Ramsløgssmør Ramsløgssmør Opskrift til 12345678910 portion Opskrift til 1 portion Forberedelsestid 5 minutter Tilberedelsestid 5 minutter Samlet tid 10 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste og nemmeste opskrift på hjemmelavet ramsløgssmør. Find selv ramsløg og brug dem til en lækker krydderurtesmør som denne. Ingrediensliste 200 g. smør 15 blade ramsløg groft salt Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Fremgangsmåde Tag smør ud, så det kan blive blødt. Rengør ramsløg og pluk bladene af. Kom bladene i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt blødt smør og blend videre til du får en grøn og lækker masse. Smag til med groft salt og tilføj evt. mere ramsløg alt efter hvor kraftig du vil have smagen (og hvor store dine blade er). Kom smørret i et stykke bagepapir eller husholdningsfilm og rul det stramt sammen. Stram enderne godt til, så det former en stram pølse. Læg smørret på køl i et par timer til det har sat sig. Ved servering skæres smørret ud i skiver eller serveres, som det er. Lås skærm Opskrift på ramsløgssmør Har du plukket ramsløg, så kan vi kun anbefale at trylle det til ramsløgssmør. Det er den lækreste krydderurtesmør, som vi bruger i bagte bagekartofler, ovenpå en steak eller til at stege grøntsager i. Vores favorit lige for tiden er at komme sådan en god klat i en bagt kartoffel og så spise det som tilbehør til aftensmaden. Det smager simpelthen helt fantastisk og så er det så nemt at lave hjemmelavet ramsløgssmør. Det er blot frisk ramsløg, som blendes sammen med blødt smør. Så kommes det i et stykke bagepapir og rulles til en pølse. Og voila! Så har du hjemmelavet krydderurtesmør. Ramsløg dukker op i det tidlige forår og kan plukkes helt frem til juni. Det kan bruges til alverdens retter og det har en meget mild og frisk smag af hvidløg. Vi er kæmpe fans og har også tanker om at skulle have det i vores egen køkkenhave, så man hvert forår nemt kan få fat i ramsløg. Ellers kan du være heldig at finde dem nær dig. De vokser jo vildt i naturen. Man skal blot være opmærksom på, at man ikke får dem forvekslet med liljekonvaller. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med ramsløg her Krydderurtesmør med ramsløg Det her er en nem og simpel opskrift på krydderurtesmør med ramsløg. Man kan også tilføje andre ingredienser til smørret. Vil du have noget mere syrlighed i den, så prøv at tilføje lidt fintrevet citronskal. Det vil også være lækkert sammen med fisk. Især i sådan nogle foliepakker, hvor man bager noget laks eller hvid fisk. Så kunne sådan en klat ramsløgssmør altså gøre sig godt til. Hvad kan man bruge ramsløgssmør til? Vi bruger det i bagte kartofler, men det er også godt ovenpå en steak, til fisk eller vendt sammen med pasta. Det kan bruges til så mange ting og vi formår altid at få brugt rub og stub, når vi laver en portion. Kan jeg fryse ramsløgssmør? Du kan sagtens fryse det ned, hvis du ikke får brugt det hele. Hvis du ved, at du ikke får brugt det hele fra start, så kan du sprøjte det bløde smør ud i en sprøjtepose og fryse det direkte i stedet for at rulle det sammen i en rulle. Så kan man nemt tage et par klatter smør op og de holder sig også længe på frost. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.