Her får du lækre og nemme opskrifter på hjemmelavet tapas. Du finder retter, ideer og inspiration til et lækkert tapasbord. Tapas er genialt som gæstemad, da det nemt kan spises som hovedret. Du kan lave den fineste tapasanretning eller tapasbuffet med en masse små retter. Til desset kan du lave en dessert tapas med små forskellige desserter.

Hvad er tapas?

Tapas er oprindeligt en række små, spanske retter, som kan bruges som appetizers eller som et helt måltid. I Danmark har tapas fået status som små appetitvækkere, snacks og mini-mad, som nødvendigvis ikke behøves at have spanske rødder. Typisk består tapas af anretninger af forskelligt pålæg, oste, frugt og dyppelse til.

Hvilket brød er godt til tapas?

Man kan servere stort set alt slags brød til tapas. Vores favoritter er foccaciabrød, surdejsbrød, ciabattabrød og forskellige madbrød.

Hvilken ost er god til tapas?

Til tapas er det lækkert med et forskelligt udvalg af oste. Det kunne være vesterhavsost, cheddar, blåskimmel, hvidløgsflødeost eller brie. Kombiner flere forskellige typer af oste, så der er noget til enhver smag.

Hvilken vin er god til tapas?

Til tapas ville vi nok servere en god hvidvin, rose eller rødvin. Et godt bud er spanske vine, som passer godt til små retter og appetizers.

Hvordan serveres tapas?

Ved tapas serveres en masse små retter og appetizers på samme tid. Hele formålet med tapas er, at man spiser over længere tid og dermed kan nippe lidt til maden over en længere periode.