Fyldt kylling med serranoskinke

Opskrift på fyldt kylling med serranoskinke
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på fyldt kylling med flødeost og serranoskinke. Fyldt kyllingebryst i ovn er super lækkert som hverdagsmad eller gæstemad.

Ingrediensliste

  • 400 g. kyllingebryst
  • 100 g. hvidløgsflødeost
  • 60 g. serranoskinke
  • peber
  • 1 spsk. raps- eller solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Fjern eventuelle sener eller andre urenheder fra kyllingebrystet.
  3. Skær en rille i kyllingen (enten på siden eller i midten).
  4. Åben brystet op.
  5. Fyld med flødeost. Brug en kniv eller lille ske til at smøre det ud.
  6. Fordel serranoskinke rundt om, så det dækker hele brystet.
  7. Placer kyllingen i et ildfast fad eller i en dyb bradepande beklædt med bagepapir. Pensl dem med olie og drys med lidt peber (ikke salt, da serranoskinken er ret salt).
  8. Bag kyllingen i midten af ovnen i ca. 25 minutter. Indtil serranoskinken er blevet sprød.
  9. Tag kyllingen ud og server den evt. med kartofler eller en god salat.
Bedøm denne ret

Opskrift på fyldt kylling med serranoskinke

Fyldt kylling med flødeost og serranoskinke er en nem og lækker måde at gøre kylling super smagfuldt på. Fyldt kyllingebryst smager skønt sammen med bagte kartofler og en god salat, men du kan også servere det som tilbehør til en lækker pastasalat eller cremet pastaret.

Man skærer kyllingebrystet op og så fylder man det med flødeost. Herefter svøber man brystet i serranoskinke. Du kan selv vælge hvilken flødeost du bruger, men til denne opskrift har vi brugt hvidløgsost. Men det kunne også være super lækkert med pikantost eller krydderost.

LÆS OGSÅ: Fyldt mørbrad med bacon

Opskrift på fyldt kylling med serranoskinke

Fyldt kylling i ovn

Efter du har fyldt kyllingebrystet og svøbt det i serranoskinke, så skal det bages i ovn. Det gør også, at det er en super nem måde at tilberede kylling på. Det skal nemlig hverken forsteges eller andet. Man fylder det blot med flødeost og vikler serrano rundt om og så skal det blot i ovnen. Det bliver ikke nemmere! Og imens det steges i ovnen, så kan du gøre tilbehør klar.

Opskrift på fyldt kylling med serranoskinke

Fyldt kylling med flødeost

Som sagt, så er denne opskrift på fyldt kylling lavet med flødeost. Du kan dog også sagtens fylde dit kyllingebryst med andet. En blanding af feta, soltørrede tomater og persille vil også være super lækker. Og selvom du måske ikke bryder dig om flødeost normalt, så prøv alligevel denne ret. Vi er nemlig heller ikke så vilde med flødeost i ren form, men når det kommer i kylling eller mørbrad, så smager det helt forrygende. Det er bare lækkert som både hverdagsmad og gæstemad.

Opskrift på fyldt kylling med serranoskinke

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Jeg har et par gange førsøgt at lave denne ret, dog med alm. bacon. Hver gang har kyllingebrysterne ikke fået nok, og jeg må give dem mere. Derefter bliver kyllingen både tør og smager sejt.. 🙁 Kunne det være bedre at stege kyllingebrysterne på panden inden man kommer dem i ovnen? Jeg har fulgt opskriften, men hver gang har jeg fået et resultat, som jeg ikke var tilfreds med. 🙁

    1. Hej Sal,

      Hvad for noget kylling bruger du? Generelt er kylling uden tilsat vand lidt mere tørt end kylling, som er tilsat lage.
      Du kan godt forstege dem, men vi synes ikke det gør nogen forskel. 🙂

      Kh

Skriv en kommentar