Snurrer med pikantost

Snurrer med pikantost
Opskrift til stk. Opskrift til 18 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på snurrer med pikantost. Pikantsnurrer med pikantost og revet ost. De er gode til madpakken.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 2,75 dl. vand
  • 1 dl. naturel yoghurt
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 30 g. gær
  • 1 tsk. salt
  • 340 g. hvedemel
  • 260 g. durummel
  • Fyld

  • 200 g. pikantost
  • 200 g. revet mozzarella
  • 1 stk. æg
  • 2 tsk. tørret oregano
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Gær røres ud i lunkent vand.
  2. Herefter tilsættes natural yoghurt og det hele røres godt sammen. I stedet for yoghurt, så kan du erstatte med et andet surmælksprodukt. Du kan bruge creme fraiche, neutral skyr, græsk yoghurt osv.
  3. Olie tilsættes.
  4. Tilsæt salt og kom melet i lidt efter lidt og æltes godt sammen.  Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen skal være en smule klistret. Læg dejen over i en stor skål og dæk til med et viskestykke.
  5. Sæt dejen til hævning i cirka 1 time et lunt sted eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
  6. Slå dejen ned og rul dejen ud i en rektangel.
  7. Smør halvdelen af dejen (den nederste halvdel) med pikantost. Fordel revet ost ovenpå. Fold den anden halvdel dej over.
  8. Brug et pizzahjul til at skære strimler.
  9. Snur først hver strimmel og snur den til en snurrer. Du kan evt. se denne video af hvordan vi snurrer vores hvidløgssnurrer. 
  10.  Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve et lunt sted i 30 minutter.
  11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  12. Pensl dem forsigtigt med et sammenpisket æg og drys med tørret oregano.
  13. Bag dem i ovnen i cirka 12-18 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med dem efter 10 minutter.

Opskrift på snurrer med pikantost

Her får du opskriften på snurrer med pikantost og ost. De her er gode til madpakken eller som mad, hvis man skal på tur. Hvis I er kørt lidt trætte i de klassiske pizzasnegle eller pølsehorn – eller bare gerne vil have noget uden kød i, så skal du prøve disse. De er helt simple, da de bare er fyldt med pikant smøreost og revet ost. Vil man gerne have kød i, så kan man tilsætte skinketern eller lignende.

Vores børn er glade for de her snurrer med pikantost, når vi er ude på tur. Så pakker vi en madpakke med disse, måske en klapsammen-rugbrødsmad og noget frugt og grønt. Det er altid et hit og så slipper man for at skulle købe mad, når man er ude på tur. Det kan nemlig godt blive dyrt i længden. Så vi vil helt klart anbefale at pakke madpakken selv.

LÆS OGSÅ: Se alle opskrifter på madpakke til børn her

Snurrer med pikantost

Snurrer med smøreost

De her snurrer er med smøreost. Her er der brugt pikant flødeost, men du kunne også bruge hvidløgsost, krydderurteost eller hvad du ellers lige har eller godt kan lide. Hvis man gerne vil have lidt grønt ind også, så kan man tilføje lidt revet gulerod eller squash til selve dejen. De her snurrer kan også sagtens fryses ned og så tages op efter behov. Vi bager gerne lidt forskelligt, som kan bruges til madpakken. Så er det nemt at tage op om morgenen og så når det at tø op til frokosttid.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Tags anvendt i denne opskrift

EfterårForårSommerVinter

Skriv en kommentar