Sommerpastaret med stegt citronkylling

Sommerpastaret med stegt citronkylling
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på sommerpastaret med stegt kylling, grøntsager og flødesauce. En sommerpasta med kylling og grønt.

Ingrediensliste

  • 400 g. pasta
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g. frosne ærter
  • 200 g. cherrytomater
  • 1 bundt friske asparges
  • 5 dl. madlavningsfløde
  • 0,5 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 0,5 bundt frisk dild
  • salt/peber
  • 600 g. kyllingebryst
  • 1 stk. økologisk citron
  • 40 g. cashewnødder

Fremgangsmåde

  1. Først laves kyllingen klar.
  2. Rens kyllingebryst og skær dem over, så de er halvt så tykke.
  3. Vend dem i olie, salt, peber, revet citronskal og en masse citronsaft.
  4. Kog pasta efter pakkens anvisning.
  5. Opvarm en pande med fedtstof. Steg kyllingebryst på begge sider til det er gennemstegt.
  6. Imens kyllingen steges, hakkes alle grøntsagerne groft.
  7. Opvarm en pande med olie. Steg hvidløg og løg af. Tilsæt derefter asparges og steg dem kort af.
  8. Tilsæt salt, peber, smuldret bouillonterning og madlavningsfløde.
  9. Rør godt rundt, så bouillonterningen opløses.
  10. Vend ærter og cherrytomater i.
  11. Vend det kogte pasta i og tilsæt også lidt citronsaft.
  12. Klip dild.
  13. Server pastaen med stegt citronkylling. Top med dild og cashewnødder.
Bedøm denne ret

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars 

Opskrift på sommerpastaret med stegt citronkylling

Lige i tide til det gode vejr i weekenden får du her opskriften på en lækker omgang sommerpastaret med stegt citronkylling. En ret som både egner sig som hverdagsret og weekendret. Så skal der gæster forbi i weekenden, så kan vi anbefale den her sammen med noget godt brød. Den er så nem at lave og kræver ganske få ingredienser.

Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars og vi har brugt et Norden stegefad fra Fiskars til pastaretten. Sådan et stegefad er uundværligt i køkkenet, hvis du spørger os. Vi bruger det til pastaretter, til gryderetter, til stegning af kød og meget mere. Det er genialt, fordi det har den høje kant. Det har en fantastisk non-stick funktion, der er perfekt, når man skal lave pastaretter eksempelvis, da intet sidder fast i fadet. Desuden er det også det smukkeste fad, som gør, at man kan servere retten direkte på sommerbordet.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på pastaretter med kylling her

Sommerpastaret med stegt citronkylling

Sommerpasta med kylling

Det her er den lækreste sommerpasta med kylling og grøntsager. Vi har brugt asparges, cherrytomater og ærter samt masser af frisk dild, men du kan bruge præcis de grøntsager, som du har lyst til. Det kunne også være squash, revet gulerod eller andet. Prøv også at bruge friske ærter, når de begynder at komme i butikkerne.

Det er i sandhed den dejligste sommerret og hvis du har fundet grillen frem, så kan du selvfølgelig også grille kyllingebrystet. Som sagt, så er det så smukt at servere pastaretten i Norden stegefadet. Kyllingen tager vi over på et skærebræt fra Fiskars og bruger vores stegegaffel og en god kokkekniv til at skære ud. Selvfølgelig også fra Fiskars. Vi elsker det nordiske design på alle tingene, som bare er så smukt og indbydende.

Sommerpastaret med stegt citronkylling

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar