Mælkesnitter Hjemmelavede mælkesnitter Opskrift til 10203040 stk. Opskrift til 10 stk. Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 35 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på mælkesnitter, hvor selv de små kan være med. Mælkesnitter består jo af simple chokoladekagebunde, som er lagt sammen med en cremet og luftig creme lavet på mascarpone, fløde, flormelis og honning. Vi plejer at pakke dem ind enkeltvis og så opbevares de i køleskabet på en tallerken eller i en stor beholder. Ingrediensliste Bunde 3 stk. æg 150 g. sukker 1 tsk. vaniljesukker 50 g. raps- eller solsikkeolie 40 g. bagekakao 1 tsk. bagepulver 4 spsk. mælk 140 g. hvedemel Honningcreme 200 g. mascarpone 50 g. flormelis 2 spsk. akaciehonning 1,5 dl. piskefløde Fremgangsmåde Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det er luftigt. Vej hvedemel, bagepulver og kakao af i en skål. Si hvedemel, bagepulver og kakao i æggeblandingen og tilsæt også mælk og olie. Vend det hele godt sammen til du har en ensartet dej. Beklæd en bradepande (normal størrelse til normal ovn) med bagepapir og hæld dejen i. Smør den ud så den dækker det hele. Bag den ved 200 grader varmluft i ca. 6-8 minutter. Hold øje med den efter 5 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. Når bunden er færdigbagt, så tages den ud og sættes til afkøling. Bland mascarpone, flormelis, akaciehonning og piskefløde i en skål. Pisk med en elpisker eller piskeris, indtil du har en fast creme. Når bunden er helt kold deles den i to dele. Se evt. billeder længere nede. Hvis bunden virker for høj nogle steder, så kan du også skære den til. Vi bruger en brødkniv til at skære til, da det er super nemt. Herefter smøres fyldet på den ene halvdel. Læg den anden bund over og stil kagen på køl i minimum 1 time, men meget gerne til dagen efter (så er den nemlig meget nemmere at skære ud). Når den har været på køl, så tages den ud. Skær evt. kanterne af, så du får en skarp kant. Skær herefter i små rektangler eller større mælkesnitter. Det bestemmer du selv. Opbevares på køl. De kan holde sig ca. 3-4 dage på køl. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på mælkesnitter Her får du en super nem opskrift på hjemmelavede mælkesnitter. Præcis som dem man kan få fra Kinder og som vi fik en hel del af, da vi var mindre. Mælkesnitter er sådan en lækker eftermiddagssnack eller madpakkesnack og så er de faktisk slet ikke svære at lave selv! Det er et rigtig hyggeligt lille projekt. Den her opskrift på mælkesnitter er super nem og kræver ikke lang tid at lave. For mælkesnitter består jo egentlig bare af en tynd chokoladekage og en lækker creme i midten. Vi elsker og har i hvert fald altid elsket den her simple kagesandwich, som er mild i smagen. LÆS OGSÅ: P-tærter på 3 ingredienser Smager de som ægte mælkesnitter? Det her er et spørgsmål som går igen og igen. Og svaret er ja og nej. Selvfølgelig smager de ikke 100% identisk med dem man kan købe fra Kinder. Og man vil aldrig kunne få dem til at smage helt identisk, da producenterne ofte har en masse tilsætningsstoffer i. Men af at være hjemmelavet mælkesnitter, så kommer man næsten ikke tættere på den ægte vare. Du får den lækre bløde kage og den fløjlsbløde honningcreme i midten. Vi synes i hvert fald, at de er rigtig gode. Det er et hyggeligt weekendprojekt og de er sjove at prøve at lave selv. Hvis du ikke bryder dig om honning, så frygt ikke. Man kan slet ikke smage honningen, men det er vigtigt, at du bruger akaciehonning og ikke blomsterhonning. Blomsterhonning har nemlig en kraftigere smag, hvorimod akaciehonning er mere smagsneutralt. Den har blot sødmen. Hvordan opbevarer jeg dem bedst? De her hjemmelavede mælkesnitter skal opbevares på køl, ligesom rigtige mælkesnitter. Du kan opbevare dem i en lufttæt beholder eller på en tallerken, hvor den er pakket ind i husholdningsfilm. Du kan også pakke dem individuelt ind. Så kan de nemlig nemt bruges til madpakken. Vi har ikke selv erfaringer med at fryse dem, men vi vil ikke anbefale det. På køl kan de cirka holde sig i 3-4 dage. Men vi har aldrig oplevet, at de ikke er blevet spist inden da. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Mega lette at lave og havde dem med i vuggestuen til min stue. De var et kæmpe hit både os børn og voksne ? Opskriften bliver helt klart brugt igen. Tror I, de ville være gode? hvis man fryser dem ned og spiser dem som is. Svar
Hej, Skønt at høre! Vi har desværre ikke prøvet at fryse dem, men du kan jo prøve at fryse et par stykker og se hvordan de bliver 😛 Hav en god weekend! Knus Svar
elsker dejen den sidder lige i skabet med fantastisk smag. men fyld cremen må jeg indrømme var en stor skuffelse. Den har ikke snærten af en almindelig mælkesnitte. Men ser man bort fra selve mælkesnitte navnet. Så er cremen syrlig og ret god men absolut ikke mælkesnitte creme Svar
Hej Jimmi Mange tak for din tilbagemelding 🙂 Vi tænker at det er en smagssag, om man synes det smager af en original mælkesnitte. Vi har nogle venner der ikke mener det, og så har vi andre der synes at de minder meget om hinanden i smagen. Det er bare forskelligt fra person til person tror vi 😉 Rigtig god weekend til dig! Svar
Lav cremen med mascarpone – det smager virkelig godt og får ikke den syrlige smag af flødeost…. Man kan piske fløde, mascarpone og flormelis sammen direkte uden den besværlige vende-flødeskum-i-ostemasse proces. Jeg ved ikke om honningen også kan det, har tidligere prøvet en opskrift uden honning… Men det skal da prøves! Svar
Jeg kan ikke så godt lide fløde ost/kan over hovedet ikke lide det. Ville lige høre om man kan smage det? Svar
Hej Rasmus, Nej det synes vi ikke. Vi bryder os heller ikke om flødeost, hvis det er for sig selv. Men når det bliver blandet med de andre ting, så kan vi godt 🙂 Kh Svar
Hej Kan keg bruge noget andet istedenfor de nævnte olie, da jeg ik har dem. Og vil lave dem imorgen. Tak Svar
Hey mummum Har fulgt opskriften og cremen er desværre mega tynd hvorfor mon det? Kh Mette og Johanne Svar
Hej Mette, Det kan være fordi fløden ikke var pisket nok. Du kan piske cremen lidt op også, når alle ingredienserne er blandet sammen 🙂 Kh Svar
Hvad er en normal størrelse bræddepande og en normal ovn? Min mor, søster og jeg har alle tre forskellige størrelser ovne. Svar
Hej Louise, Ja, men alm. honning giver nok lidt mere en bismag af honning, men hvis du ikke har noget imod det – så brug du bare alm 😉 Kh Svar
Hej MUMMUM Cremen bliver tynd:-/ Tror det ville være en ide at piske flødeosten med flormelis og vende honning i til sidst. og ja jeg har pisket fløden HELT stiv Svar
Hej, Ellers kan du også bare putte alle tingene i en skål og piske, indtil du har en fast creme. Det virker også 🙂 Kh Svar
Hej. Puttede alle ingredienserne i fra start, men synes ikke den bliver fast? Hvad gør jeg forkert? Kan man piske for meget? Svar
Hej Pia, Hvor lyder det bare godt! Dejligt, at de er faldet i god jord hos familien 😉 Rigtig god aften til dig! Kh Svar
Hej, kan man skifte sukker ud med kokossukker så de er knap så usunde, eller vil det ændre smagen for meget? Svar
Hej, i bunden af opskriften står der, at I ikke anbefaler at de fryses, men i toppen står der, at de kan fryses. Hvilken skal man regne med? 🙂 glæder mig til at lave dem! Svar
Hej Kirsten, Det kan vi godt se, at det kan forvirre. Vi anbefaler, at man ikke fryser dem ned 🙂 Kh Svar
Hej Jeg synes cremen blev super god denne gang! Jeg brugte alm flødeost i stedet for mascarpone, alm dansk honning i stedet for akacie og 10g ekstra flormelis. Synes den er lige som den skal være! Og ja de skal ligge en dag i køleskabet for at få denne rette konsistens i kagen? Svar
Åhr de er gode. Jeg skiftede 30 gr af mascarponen ud med smeltet hvid chokolade. Det giver nemlig en rigtig god Kinder-smag. Glemte at putte honning i, men det kan sagtens gå uden. Svar
Ift at skulle bruge en bradepande til en almindelig ovn – hvor mange pax er opskriften til? For jeg lavede til 10, og hvis den skulle have dækket en almindelig bradepande havde den været ca 2 millimeter høj… Svar
Hej, Vi bruger en helt almindelig bageplade til ovnen. Den er ca. 32×42 cm. Sørg for at piske æg og sukker godt, så du får pisket en masse luft ind. Der er brugt én bageplade til en portion, altså 10 stk. 🙂 Kh Svar
Jeg prøvede og smide nogle i fryseren fordi jeg ikke kunne nå og spise dem alle inden de blev for “gamle”. De smagte faktisk virkelig godt. De smager som en sandwich is. Den skal spises med det samme den kommer ud af fryseren, så den er lidt hård men god. Den tøer hurtigt op. Ikke sidste gang jeg prøver det eller opskriften 😋😍 Svar