Citronolie

Citronolie
Opskrift til dl. Opskrift til 4 dl.

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en nem citronolie. Brug citronolien til salater, til dressinger eller til at stege i. Det får en frisk smag af citron.

Ingrediensliste

  • 4 stk. økologisk citron
  • 4 dl. rasp- solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Skyl citroner og skræl dem.
  2. Kom citronskallen op i en gryde og tilsæt olie.
  3. Opvarm citronolien til cirka 40-50 grader.
  4. Tag olien af blusset og lad det køle ned.
  5. Hæld olien på sylteglas eller en patentflaske og lad det stå ude i cirka 5 timer.
  6. Stil herefter olien på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på citronolie

Vi købte engang sådan en lækker citronolie. Det var egentlig bare en koldpresset rapsolie, som var infused med citron. Det gav sådan en dejlig smag og vi brugte det meget til salater og til dressinger. Men det var også en ret dyr olie, så vi besluttede os for selv at kaste os ud i en hjemmelavet citronolie. Det er nemlig nemt at lave, da det blot består af en smagsneutral olie som rapsolie eller solsikkeolie, som koges op med citron. Det giver sådan en frisk, aromatisk olie, som man kan stege i, bruge til dressinger og salater.

Det er eksempelvis super lækkert at stege fisk eller kylling i den her citronolie. Så behøves man ikke altid at have friske citroner på lager, da man kan give det en dejlig smag af citron ved blot at bruge citronolien. Det er altså et hack, da det også giver en dejlig smag til kylling, laks, torsk eller andet fisk.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med citron her

Citronolie

Rapsolie med citron

Du skal blot bruge en smagsneutral olie som rapsolie eller solsikkeolie. Det koges så op med citron og så køles det ned igen. Man kan selv styre hvor aromatisk olien skal være. Brug mere citron, hvis du vil have en kraftigere smag. Det er en smagssag hvor meget man godt kan lide den smager af citron. Ud af citronolien kan du også lave den lækreste salatdressing. Prøv at ryste citronolie sammen med lidt akaciehonning og lidt æblecidereddike. Så har du en nem salatdressing.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar