Kajboller med rosinpakker

Kajboller med rosinpakker
Opskrift til stk. Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 45 minutter

Samlet tid

2 timer og 5 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på Kajboller med rosinpakker og øjne lavet af glasur og rosiner. De fineste fødselsdagsboller til børnefødselsdagen.

Ingrediensliste

  • 5 dl. mælk
  • 25 g. gær
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1 tsk. salt
  • 4 spsk. sukker
  • 850 g. hvedemel
  • 4 tsk. grøn frugtfarve
  • 60 g. flormelis
  • 1 spsk. vand
  • 15 stk. små rosinpakker

Fremgangsmåde

  1. Mælk lunes i en gryde eller i mikroovnen, så det bliver lillefingervarmt.
  2. Mælk hældes over i en skål og herefter tilsættes gær, som røres ud.
  3. Olie, salt, frugtfarve og sukker tilsættes.
  4. Mel tilsættes lidt efter lidt imens der æltes. Æltes til du har en glat og smidig dej. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
  5. Dejen deles i 15-20 stykker, som formes til boller.
  6. Placeres på en bageplade beklædt med bagepapir, hvorefter de hæver i 2 timer et lunt sted.
  7. Bollerne pensles forsigtigt (pas på du ikke punkterer hævningen) med sammenpisket æg og bages i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme i cirka 10-15 min. Hold øje med dem efter 10 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
  8. Afkøles på en bagerist.
  9. Bland flormelis og vand sammen og rør rundt.
  10. Skær bollerne 3/4 i gennem og kom en pakke rosiner i revnen.
  11. Pynt bollerne med 2 prikker glasur og rosiner som øjne.
Bedøm denne ret

Opskrift på kajboller med rosinpakker

Lav de fineste grønnne kajboller med rosinpakker til børnefødseldagen. Vi har haft set de her sjove kajboller så mange gange og tænkte, at nu hvor vi selv har fået børn, så måtte vi endelig prøve det. Og de er jo bare så fine altså! En sjov og god idé til børnefødselsdagen eller hvis dit barn må dele noget ud i dagpleje, vuggestue eller børnehave til sin fødselsdag. Det er egentlig bare teboller eller fødselsdagsboller, som er farvet grønne. Så er de skåret op og der er lagt en rosinpakke ind i bunden og der er lavet øjne med glasur og rosiner. Det er simpelthen så fin en idé til fødselsdagsfejringen og så er de også nemme at lave selv.

Nogle gange behøves det ikke at kræve så meget at lave noget, som bliver et kæmpe hit hos de små. Her er det jo blot almindelige bamseboller, som er farvet grønne og pyntet fint. Det behøves ikke at være så kompliceret.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på kager til børnefødselsdag her

Kajboller med rosinpakker

Kaj fødselsdagsboller

De her Kaj fødselsdagsboller var i hvert fald et kæmpe hit i dagplejen, da de blev sendt med derned. Børn elsker jo bare, når maden forestiller noget og især noget velkendt som Kaj & Andrea. Så vi kan altså varmt anbefale at lave sådan nogle Kaj fødselsdagsboller. Nu har vi kommet en pakke rosiner i munden af Kaj, men det kunne også være en figenstang, en pakke frugtfiduser eller hvad der ellers lige kan være der i munden.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

Skriv en kommentar