Grøntsager i ovn

Grøntsager i ovn
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på grøntsager i ovn. Server de ovnbagte grøntsager som tilbehør til aftensmaden. Det kunne være gulerødder, kartofler, broccoli osv.

Ingrediensliste

  • 500 g. små kartofler med skræl
  • 400 g. gulerod
  • 0,5 stk. broccoli
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret oregano
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skyl grøntsager og skræl gulerødder.
  3. Skær gulerødder, broccoli og kartofler i grove stykker.
  4. Pres hvidløg og bland med olie, tørret timian, oregano, salt og peber.
  5. Fordel grøntsager (undtagen broccoli) i ildfast fad eller bageplade med bagepapir og vend dem i hvidløgsolien.
  6. Bag i ovnen i 15 minutter. Tag herefter fadet ud, kom broccoli i og vend godt rundt.
  7. Bag yderligere 15 minutter til grøntsagerne er gyldne og gennembagte.
Bedøm denne ret

Opskrift på grøntsager i ovn

Ovnbagte grøntsager i ovn er nok noget af det tilbehør, som vi laver mest. Det er så nemt lige at skære alle grøntsager ud i grove stykker, vende i olie og så i ovnen med det. Så passer det sig selv og imens kan man klargøre det resterende til aftensmaden. Af grøntsager kan du jo bruge stort set alt. Her har vi brugt gulerødder, kartofler og broccoli, men du kan også bruge peberfrugt, squash, aubergine, rødløg, forårsløg, porrer osv. Husk blot, at grøntsager som broccoli, blomkål osv. ikke skal have ligeså lang tid som rodfrugter. Så dem venter vi altid med at komme i til lidt senere, så de ikke bliver alt for mørke. Vi har desuden valgt en nem krydring af grøntsagerne. Det er blot en hjemmelavet hvidløgsolie med timian og oregano. Man kunne også komme paprika, karry, spidskommen eller lignende i for at ændre karakteren af smagen. Men vi holder nu også af den meget simple krydring.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på grøntsager som tilbehør her

Grøntsager i ovn

Ovnbagte grøntsager

Ovnbagte grøntsager er ideelt som tilbehør. Vi laver det især i de køligere måneder, hvor rodfrugter er i sæson. Når grøntsager bages i ovn, så får de en anden tekstur og smag end, når de er rå. Vi er eksempelvis helt vilde med bagt gulerod, som jo smager helt anderledes end en rå gulerod. Ovnbagte grøntsager er også ofte sådan noget vi laver sidst på ugen, hvor vi måske har en blanding af forskellige grøntsager fra ugens løb. Så er det nemt lige at kaste det hele i et fad med olie og krydderier og så bage det i ovnen.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar