Knuste harissa kartofler Knuste harissa kartofler Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 1 time og 10 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på knuste harissa kartofler, som er gode at servere som tilbehør. En nem opskrift på kartofler som tilbehør. Ingrediensliste Smashed kartofler 300 g. kartoffel 3 spsk. harissa raps- eller solsikkeolie Dyppelse 5 spsk. græsk yoghurt 2 spsk. citronsaft 2 fed hvidløg salt/peber Topping 0,5 stk. rødløg 0,2 bundt frisk persille Fremgangsmåde Kartofler Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rens kartofler (og skræl evt.). Kom dem i en gryde med vand og godt med salt. Bring i kog. Når de koger, så skrues der ned til middel varme og de koger ca. 20-30 min. alt efter størrelse. Hæld vandet fra og kom kartofler i en bradepande med bagepapir. Fordel kartoflerne ud. Brug bunden af et glas til at presse kartoflerne ud. Pensl med harissa og olie på kartoflerne. Krydr med salt/peber. Bag i ovnen i cirka 40 minutter til de er sprøde og gyldne. Anretning Bland græsk yoghurt med citronsaft, salt, peber og presset hvidløg. Anret en tallerken med dyppelse i bunden. Snit rødløg og persille fint. Top med kartofler på dyppelsen og drys med rødløg og persille. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på knuste harissa kartofler Uh, nu får du altså opskriften på vores nyeste afhængighed. Nemlig knuste harissa kartofler på en bund af yoghurtdressing toppet med rødløg og persille. Har du lyst til lige at tage de bagte kartofler til næste level, så skal du helt sikkert prøve dem her af. Der er fuld smæk på smagen og du får på ingen måde kedelige kartofler, hvis du følger den her opskrift. Kartoflerne koges først og så bliver de knust eller ‘smashed’ på en bradepande. Herefter pensles de med harissa-paste og olie. Og så bages de til de er lækre og sprøde. Men ved du hvad harissa er? Det er den lækreste chilipasta eller chilidressing, som laves på peberfrugter, chili og masser af krydderier. Så der er altså fuld smæk på smagen. Den kan man lave selv eller man kan købe den færdiglavet. Når de knuste kartofler pensles med harissa, så bliver de stærke og får masser af smag. For at kartoflerne ikke skal blive alt for stærke og dominerende, så serveres de på en bund af en yoghurtdressing. Yoghurten giver et godt modspil til det stærke, så det må du endelig ikke udelade. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på kartofler som tilbehør her Sprøde knuste kartofler opskrift De her sprøde knuste kartofler er vi vilde med! Man kan lave så mange forskellige varianter og her har vi altså lavet en harissa-udgave. Eller skal vi kalde dem for knuste chili-kartofler. De smager hammergodt og bliver sprøde, når de bages i ovnen. Vi elsker at få kartofler på den her måde. Og det er nok også en stor del af grunden til, at kartoflen er én af vores yndlingsingredienser. Den kan nemlig tilberedes på så mange forskellige måder. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.