 g. hvedemel
  • 250 g. smør
  • Remonce

  • 100 g. smør
  • 100 g. sukker
  • Glasur

  • 100 g. flormelis
  • 2 spsk. vand
  • Andet

  • 1 stk. æg
  • 20 g. perlesukker
  • Creme

  • 1 brev pulver til kagecreme
  • 4 dl. mælk

Fremgangsmåde

  1. Pisk kagecreme (husk at bruge en der er bagefast) sammen efter pakkens anvisning. Sæt på køl indtil brug.
  2. Rør remonce sammen af blødt smør og sukker. Sæt til side indtil brug.
  3. Opløs gær i koldt vand.
  4. Tilsæt æg og sukker.
  5. Ælt melet i lidt efter lidt.
  6. Sæt dejen på køl i 30 minutter.
  7. Tag dejen ud fra køl.
  8. Følg vores guide til at rulle wienerdej ud. Den finder du lige her.
  9. Når du har lavet din wienerdej og du har lavet alle foldningerne, så er den klar til at blive rullet ud.
  10. Rul herefter dejen ud til 24 x 35 cm.
  11. Del dejen i to. Smør remonce ned langs begge stænger.
  12. Fold først enderne ind og herefter siderne. Se evt. billeder længere nede af processen.
  13. Placer på en bageplade. Tryk stængerne flade på midten.
  14. Sæt til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted i 1,5 time.
  15. Fordel creme ned langs midten.
  16. Pensl kanterne med et sammenpisket æg. Du kan evt. drysse med perlesukker og lidt hasselnøddeflager.
  17. Bages ved 220 grader i ca. 18-20 minutter. Hold øje med dem efter 15 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
  18. Tag stængerne ud og lad dem køle af.
  19. Rør glasur sammen.
  20. Fordel glasur udover.
Bedøm denne ret

Opskrift på en lækker wienerstang med creme og remonce

Her får du en super lækker opskrift på hjemmelavet wienerstang med creme og remonce. Præcis som dem man kan købe hos bageren! Wienerdej er lidt tidskrævende og det kræver en god portion tålmodighed. Den skal nemlig på køl over flere omgange for at holde smørret koldt.

Men hvis man har lyst til sådan et hyggeligt lille søndagsprojekt, hvor man alligevel blot går derhjemme, så er dette perfekt til dig. Wienerstang er nemlig den perfekte søndagskage til eftermiddagskaffen eller til brunch.

LÆS OGSÅ: Spandauere

Opskrift på en lækker wienerstang med remonce Opskrift på en lækker wienerstang med remonce

Sådan laver du en hjemmelavet wienerstang

Måske du har spurgt dig selv, hvordan laver man egentlig en hjemmelavet wienerstang som den man kan få hos bageren? Så har du svaret her! Så vi håber, at du kan bruge denne opskrift og forhåbentlig kan bage lækkert morgenbrød. Vi er ikke et sekund i tvivl om, at det vil imponere enhver, hvis du serverer hjemmelavet wienerbrød.

Wienerstang med creme

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

Kommentarer

  1. Åh, de stænger ser lækre ud 🙂
    Kan man fryse dem inden man bager dem og så tage dem op når man skal bruge dem? Hvis, hvor længe skal de stå før man kan bage dem?
    Hilsen
    Pia

  2. Hvis man skal bage de dagen efter i ovnen, kan de så godt tåle at stå i køleskabet natten over ubagt? 😊

Skriv en kommentar