Fondant kartofler Fondant kartofler Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 5 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på de lækre fondant kartofler, som er gode som tilbehør til oksemørbrad, culottesteg eller lignende. Ingrediensliste 4 stk. bagekartoffel 2 spsk. smør 2 spsk. raps- eller solsikkeolie 2 fed hvidløg 1 stk. grøntsagsbuillonterning 3 dl. vand 0,2 bundt frisk timian salt/peber Fremgangsmåde Skræl kartofler. Skær kartofler ud i firkanter. Opvarm en pande og kom smør og olie på. Når smøret er bruset af, kommes kartoflerne på panden og alle sider steges brune. Det tager ca. 2 minutter på hver side. Varm ovn op til 180 grader varmluft. Kom kogende vand og bouillonterning i en beholder og oplæs terning. Skræl og snit hvidløg. Find et fad og kom først kartofler deri, dernæst hældes bouillonvand i så det dækker 1/3 af kartoflerne. Fordel hvidløg og frisk timian i fadet og krydr med salt og peber. Dæk fadet med sølvpapir og bag i cirka 25-30 minutter til kartoflerne er møre. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på fondant kartofler Fondant kartofler eller pommes fondant er de her lækre sprøde kartofler, som skæres ud i firkanter. De er super nemme at lave, da det blot er rå kartofler, som skrælles og skæres ud i firkanter. Så steges de i smør og olie, inden de så bages videre i bouillonvand i ovnen. Du får altså en smagfuld kartoffel, som er helt ideel at bruge som tilbehør. Vi serverer den gerne til en omgang helstegt oksemørbrad, en kalveculotte eller lignende. Server med en hjemmelavet bearnaise til og så har du altså alletiders fredagsmenu eller weekendmenu. De har simpelthen det fineste udtryk, eftersom de bliver skåret ud i firkanter. Du kan selv vælge hvordan de skal se ud eller hvor store de skal være. Det er nemmest, hvis du bruger kartofler, som er ret store i det, da du nemmere kan skære en stor firkant ud af det. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på kartofler som tilbehør her Pommes fondant opskrift De her Pommes Fondant er også geniale, da de kan steges af i smør og olie inden og så blot sættes på køl. Så tilberedes de færdigt i ovnen inden servering. Det er nemt, hvis man skal have gæster og ikke vil lave mad, som kræver, at man er over det hele tiden. Server pommes fondant med et lækkert stykke rødt kød til og en god sauce, så er vi sikre på, at dine middagsgæster vil blive begejstrede. De er også ideelle at servere til nytårsaften. Vi er faktisk ved at udarbejde nogle bud på forskellige menuer til nytår, hvor vi også tænker, at pommes fondant skal indgå. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.