Nemme opskrifter på de lækreste salater og tilbehør med gode råvarer og masser af smag. For os er en salat så meget mere end iceberg, tomat og agurk. Vi elsker at tænke ud af boksen, når vi skal lave salater og tilbehør til eksempelvis aftensmaden eller grillmad.

 

Derfor laver vi ofte nogle, hvor der bliver blandet ting som bulgur, quinoa, pasta eller kartofler i. Det giver god fylde og mæthed til salaterne. Det er også sådan nogle salater, som er gode som et måltid i sig selv eller til madpakken, evt. med et stykke stegt kylling eller tun til.

Frugt er også altid en sikker vinder. Salater med granatæble, vandmelon, cantaloupemelon, æbler, jordbær eller vindruer giver sådan et frisk pift. Vi får det ofte om sommeren, når vi får grillmad. Så er det altså lækkert med sådan en god sommersalat.

Og så holder vi selvfølgelig også af klassikerne, som pastasalat, kartoffelsalat og cæsarsalat. Dem kan man også variere. Vi laver blandt andet ofte en hjemmelavet pesto, som vi vender vores pastasalat i.

Det er også lækkert at eksperimentere med typen af salat, så det ikke bare bliver iceberg. Vi har nok alle haft en tendens til blot at vælge det. Men du skulle tage at prøve en salat med spinat, grønkål eller spidskål. Det giver nemlig din salat et helt andet udtryk og konsistens. Blandt andet er spidskålen sprød og har en mild smag, som faktisk overrasker de fleste.

Til sidst må vi ikke glemme tilbehøret til salat. Det kan være kød i form af oksemørbrad, kylling, tun eller laks. Men det kan også være en vegetarisk eller vegansk udgave som eksempelvis falafler. Kun fantasien sætter grænser.