Nemme knækbrød

de bedste knækbrød
Opskrift til stk. Opskrift til 30 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavede knækbrød. De er perfekte som en sund morgenmad, mellemmåltid eller snack.

Ingrediensliste

  • 2 dl. vand
  • 1 dl. olivenolie
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1,5 dl. havregryn
  • 1 dl. hørfrø
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 1 dl. sesamfrø
  • 1 dl. grahamsmel
  • 2 dl. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Lad det herefter stå og trække 5-10 minutter. Hvis dejen virker for tør, så tilsæt lidt ekstra vand.
  2. Læg et stykke bagepapir på bordet. Hæld 2/3 del af dejen ud på bagepapiret. Tag et nyt stykke bagepapir og placer det ovenpå. Brug først hænderne til et fordele dejen rundt. Den sidste 1/3 af dejen hælder du ud på et andet stykke bagepapir.Mængden af dejen passer til ca. 1,5 badeplade alt efter hvor tynde du vil have dem.
  3. Brug herefter en kagerulle til at rulle dejen tyndt ud.
  4. Fjern bagepapiret. Brug en pizzaskærer til at skære dine knækbrød ud. Du kan evt. også skære kanter fra som ikke blev så lige.
  5. Bages først i 15 minutter ved 180 grader varmluft.
  6. Efter de 15 minutter er gået, så tager du bagepladen ud og vender den (dette er især vigtigt, hvis din ovn bager ujævnt).
  7. Lag dem bage videre i ca. 10-15 minutter, men begynd at holde øje med dem efter 5 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
  8. Når de har fået en let gylden farve på toppen, så er de færdige.
  9. Tag bagepladen ud af ovnen og lad dine knækbrød køle helt af.
  10. Når de er kolde, så kan du brække dem fra hinanden.
  11. Opbevar dem i en lufttæt beholder (evt. en kagedåse). De kan holde sig i ca. 1 måned.
Bedøm denne ret

Nem opskrift på knækbrød

Her får du en super let opskrift på nemme knækbrød fyldt med kerner. De er lavet med fuldkornsmel, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner og havregryn. De er perfekte som del af en sund morgenmad, frokost eller blot som en sund snack.

Opbevar dem i en lufttæt beholder, såsom en kagedåse, så kan de holde sig i op til 1 måned. Spis dem med ost, pålæg, smør eller blot som de er.

LÆS OGSÅ: Grove sandwichboller

Nem opskrift på knækbrød Nem opskrift på knækbrød

Hjemmelavet knækbrød

Det er super let at lave knækbrød selv. Måske du har prøvet én af de der blandinger – de er også super smarte og en nem måde at lave hjemmelavet knækbrød på. Vi synes dog også, at det er super nemt at lave blandingen selv. Især hvis man i forvejen har en masse kerner osv. som skal bruges.

Du kan nemlig selv bestemme hvilke kerner og frø, der skal i. Vi har her brugt en blanding af solsikkekerner, hørfrø og sesamfrø, men du kan også bruge græskarkerner.

Nemme knækbrød Nemme knækbrød

Sundt knækbrød

Knækbrød er super sundt og er perfekt som en sund og nærende snack. Vi spiser ofte et par stykker knækbrød sammen med et stykke frugt. Det mætter godt, da der er en masse kerner, fuldkornsmel og havregryn i.

de bedste knækbrød

Følg også med på de sociale medier

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er ogsåpåInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej undrer mig over at dejen ikke skal fordeles ligeligt på de 2 plader. Bliver knækbrødene på den første plade så ikke tykkere?

    1. Hej Lone,

      Dejen kommer til at fylde 1.5 bageplade. Beklager, hvis det ikke er skrevet tydeligt nok. Det retter vi lige.

      Kh

Skriv en kommentar