Laks med hvide asparges og hollandaisesauce Laks med hvide asparges og hollandaisesauce Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 25 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på pandestegt laks med hvide asparges, hollandaisesauce og kartofler. Nem opskrift med laksefilet. Ingrediensliste 300 g. laksefilet 20 g. smør salt/peber 1 stk. økologisk citron 700 g. små kartofler med skræl 0,5 bundt friske hvide asparges 0,5 bundt frisk dild Hollandaisesauce 125 g. smør 2 stk. æggeblomme 4 spsk. hvidvinseddike 4 spsk. vand 0,5 stk. løg 0,25 tsk. citronsaft Fremgangsmåde Tilbehør Kom kartofler i en gryde og hæld vand over, så det dækker alle kartoflerne. Tilsæt salt. Bring i kog og lad dem koge i 15-20 minutter alt efter kartoflernes størrelse, til de er møre. Skræl de hvide asparges og knæk derefter bunden af. Opvarm en pande med smør. Steg asparges i 10 minutter ved middel varme. Ryst panden godt undervejs. Når asparges er stegt tages de fra på en tallerken. Tilsæt evt. mere smør til panden. Steg nu laks på skindsiden ved middelhøj varme. Lad det stege 3-5 minutter og vend det derefter. Drys med salt og peber. Når det er stegt tages det fra på en tallerken. Læg derefter citronskiver og frisk dild på laksefileterne. Lad det stå og trække og lav i mellemtiden hollandaise. Hollandaise Hak løg groft. I en lille gryde kommer du eddike, vand, løg og salt og peber. Det koges ind til cirka halvdelen af væsken. Når det er kogt sigtes det og væsken hældes over i et glas. Smør smeltes i en gryde og hældes i en skål. Æggeblommer kommes i et glas. Når man har med æg at gøre, så er det vigtigt at smørret og essensen ikke er for varmt, da det ellers vil skille. I en lille gryde gøres vandbad klar. Læg en skål ovenpå og varm langsomt vandet op. I skålen hældes essensen i. Pisk æggeblommer i og pisk indtil det begynder at tykne en lille smule. Det tykner i takt med, at det får varme. Når det begynder at tykne hældes smør i i en tynd stråle, mens der piskes. Til slut smages saucen til med salt, peber og citron. Når hollandaisen er færdig hældes vandet fra kartoflerne. Anret kartofler med sauce og med laks og asparges ved siden. Top evt. med ekstra dild og citron. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på laks med hvide asparges og hollandaisesauce Foråret er her for alvor og vi får lyst til laks med hvide asparges og hollandaisesauce! De første hvide asparges begynder at titte frem i butikkerne og det skulle selvfølgelig udnyttes. Det blev derfor til pandestegt laksefilet med citron og dild. Hertil kogte kartofler og hjemmelavet hollandaisesauce. En stensikker vinder og noget af det bedste, som man kan lave med laks efter vores mening. Det er en simpel men så god menu, som både store og små elsker herhjemme. Det er samtidig en perfekt måde at få fisk ind i hverdagen på. Den her ret egner sig nemlig både som hverdagsmad, men kan også serveres som weekendmad eller gæstemad. Vi købte de flotteste store stykker af laks, som vi bare måtte trylle om til det her. Der er intet så lækkert som stegt laks. Laksen får en sprødhed over sig, som bare smager helt fantastisk. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med laksefilet her Pandestegt laks Sådan et stykke pandestegt laks må ikke undervurderes. Det er en af de nemmeste måder at tilberede laks på og så smager det bare fantastisk. Laksen steges i smør og så fandt vi de her små citroner, hvor man kan spise skrællen. Dem blev vi selvfølgelig nødt til at prøve. De var lidt dyre, så en anden gang vil vi nok bare købe de almindelige citroner. Og til slut så toppes laksen selvfølgelig med dild. Alt bliver bedre, når det lige får et drys frisk krydderurte over sig. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.