Sticky kylling med ris og grøntsager

Sticky kylling med ris og grøntsager
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Den lækreste opskrift på sticky kylling med ris og grøntsager. En nem hverdagsret med kyllingebryst, grøntsager og ris.

Ingrediensliste

  • 1 spsk. kokosolie
  • 280 g. kyllingebryst (fra De Danske Familiegårde)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 cm. frisk ingefær
  • 1 stk. gulerod
  • 0,25 stk. brocolli
  • 0,3 stk. gul peberfrugt
  • 0,3 stk. rød peberfrugt
  • 50 g. sukkerærter
  • 2 spsk. sojasauce
  • 2 spsk. sweet chilisauce
  • 1 tsk. akaciehonning
  • Tilbehør

  • 160 g. ris
  • 0,2 bundt frisk koriander
  • 30 g. cashewnødder
  • 1 stk. lime
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Kog ris efter pakkens anvisning.
  2. Snit grøntsager. Gulerod og peberfrugt skæres i tynde stave, broccoli i små stokke, sukkerærter halveres på midten på langs.
  3. Hvidløg skæres i tynde skiver og ingefær rives fint.
  4. Rengør og snit kylling i tynde skiver.
  5. Opvarm en wok eller pande ved høj varme og kom kokosolie heri. Lad det smelte.
  6. Når wokken er varm tilsættes kylling. Lad det stege til det har taget farve.
  7. Kom herefter hvidløg og ingefær i og svits videre i 1-2 minutter.
  8. Dernæst tilsættes broccoli og gulerod. Svits til det falder lidt sammen.
  9. Nu kommes peberfrugt og sukkerærter i.
  10. Efter et par minutter kommes sojasauce, sweet chilisauce og akaciehonning i og vend godt rundt.
  11. Lad saucen koge ind så grøntsager og kylling bliver lækker og klistret. Smag til med frisk limesaft og evt. lidt ekstra sojasauce.
  12. Anret en tallerken med ris, efterfulgt af kylling og grøntsager. Server med en limebåd, frisk koriander og ristede cashewnødder.

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med De Danske Familiegårde

Opskrift på sticky kylling med ris og grøntsager

En lækker omgang sticky kylling med ris og grøntsager får du her opskriften på i samarbejde med De Danske Familiegårde. En nem hverdagsret med kyllingebryst og grøntsager serveret med ris, som altid er en sikker vinder herhjemme. Det smarte er, at man altid bare kan bruge de grøntsager, som man lige har. Så det er en god ret, hvis der skal ryddes lidt ud i grøntsagsskuffen. Til retten har vi brugt kyllingebryst fra De Danske Familiegårde, men deres udbenet kyllingelår vil også være SÅ godt hertil.  Gårdkylling fra De Danske Familiegårde er 100% dansk kylling. Gårdkyllingerne fra De Danske Familiegårde er en langsomtvoksende kyllingerace, hvilket giver et bedre kyllingeliv og bedre dyrevelfærd. Det kan smages i selve kødstrukturen, da den er mere fast og smagfuld.

Det er sund, farverig og mættende aftensmad. Prikken over i’et er frisk lime, ristede cashewnødder og koriander. Det gør lige det sidste og gør retten både sprød og frisk. Så vi kan kun anbefale dig at prøve denne ret.

LÆS OGSÅ: Nudelsalat med hel kylling

Sticky kylling med ris og grøntsager

Asiatisk kylling med grøntsager

Asiatisk kylling med grøntsager og en hjemmelavet woksauce med sojasauce, sweet chili, lidt honning og frisk lime, så det hele bliver sticky og en perfekt blanding af sødt og syrligt. Vi har brugt peberfrugt, sukkerærter, broccoli og gulerødder, men man kan også bruge edamamebønner, blomkål, bønner eller lignende. Hvis man ikke er til ris, så kan man også vende nogle kogte nudler i, så det bliver en nudelret i stedet for.

Sticky kylling med ris og grøntsager

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar