Berlinere med vaniljecreme Berlinere med vaniljecreme Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 stk. Opskrift til 20 stk. Forberedelsestid 1 time Tilberedelsestid 1 time og 20 minutter Samlet tid 2 timer Del Pin Print Ingrediensliste Dej 80 g. smør 3 dl. mælk 50 g. gær 1 stk. æg 3 spsk. sukker 1 tsk. vaniljesukker 1 tsk. salt 600 g. hvedemel 1 stk. økologisk citron 1 tsk. stødt kardemomme 1 l. raps- eller solsikkeolie Fyld 1 brev pulver til kagecreme 3 dl. mælk Topping 100 g. sukker Fremgangsmåde Smelt smør i en gryde. Tilsæt mælk (blandingen skal være lillefinger varmt). Hæld smør/mælkeblandingen over i en skål. Smuldr gær i og tilsæt æg, sukker, stødt kardemomme, revet citronskal, vaniljesukker og salt. Tilsæt mel og ælt dejen til den er blank og smidig. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Lad dejen hæve i skålen og dæk skålen til med et fugtigt viskestykke. Lad den hæve 45 minutter. Tag dejen ud på et meldrysset bord og rul dejen ud til en tykkelse på cirka 0,7 cm. Udstik små berlinere med et glas og lad dem efterhæve på bordet i cirka 20 minutter. I mens laves kagecremen. Pisk pulver til kagecreme sammen med mælk og stil på køl indtil brug. Find en gryde og tilsæt olie til friturestegning. Temperaturen skal ramme ca. 170 grader. Kom de små boller i den varme olie og give dem ca. 3 minutter på hver side – hvis olien er for varm bliver berlinerne for mørke, hvis det er for koldt tager de ikke farve og suger for meget olie til sig. Tag dem op og læg på et fedtsugende stykke papir og lad dem køle ned. Kom cremen på en sprøjtepose. Stik tylden ind i berlineren og pres creme ind i centrum. Til sidst vendes de i sukker. Lås skærm Opskrift på berlinere med vaniljecreme De lækreste berlinere med vaniljecreme, som er så nemme at lave selv. Har du, ligesom os, en forkærlighed for berlinere, så er det jo det mest geniale weekendprojekt til dig. De her friturestegte donuts-agtige små kager, som bliver fyldt med en smagfuld vaniljecreme. Det er en god kage til kaffen, men det kan også sagtens fungere som en dessert. Det er blot en gærdej, som rulles ud og stikkes ud med et glas eller udstikker. Herefter steges de i fritureolie eller noget smagsneutral olie. Med en sprøjtepose og en lang tynd tyl sprøjtes cremen ind og så har du altså nogle helt fantastiske berlinere med creme i. Mange tror fejlagtigt, at det er svært at lave berlinere selv. Men det er jo bare en gærdej, som fyldes med creme. Man kan godt kalde det en slags friturestegt fastelavnsbolle, da komponenterne er meget ens. Selvfølgelig er det lidt krævende at man skal have gang i en varm olie, men lad det ikke skræmme dig. Det er slet ikke så svært og krævende, som man tænker. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på sødt bagværk her Donuts med vaniljecreme De her donuts med vaniljecreme eller berlinere, som de hedder, når de formes sådan her, er bare så gode. Et evigt hit, når vi laver dem og noget, som både store og små elsker. Vi har fyldt med vaniljecreme, hvor vi blot har brugt en vaniljecreme, som bare skal piskes med mælk. Du kan også lave en hjemmelavet creme, hvis det skal være endnu bedre. Vi synes dog, at det er helt okay at tage den nemme løsning, så man ikke skal have gang i alt for mange elementer. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.